Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

"Ψευδείς ειδήσεις" (fake news)... όταν μια είδηση δεν είναι αρεστή στο υπερεθνικό κεφάλαιο

Aπό το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Κάθε άνθρωπος εκτός του επαγγέλματός του
εκτελεί κάποια πνευματική δραστηριότητα, είναι δηλαδή
ένας "φιλόσοφος", καλλιτέχνης, καλαίσθητος, συμμετέχει
σε μια αντίληψη του κόσμου, διαθέτει μια συνειδητή
γραμμή ηθικής συμπεριφοράς, συμβάλλει στην υποστήριξη
ή στην αλλαγή της αντίληψης για τον κόσμο,
δηλαδή στη δημιουργία νέων τρόπων σκέψης»
 Antonio Gramsci, "Quaderni del carcere" (Τετράδια της φυλακής)
Στη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια" σωρηδόν τα σχέδια νόμου  για την "προστασία" των Ευρωπαίων πολιτών από τις "ψευδείς ειδήσεις" (Fake news) στα κοινοβούλια των χωρών της Ε.Ε. Στη Γαλλία, στην Ιταλία Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία -οσονούπω και στην Ελλάδα- οι Ευρωπαίοι πολιτικοί μας κι οι κυβερνήσεις βάλθηκαν να μας σώσουν και από τις ψεύτικες ειδήσεις.
Τα νομοσχέδια κι οι σχετικές προτάσεις νόμων που θα θωρακίσουν τον Ευρωπαίο πολίτη απέναντι στη διάδοση "ψευδών ειδήσεων" συνοδεύονται από αιτιολογική έκθεση που αναλύει τους σκοπούς των προτεινόμενων ρυθμίσεων, την αναγκαιότητα νομοθέτησης του "εγκλήματος ψευδών ειδήσεων" για την προστασία του πολίτη και της "δημοκρατίας". Τι διαβολική σύμπτωση που αγγίζει τα όρια της συνομωσιολογίας... οι "αιτιολογικές εκθέσεις" λες κι έχουν γραφτεί από το ίδιο χέρι ή κάποιο φωτισμένο πνεύμα ενέπνευσε δεξιές κι "αριστερές" ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τη σωτηρία μας. Νομοθετήσεις από την ίδια μήτρα με το... ίδιο περιεχόμενο: «Νομοσχέδιο για την προστασία του πολίτη από την αξιοπιστία και την ακρίβεια των πληροφοριών»! Οι κύριοι της παγκοσμιοποίησης, η νέα τάξη, το υπερεθνικό κεφάλαιο νοιώθουν πως απειλούνται από την ανάπτυξη και τις προοπτικές της μη ελεγχόμενης πληροφορίας. Έτσι θέλουν το αποκλειστικό μονοπώλιο της πληροφορίας, το οποίο ελέγχουν απόλυτα με την δημοσιογραφική αργυρώνητη πορνεία και τα ΜΜΕ. Τρέμουν και δαιμονοποιούν την εναλλακτική πληροφόρηση και θεσμοθετούν ποινές χαρακτηρίζοντας τη μη ανεκτή πληροφορία ως "fake news" (ψευδείς ειδήσεις).

Να και πάλι η συνομωσιολογία... ο γνωστός πολυεκατομμυριούχος "φιλάνθρωπος" George Soros προανήγγειλε τους στόχους των "δημοκρατιών" της πολιτισμένης δύσης: The Guardian, 26 Gen;arh 2018: George Soros: Facebook and Google a menace to society (μια ομιλία-βίντεο για την προστασία μας από τον "φιλάνθρωπο" πολυεκατομμυριούχο: ΕΔΩ). Το είδαμε κι αυτό... "απειλή για την κοινωνία το Facebook κι η Google"...

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2018/02/fake-news.html#more

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP