Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Πούτιν,Τσίπρας,"εναγκαλισμοί" και το συμφέρον της Ελλάδας


Εντελώς αταίριαστοι ήταν οι όψιμοι εναγκαλισμοί, και φληναφήματα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Βλαδίμηρο Πούτιν, όπως και η μεγέθυνσηή τους από τα εδώ κατοχικά ΜΜΕ.
Πώς είναι δυνατόν μια χώρα που είναι απόλυτα υποταγμένη στη δύση, να συναγελάζεται και να χαριεντίζεται με τον μεγάλο εχθρό της, τον "κακό" Πούτιν. Φυσικά δε μας ξεγελούν όλα αυτά.


Ο Αλέξης και η καρεκλοκενταυρολάγνα «αριστερή» παρέα του, έχουν την απόλυτη έγκριση των αφεντικών τους από Ουάσιγκτον μεριά για ότι κάνουν. Φυσικά καμιά σοβαρή συμφωνία ιδιαίτερα στον ευαίσθητο ενεργειακό τομέα δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.

Κάποια παρόμοια ανοίγματα που έκανε στο παρελθόν ο Κωσταντίνος Καραμαλής ο νεότερος, του στέρησαν όχι μόνο την πρωθυπουργία αλλά κόντεψαν σχεδόν να τον στείλουν στον άλλο κόσμο με τη μη διαψευσμένη δολοφονική απόπειρα εναντίον του που αποκάλυψαν Ρώσοι πράκτορες.

Με πλήρη έγκριση των αφεντικών της Ουάσιγκτον, όλα τα "ταρατατζούμ", οι υποκλίσεις, τα χαμόγελα, οι βαρύγδουπες δήθεν συμφωνίες με τους Ρώσους, δεν έχουν άλλο λόγο, από το να δημιουργήσουν κλίμα ευφορίας προς όφελος της Ελληνικής κυβέρνησης, η οποία πιάνεται από τα μαλλιά της για να διασωθεί μέσα στην καταιγίδα της εποχής.

Φυσικά ο πανέξυπνος Βλαδίμηρος τα ξέρει όλα αυτά. Με την εδώ παρουσία του στα πλαίσια και του έτους Ελλάδας-Ρωσίας, βάζει υποθήκη για το μέλλον, αφού το γεωπολιτικό του ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή είναι δεδομένο.

Μια πατριωκεντρική κυβέρνηση θα μπορούσε αυτό να το αξιοποιήσει κατάλληλα, γνωρίζοντας ότι στις διεθνείς σχέσεις πάνω απ' όλα μπαίνει το συμφέρον της κάθε χώρας.

Αλλά για το σκοπό αυτό, χρειάζεται μια κυβέρνηση που να έχει για δόγμα της την αρχή "Πρώτα η Ελλάδα" και να μην είναι ξενοκεντρικά εθελόδουλη και ιδεολογικά αλλοτριωμένη.

ΠΗΓΗ:
http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/poytintsiprasenagkalismoi-kai-symferon-tis-elladas

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP