Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ζητείται Ελπίς (εθνικοί κίνδυνοι)

Του Γ. Σιώζου
Η Εθνική Τεκτονική πλάκα, του Σεισμικού Τόξου Κύπρου, Αιγαίου, Μακεδονίας, Θράκης και οι ήπιες - προς το παρόν - αναταράξεις στην περιοχή της Ηπείρου, ξεπερνούν κατά πολύ το όριο Εθνικού Συναγερμού.
Η Χώρα έχοντας όλα τα μέτωπα ανοιχτά και αιμορραγώντας εσωτερικά, υφίσταται έντονους κλυδωνισμούς, που θέτουν εν αμφιβόλω την κρατική της συγκρότηση, και την εθνικής της υπόσταση.


Η κατάρρευση του Διπολισμού και οι ανάδειξη νέων ισχυρών Οικονομικών και Στρατιωτικών Παικτών στη Διεθνή σκακιέρα, διέκοψε με έναν βίαιο τρόπο, την μακαριότητα που διακατείχε την Ελληνική άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό.

Μια Μακαριότητα, που εντός των πλαισίων του Διπολισμού, της εξασφάλιζε η πρόσδεση της Χώρας στο Αμερικανονατοϊκό άρμα και η υποτιθέμενη οικονομική θαλπωρή της Ε.Ε., οδηγώντας την στην σημερινή Τραγωδία.

Επειδή όμως η σύγχρονη Ελληνική Τραγωδία δεν διαδραματίζεται στο «Κοίλον», αλλά άπτεται της επιβίωσης και της Ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού, το Έθνος δεν μπορεί να ελπίζει, σε κανέναν «Από μηχανής Θεό».

Είναι μάταιο να επικαλείσαι το Διεθνές Δίκαιο, όταν δεν διαθέτεις την δύναμη να το εφαρμόσεις.

Ανώφελη η επίκληση συνθηκών
που είχαν συναφθεί στο παρελθόν και καθόριζαν σε εκείνη την Ιστορική συγκυρία τoν συσχετισμό δυνάμεων που τότε είχαν διαμορφωθεί, ενώ σήμερα αυτοί οι συσχετισμοί, έχουν πλήρως ανατραπεί.

Η δύναμη της αδράνειας και ο φόβος αντιμετώπισης της νέας πολύπλοκης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σε πλανητικό επίπεδο αλλάζοντας άρδην τα γεωπολιτικά δεδομένα και στην δική μας περιοχή, δεν επιτρέπεται να οδηγούν την χώρα στην τύφλωση.

Μια τύφλωση που την οδηγεί το υπάρχον παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα, με την επιμονή της διατήρησής της στο ίδιο γεωπολιτικό πεδίο, ή στην σύναψη νέων συμμαχιών, που την καθιστούν άθυρμα σε αλλότρια Πολιτικοστρατιωτικά σχέδια.

Είναι έγκλημα, η μη αξιοποίηση της Γεωστρατηγικής θέσης της χώρας και η μονομερής παράδοσή της σε μία φθίνουσα Υπερδύναμη, που στην τροχιά της πτώσης της, απειλεί με ολοκαύτωμα τον Πλανήτη.

Αποτελεί αναγκαιότητα, η λήψη όλων εκείνων των Μέτρων, διπλωματικών, στρατιωτικών, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών, που θα θωρακίζουν τη χώρα, αποτρέποντας τον εδαφικό της ακρωτηριασμό και την επιβολή ενός καθεστώτος «Φιλανδοποίησης».

Υπονομεύεται συνειδητά το εσωτερικό μέτωπο και η Εθνική Άμυνα της Χώρας, όταν έχει κηρυχθεί οικονομικό Πογκρόμ εναντίον των Πολιτών, της μοναδικής δύναμης που μπορεί να προβάλει αποτελεσματική αντίσταση.

Επιβάλλεται η Λαϊκή και Εθνική Αφύπνιση. Από εκεί θα προκύψει η Ελπίδα.


Να πούμε όχι στο Ραγιαδισμό που διαπερνά το υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Να απομονώσουμε τον βλακώδη εθνικισμό της Τουρκοφαγίας που προβάλουν οι φασίστες.

Να υψώσουμε τείχη στον εθνομηδενισμό
που καλλιεργούν οι πολυποίκιλες Μ.Κ.Ο., διαβρώνοντας ιδεολογικά, τμήματα της Νεολαίας.

Γιατί εμείς ως Αριστεροί, θέλουμε Ελεύθερη Πατρίδα και Πανανθρώπινη τη Λευτεριά, γνωρίζοντας, ότι ο δρόμος για την Κοινωνική απελευθέρωση περνάει μέσα από την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και προϋποθέτει την Εθνική χειραφέτηση.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP