Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Τρεις φωτογραφίες, χιλιάδες λέξεις

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
Τρεις φωτογραφίες της περασμένης βδομάδας συνιστούν σε μεγάλο βαθμό σχολιασμό τόσο της πολιτικής επικαιρότητας όσο και της γενικότερης κατεύθυνσης στην οποία κινείται η πολιτική ζωή της χώρας.
    Πρώτη φωτογραφία:
    Εδώ βλέπουμε τον κ.Τσίπρα σε εγκάρδια χειραψία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, τον κ.Νετανιάχου.

    Θυμίζουμε ότι ο Νετανιάχου είναι αυτός που μερικές βδομάδες πριν ισχυρίστηκε ότι το Ολοκαύτωμα των Εβραίων δεν οφείλεται στον Χίτλερ και στους Ναζί, αλλά στους… Παλαιστίνιους.
    Είναι ο ίδιος που δίνει τις εντολές, χρόνια τώρα, για τις μαζικές δολοφονίες Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Γάζα.
    Εντούτοις ο Έλληνας πρωθυπουργός βρήκε στο πρόσωπο του Ισραηλινού ομολόγου του έναν «φίλο» και «σύμμαχο» της Ελλάδας…
    Κάποιοι θα πουν ότι στην εξωτερική πολιτική και μάλιστα σε τόσο δύσκολες εποχές, η διπλωματία πρέπει να ασκείται  με όρους «ρεαλισμού», που σημαίνει να διαθέτεις αντίληψη των συσχετισμών δύναμης ώστε να μην  επιτρέπεται η μετατροπή της στάσης αρχών σε μπούμεραγκ για τη χώρα.
    Αυτή είναι μια εκδοχή των πραγμάτων. Η άλλη εκδοχή είναι ότι η Ελλάδα, με ανοικτά τόσα θέματα, από Αιγαίο μέχρι Κύπρο, αν έχει μια ασπίδα είναι ακριβώς η απαρέγκλιτη υπεράσπιση από μέρους της των αρχών και του δίκιου.
    Συμπληρωματική, δε, αυτής της θέσης είναι η άποψη του μεγάλου θεατρανθρώπου, του Χάρολντ Πίντερ, ο οποίος έλεγε: «Όταν σφίγγεις το χέρι του δολοφόνου, τότε δεν έχεις ηθική».  
***
    Δεύτερη φωτογραφία:
    Εδώ βλέπουμε να αποτυπώνεται το εγκάρδιο κλίμα που έχει αναπτυχθεί στη σχέση του κ.Τσίπρα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ.Στουρνάρα.
    Η επιβεβαίωση αυτής της εγκάρδιας σχέσης επαναβεβαιώθηκε και στο προ ημερών γεύμα του πρωθυπουργού με τον διοικητή παρουσία του κ.Δραγασάκη.  
    Θυμίζουμε, ότι παλιότερα ο κ.Τσίπρας έλεγε πως «ο κ Στουρνάρας όταν λέει "εμείς" συνήθως εννοεί το Γιούρογκρουπ, εννοεί του δανειστές, εννοεί αυτόν και τον κ. Σόιμπλε, εννοεί την Γερμανική και την ελληνική κυβέρνηση μαζί» (δηλώσεις Τσίπρα , 21/3/2013).
    Όταν η ΝΔ έκλεινε την ΕΡΤ, ο κ.Τσίπρας καλούσε τον υπουργό τότε κ.Στουρνάρα να αναλογιστεί ότι «είστε οικονομολόγος, όχι συνταγματάρχης» (Τσίπρας, 14/6/2013).
    Τον Μάρτη του 2014, δε, όταν ο κ.Τσίπρας κατέθετε πρόταση μομφής κατά του τότε υπουργού Οικονομικών κ.Στουρνάρα, έλεγε: «Ως κυβέρνηση της εθνικής σωτηρίας, δεσμευόμαστε, οι υπεύθυνοι θα δώσουν λόγο για τις υπογραφές τους. Ο Γ. Στουρνάρας δεν είναι αυτουργός μόνο του εγκλήματος, είναι από τους κύριους υπεύθυνους για την ανθρωπιστική καταστροφή και την κατάρρευση της οικονομίας».
    Τότε ο κ.Τσίπρας αποκαλούσε τον κ.Στουρνάρα «εκτελεστή συμβολαίου θανάτου του ελληνικού λαού»...


    Τότε ο κ.Τσίπρας έλεγε:
https://www.youtube.com/watch?v=08g-dbwZ3_c

    Τώρα όλα αυτά ξεχάστηκαν. Λογικό. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό ότι «ξεμπερδεύει με το παλιό»…
***
    Τρίτη φωτογραφία:
    Εδώ βλέπουμε τους επικεφαλής των κομμάτων που ψήφισαν το Μνημόνιο στην υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψή τους.
    Ήταν εκεί που, όταν η συζήτηση έφτασε στο Ασφαλιστικό, ανταλλάχτηκαν μεταξύ αλλήλων κατηγορίες περί «θράσους».
    Αυτοί που κατηγορούν για θράσος ο ένας τον άλλον, είναι οι ίδιοι που - όλοι μαζί - έχουν ψηφίσει το Μνημόνιο.
    Το μέγεθος του θράσους τους, του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί, καταγράφεται στις διατάξεις του Μνημονίου (http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/355490,koprokratoyn-to-mellon.html)
που περιγράφουν επ’ ακριβώς την διάλυση του Ασφαλιστικού, που όλοι μαζί ψήφισαν και ου τώρα - όλοι μαζί - κοροϊδεύουν την κοινωνία ότι θέλουν να το «διασώσουν»… 

ΠΗΓΗ:
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/355741,Treis-fwtografies-xiliades-lexeis.html

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP