Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ

Κώστας Οικοδόμος

Πορτογαλία: Τεράστια οικολογική καταστροφή - ρεκόρ συλλήψεων για εμπρησμούς
Πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα της πυρκαγιάς που κατακαίγουν δασικές εκτάσεις στην Πορτογαλία, 


 με την υπουργό Εσωτερικής Διοίκησης, Κονστάνσα Ουρμπάνο ντε Σούσα να υπογραμμίζει πως στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η καταστροφή οφείλεται σε ανθρώπινη δραστηριότητα - είτε από αμέλεια, είτε εξαιτίας εμπρηστικών ενεργειών.

Σήμερα, η πυροσβεστική υπηρεσία αντιμετωπίζει 184 εστίες, εκφράζοντας ιδιαίτερη ανησυχία για δύο περιοχές, το Μασάο και το Βίλα ντε Ρέι, όπου οι ισχυροί άνεμοι διευκολύνουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Ενδεικτικό είναι ότι περίπου χίλιοι πυροσβέστες αναμένεται να ενισχύσουν (να τρέχουν πίσω από τους εμπρηστές)μέσα στις επόμενες ώρες τις υπάρχουσες χερσαίες δυνάμεις, που επιχειρούν στις δεκάδες εστίες των δύο αυτών περιοχών. Παράλληλα 14 πυροσβεστικά αεροσκάφη εκτελούν από το πρωί ρίψεις νερού πάνω από τα κομβικά σημεία του πύρινου μετώπου.

Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει από την προηγούμενη εβδομάδα το δεύτερο κύμα εκτεταμένων πυρκαγιών μέσα στο ίδιο καλοκαίρι, μετά από τις φωτιές που Ιουνίου που στοίχισαν τη ζωή σε 64 άτομα και προκάλεσαν μία από τις πιο σοβαρές οικολογικές καταστροφές, στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Ενδεικτικό είναι πως από την αρχή της χρονιάς περισσότερα από 90 άτομα έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της εμπρηστικής δραστηριότητας ή του σχεδιασμού εμπρησμών σε δάση και αγροτολιβαδικές εκτάσεις.

Ωστόσο παρά τον αριθμό-ρεκόρ στις συλλήψεις η υπουργός Εσωτερικής Διοικήσης τονίζει πως είναι ακόμα νωρίς για να μιλήσει κανείς με βεβαιότητα για «οργανωμένο έγκλημα» στο σύνολο των περιπτώσεων αλλά όπως ξεκαθαρίζει από την πλευρά του ο υφιστάμενος της, υφυπουργός Εσωτερικής Διοίκησης Χόρχε Γκόμες οι δεκάδες φωτιές που ξέσπασαν τη χθεσινή νύχτα, είναι σχεδόν βέβαιο πως μπήκαν από «κακό, ανθρώπινο χέρι»,

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/353297/portogalia-terastia-oikologiki-katastrofi-rekor-sullipseon-gia-ebrismous/#ixzz4q1GcnZpQ

Βεβαία για τα μάτια του κόσμου ψελλίσουν που και πού αλλά χωρίς βεβαιότητα για κάποιους αφηρημένους εμπρησμούς που μπαίνουν από «κακό ανθρώπινο χέρι» αλλά μέχρι εκεί, χωρίς να αναρωτηθούν:

«Ποιοι είναι αυτοί οι μηχανισμοί και γιατί τους καίνε;»

...Και αφού δεν κάνουν το παραμικρό για να εντοπίσουν τους σχεδιασμένους εμπρησμούς, και έστι τους πραγματικούς ενόχους, μας λένε πως προβαίνουν σε μαζικές συλλήψεις (που στην τύχη) και ύστερα θέλουν να τους πιστέψουμε πως δεν είναι εικονικές, αλλά γαι τα μάτια του κόσμου, για να καλύψουν τους πραγματικούς εμπτηστές.

Ένα καρμπόν, μία από τα ίδια, στο ότι μας λένε και οι δικοί μας ξεπουλημένοι στα μεγάλα πλανητικά αφεντικά εθνόπροδότες και αλήτες.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP