Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΝΔ: Πώς οι 160.000 έγιναν 400.000


Επισημαίναμε για τη μεγάλη καθυστέρηση της ΝΔ να ανακοινώσει τα εκλογικά της αποτελέσματα:
«Αν είναι δυνατόν να μη μπορούν ακόμα να δώσουν επίσημη εικόνα. Αυτό εάν δεν είναι ύποπτο («συνωμοσιολογικά» είναι), δείχνει διαλυτική παραλυσία, επιβεβαιώνοντας και την παραλυτική ανικανότητα που οδήγησε στο φιάσκο των εκλογών στην πρώτη καθορισμένη ημερομηνία.


Η τόσο μεγάλη καθυστέρηση της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, σε συνδυασμό με τα ανόητα επιχειρήματα δικαιολόγησης αυτής της καθυστέρησης, αποτελούν ΟΜΟΛΟΓΙΑ ανικανότητας και πολιτικών δυσλειτουργιών: ΟΜΟΛΟΓΙΑ πτωματικής κατάστασης…».

Προσπαθούσαμε εδώ να δώσουμε μια πολιτική εξήγηση, αποφεύγοντας τη «συνωμοσιολογική»…

Ήταν τόσο κραυγαλέα, όμως, και παράλογη μια τέτοια οργανωτική ανικανότητα (ασφαλώς υπάρχει, αλλά δεν δικαιολογείται σε τέτοιο βαθμό), που θα έπρεπε να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας και το «ύποπτο» της υπόθεσης. Εξάλλου αυτοί οι κομματικοί μηχανισμοί τα «μαγειρέματα» και τις «κατασκευές» τα έχουν στην ημερησία διάταξη: Εδώ αριστεύουν…

Έρχονται, τώρα, κάποιες αποκαλύψεις που μας λένε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα μαγειρεύτηκαν, ιδιαίτερα στον αριθμό των ψηφισάντων…

Όλος ο «καυγάς» ήταν να εμφανίζουν τους νεοδημοκράτες να κατεβαίνουν μαζικά, 400.000, να ψηφίσουν!!!


Ο Μεϊμαράκης μάλιστα τους ανέβασε σε 500.000,
αλλά λόγω «οργανωτικών αδυναμιών» (την ανοργανωσιά υπερτόνισε κι αυτός), δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν όλοι…

Κάποια στοιχεία, όμως, που βγήκανε στη φόρα λένε άλλα νούμερα: ότι ο αριθμός των ψηφισάντων δεν ήταν ούτε 200.000.

Αναλυτικά εδώ:
http://www.press-gr.com/2015/12/200000_25.html


Διαβάζουμε:

«Τελικά οι 400.000 ψηφοφόροι στις κυριακάτικες εκλογές της ΝΔ δεν ήταν ούτε οι μισοί! Το Candianews αναζήτησε ένα στοιχείο που εμφανίστηκε τις πρώτες ώρες των αποτελεσμάτων, πριν αρχίσουν οι θριαμβολογίες (που συνδέθηκαν με πολιτικό μήνυμα!) για την "αναπάντεχη συμμετοχή".

Γύρω στις 10 το βράδυ της Κυριακής είχε δοθεί η πληροφορία στα μέσα ενημέρωσης, για την καθαρή πρωτιά Μεϊμαράκη και τη μάχη της δεύτερης θέσης ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα, αλλά και το μονοψήφιο ποσοστό του Άδωνι.

Σύμφωνα με μια εικόνα (φωτογραφία) από τους κεντρικούς υπολογιστές στους οποίους συγκεντρώνονταν τα αποτελέσματα, η οποία αναρτήθηκε στο facebook από έναν - προφανώς χειριστή των Η/Υ της ΝΔ (είχε γραφεί και το όνομα του χρήστη που έκανε την ανάρτηση- Ουίλιαμ Αντωνίου), στο 6,59% της ενσωμάτωσης του αποτελέσματος αντιστοιχούσαν 10.531 ψηφοφόροι. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε 4.968 (47,4%), ο Κυριάκος Μητσοτάκης 2.514 (23,99%), ο Απόστολος Τζιτζικώστας 2.378 (22,69%), ο Αδωνις Γεωργιάδης 621 (5,93%)

Το πρώτο αυτό συγκεντρωτικό αποτέλεσμα (μάλλον ήταν και το μοναδικό που δόθηκε με τέτοια μορφή, δλδ ενσωμάτωση, αριθμό ψήφων κλπ) αναρτήθηκε σε όλα σχεδόν τα μεγάλα ειδησεογραφικά portals, αλλά πλέον στα περισσότερα έχει εξαφανιστεί!

Σε μερικά, όπως το newsit και iefimerida η πληροφορία εκείνης της ανάρτησης υπάρχει και σήμερα, μαζί με την εκτύπωση που είχε δημοσιευτεί στο facebook. Τις εικόνες από τις αναρτήσεις θα τις δείτε στο τέλος του κειμένου.

Στην ουσία τί σημαίνει αυτό; Με απλούς υπολογισμούς, αν οι 10.531 ψήφοι αντιστοιχούν στο 6,59% της ενσωμάτωσης, τότε το 100% είναι 159.802 ψήφοι!

Θέλετε να είναι 200.000; Ακόμα όμως και αν θεωρηθεί ότι τα πρώτα 82 τμήματα της ενσωμάτωσης είχαν λίγους ψηφοφόρους (μέσος όρος 128), ο αριθμός των 400.000 (ουδέποτε ανακοινώθηκε μέχρι στιγμής συγκεκριμένο νούμερο) είναι απίθανος, αφού στα υπόλοιπα θα έπρεπε να είναι σχεδόν τριπλάσιος, φτάνοντας δηλαδή τους 331 ανά τμήμα!

Αν όμως, όπως δείχνουν τα στοιχεία,
ο αριθμός των ψηφοφόρων είναι μια πολιτική απάτη, τί γίνεται με το αποτέλεσμα για τον αρχηγό της ΝΔ; Αν οι 160.000 έγιναν 400.000 (μέχρι τώρα ακριβής αριθμός δεν έχει ανακοινωθεί, πέρα από το γενικό και αόριστο "πάνω από 400.000", ή "400.000", το οποίο με το κλείσιμο της κάλπης ήταν "σχεδόν 300.000"), οι ψήφοι και άρα τα ποσοστά της εσωκομματικής ψηφοφορίας - που κάποιοι με μεγάλο κομματικό πατριωτισμό χαρακτήρισαν "νίκη της δημοκρατίας"- πόση σχέση με την πραγματικότητα έχουν;».


  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP