Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Μεταμοντέρνα Αριστερά (8) – H προπαγάνδα και διαδικασία κρετινοποίησης από τα Media στην εποχή των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ



Του Ηλία Παπαναστασίου

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την επιρροή των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ στα κυρίαρχα Μήντια. Ούτε να αναφερθούμε στις κατά καιρούς απίστευτες δηλώσεις των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ και ΑΝΕΛιτών για τρέχοντα θέματα.
Τελευταία σοδειά είναι η δήλωση του Πάνου Καμμένου που από την θέση του Υπουργού Άμυνας προέβλεψε «ίσως και δεκαπενταετία για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών».


Ούτε βέβαια χρειάζεται να παραμείνουμε ιδιαίτερα στην χθεσινή δήλωση–ρουκέτα του ανεκδιήγητου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γάκη που χαρακτήρισε τις κατασχέσεις χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς όχι σαν κατασχέσεις αλλά «σαν αφαίρεση χρημάτων (!)».

Προηγήθηκαν
άλλες απίστευτες δηλώσεις – με ρυθμούς καταιγιστικούς– που δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε…

Το ερώτημα είναι διττό:

(α). Γίνονται πιστευτές αυτές οι αχαρακτήριστες δηλώσεις των ΣΥΖΙΖΑΙΩΝ και της Μηντιακής Προπαγάνδας τους;

(β). Πώς εξηγείται ο βαθμός ανοχής τεράστιων στρωμάτων του ελληνικού λαού σε αυτή την συστηματική προσπάθεια όχι απλά προπαγάνδας αλλά λοβοτομής και κρετινοποίησης του ελληνικού λαού;

Είναι γεγονός πως ένα τμήμα των Ιδιωτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, διόλου ευκαταφρόνητο, έχει ταυτιστεί ή τουλάχιστον ανέχεται συστηματικά λόγω βραχυπρόθεσμων αλλά και μακροπρόθεσμων συμφερόντων την σημερινή Κυβέρνηση.

Ένας αριθμός μάλιστα από αυτά τα Μήντια έχει εξαγοραστεί από ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ – Ιβάν Σαββίδης κατά κόσμον …– όπως το ΕΘΝΟΣ, η ΗΜΕΡΗΣΙΑ, το καινούργιο κανάλι Ε κλπ.

Ακόμη και τα παλαιοτέρα συστημικά κανάλια όπως το ALΡΗΑ ή ο ANTENNA τηρούν μια στάση «ευμενούς ουδετερότητας ή ανοχής» στους κρατούντες.

Τα αμιγώς Κυβερνητικά Κανάλια όπως η ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3 και ΒΟΥΛΗ αλλά και το Ε που προαναφέραμε αποτελούν την Πρώτη Γραμμή της Κυβερνητικής Προπαγάνδας που έφτασε και ξεπέρασε όχι μόνο τα όρια της χυδαιότητας και γελοιότητας αλλά αποτελεί πλέον πρότυπο μαζικής Ηλιθιοποίησης του λαού που θα έπρεπε να διδάσκεται στους πρωτοετείς φοιτητές των Τμημάτων Επικοινωνίας και ΜΜΕ των Πανεπιστημιακών Σχολών της χώρας μας.

Ας δούμε χαρακτηριστικά.

Τα Δημόσια Κανάλια αφού εξευτέλισαν τελείως τον ρόλο τους θυμίζοντας εποχές χουντικής ΥΕΝΕΔ παρουσιάζουν το εξής διπολικό σχήμα. Από τη μια πλευρά Ενημερωτικές εκπομπές και ταινίες που αν και παρουσιάζουν σαν βιτρίνα, ορισμένες θετικές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, δεν παύουν να αποπνέουν το άρωμα του Ελιτισμού και του Μικροαστικού σνομπισμού, όπως άλλωστε μας υπενθυμίζει – πάντα, με αξιόλογη συνέπεια…– το παλιό «Φάντασμα που πλανάται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ», αυτό της πάλαι ποτέ «Ανανεωτικής Αριστεράς» του ΚΚΕ εσωτερικού. Απευθύνεται σε ένα μικρό κοινό που δεν ξεπερνά στις μετρήσεις της Τηλεθέασης το 2–4%, κυρίως Δημόσιοι Υπάλληλοι, παλιοί ή άρτι αφιχθέντες στον στρατό των Πραιτοριανών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι άνθρωποι αυτοί,
μετά από μια κοπιώδη και εξαιρετικά εξαντλητική μέρα και ωράριο, θέλουν να «προβληματιστούν» ή να αφουγκραστούν τις νέες αισθητικές αναζητήσεις των φωστήρων της Μεταμοντέρνας Αριστεράς. Μπόλικος αντί–εθνικισμός συν άφθονη Ευρωλατρεία σε ευρωλιγούρικη έκδοση, αντί–σεξισμός και αντί–πατριαρχία με τη σέσουλα και συνεχείς αναφορές στη «σεξουαλική παρενόχληση και ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών». Σύμφωνα με τους εμπνευστές δεν υπάρχουν κακοποιημένα παιδιά από τις ίδιες τις μητέρες τους ή κακοποιημένοι άνδρες από τις γυναίκες τους. Όχι βέβαια. Απλά δεν υπάρχουν, άλλωστε χαλάνε την σούπα του Φεμινισμού των Δημοσίων Υπαλλήλων – Γυναικών κατά βάση – που ο ΣΥΡΙΖΑ τον έχει αναγάγει σε Μωσαϊκό Νόμο.

Εκεί βέβαια που χαλάει ο Κώδικας Καλής συμπεριφοράς των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ εστέτ είναι οι Πολιτικές Ενημερωτικές Εκπομπές και τα καθημερινά Δελτία Ειδήσεων. Θα πρέπει να έχεις τεράστια υπομονή να παρακολουθήσεις τις απίστευτες ανοησίες και παραμυθολογία που εκτοξεύουν τα γνωστά ονόματα της «Πολιτικά Ορθής» ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗΣ φαιάς προπαγάνδας όπου η πραγματικότητα αντιστρέφεται, τα FAKE NEWS γίνονται ειδήσεις, η κοτσανολογία ανάλυση και η ζοφερή ελληνική πραγματικότητα «Έξοδος από τα Μνημόνια».

Το Κοινωνικό Είναι όπως το ζούμε καθημερινά καταργείται και μετατρέπεται σε Φαντασιακό Είναι μιας Ειδυλλιακής Πραγματικότητας, με μείωση της ανεργίας, έξοδο στις αγορές και άλλα φαιδρά που η πάλαι ποτέ «σοβαρή» ψευδό– ιντελιγκέντσια του ΣΥΝ και του «Εσωτερικού» εφεύρε, μετατρέποντας την σοβαρότητα σε χυδαιότητα και αληθινό υπόνομο «ενημέρωσης».

Συγκρίνοντας την με την ΥΕΝΕΔ της Χούντας, η διαφορά είναι πως η Προπαγάνδα της Χούντας ήταν πολύ εύκολα γελοιοποιήσιμη, τουλάχιστον από ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού. Η Προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ έχει έναν ψευδό–προοδευτικό και ψευδό–δημοκρατικό μανδύα και γίνεται ανεκτή από σημαντικά στρώματα του πληθυσμού.

Γιατί όμως γίνεται ανεκτή;
Η απάντηση δεν είναι απλή όμως ας πάρουμε υπόψη μας την απάλειψη πλέον των ποιοτικών κριτήριων τηλεθέασης κυρίως λόγω κρίσης και την πρωτοκαθεδρία του «ψυχαγωγικού παράγοντα», βασικά με την έννοια του χαβαλέ αλλά και της έξυπνης υποβολής προτύπων (πχ περίπτωση SURVIVOR του ΣΚΑΙ).

Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως ο σνομπισμός και ο ελιτισμός, κύριο χαρακτηριστικό των Μικροαστών που συγκροτούν ένα τεράστιο στρώμα τη ελληνικής κοινωνίας, μαζί με την Υποκουλτούρα πολλών Ιδιωτικών Καναλιών – και όχι μόνο… – δεν αποτελούν εχθρικό δίπολο αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ελιτισμός/ Υποκουλτούρα είναι – δεκαετίες τώρα– κυρίαρχο Διπολικό Σχήμα της Ελληνικής Κοινωνίας, αλληλοεπιδρούν και αλληλοτρέφονται.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντρεψε τον Ελιτισμό με την Υποκουλτούρα/Χυδαιότητα με αριστοτεχνικό τρόπο. Εκπροσωπώντας – σε μεγάλο βαθμό – Lumpen στοιχεία σε μαζικό επίπεδο, δεν θα μπορούσε να μην τους εκπροσωπήσει και σε επίπεδο ενημέρωσης.

Έχοντας σαν πρότυπο τα Social Media όπου η χυδαιότητα των ψευδολογιών των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ διεκδικούσε Βραβείο Νόμπελ και έχοντας πάρει άριστα σε όλες τι εξετάσεις, θα αφήσουν απέξω την Δημόσια Τηλεόραση, τώρα που την έχουν λάφυρο;

Ξεκινώντας από την μνημειώδη καριέρα τους στα Social Media, τώρα η χυδαιότητα και ψευδολογία μετατράπηκε σε Δημόσιο θεσμό σαν Δημόσια Τηλεόραση ανταμείβοντας πλουσιοπάροχα τους «Σοσιαλμιντιάδες των Υπογείων της Κουμουνδούρου» με Δημόσιες Θέσεις στην ΕΡΤ (Τα ονόματα είναι γνωστά, μην κουραζόμαστε…).

Εννοείται στα Social Media συνεχίζουν να χυδαιολογούν, υβρίζουν και ψευδολογούν ασύστολα όμως στην ΕΡΤ, ως γνήσιοι νεόπλουτοι έβαλαν τα καλά τους, δηλαδή το κοστούμι της ευπρέπειας, θυμίζοντας τσομπάνη που κοιμάται ξαφνικά σε Παλάτι. Απότομη, πολύ απότομη άνοδος, δύσκολα συνειδητοποιείται. Εύκολο είναι;

Αν κρίνουμε από τα Ποσοστά Τηλεθέασης
τα Δημόσια Κανάλια έχουν ποσοστά Τηλεθέασης από 2% – ΕΡΤ2 – έως 4,5% (ΕΡΤ1). Ποσοστά πολύ χαμηλά, γεγονός που σημαίνει πως δεν γίνεται ευρέως αποδεκτή η Τηλεοπτική Προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ.

Όσο για τον βαθμό ανοχής, θα ήταν ανόητο να υποστηρίξουμε πως η έλλειψη μεγάλης μαζικής διαμαρτυρίας– τουλάχιστον με την μορφή συγκεντρώσεων – σημαίνει και αποδοχή ταυτόχρονα της άθλιας Κυβερνητικής Πολιτικής. (Η ανάλυση του Εκλογολόγου Γιάννη Μαύρη πριν μερικούς μήνες ήταν εξαιρετική και αποκαλυπτική).

Προφανώς οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ – κυρίως αυτοί…
– περιμένουν να δρέψουν πολλούς καρπούς από την διαδικασία μαζικής αποβλάκωσης – στην οποία διαπρέπουν – του ελληνικού λαού. Πιστεύουν πως η αντιστροφή ή μάλλον η κατάργηση της Πραγματικότητας και η αντικατάστασης της με μια Ψευδή τέτοια, αρκεί για να κρατήσει το εκλογικό τους σώμα όσο το δυνατόν πιο αλώβητο, αν μάλιστα πάρουμε υπόψη μας και το πόσο ποντάρουν και στην προβολή του Τσίπρα σαν το βαρύ χαρτί τους.

Από την άλλη μεριά ο Τσίπρας,
έχοντας περάσει πλέον σε αχαρτογράφητα νερά σε όλους τους τομείς – κυρίως στα Εθνικά και Οικονομικά θέματα– και αφού έχει υποσχεθεί τα πάντα εξαπατώντας ταυτόχρονα όλους, γνωρίζει πως όλα τα ωραία τελειώνουν κάποτε και είναι αδύνατο να σωθεί από τις Ψευδολογίες και Πομφόλυγες οποιασδήποτε Ακριβοπούλου.

Όπως γράφαμε και την προηγουμένη φορά, το Απόλυτο Κρατικό Κόμμα της Ελληνικής Κοινωνίας (ΣΥΡΙΖΑ) νομοτελειακά θα αποσαθρωθεί και ο ήδη Πολιορκημένος Πύργος του στον οποίο κρύβονται οι Μαρίες Αντουανέτες του και οι Πραιτωριανοί του, θα καταρρεύσει σαν χάρτινος Πύργος.

Όσοι ενδιαφέρονται
για την αντικειμενική, μαχητική και αληθινά προοδευτική Δημοσιογραφία έχουν καθήκον να συντομεύσουν τον χρόνο αυτής της κατάρρευσης.

Και όσοι, σε μια γενικευμένη και ολοένα αυξανομένη Ελλάδα της Εξαθλίωσης, είναι οι Δημιουργοί της Διαδικασίας Κρετινοποίησής της θα πληρώσουν τα επίχειρα των πράξεων τους, «καρφωμένοι στον πάσσαλο της ατίμωσης» (Marx, «Eμφύλιος Πόλεμος στη Γαλλία»). Στον Πάσσαλο της Ατίμωσης της Fake Δημοσιογραφιας. Εκεί που ανήκαν πάντοτε, τώρα όμως έχουν και Πιστοποίηση.


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10893
  

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP