Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Οι αντιεξουσιαστές της Βαβυλωνίας στηρίζουν Γκρέτα


GREXIT

 


Στο περιοδικό Βαβυλωνία το οποίο υποτίθεται ότι πρόσκειται στον αντιεξουσιαστικό χώρο διαβάσαμε άρθρο κάποιου Αντώνη Μπρουμά το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι η Greta Thunberg είναι ελπίδα για το οικολογικό κίνημα αλλά και το κίνημα γενικότερα και ότι δεν αποτελεί συστημικό κατασκεύασμα. 
 Σε ένα σημείο αναφέρει ''Κατ' αρχάς, η συνεκτικότητα πολιτικού ήθους και αριστερών ιδεών επιβάλλει αποδείξεις για τέτοιους ισχυρισμούς.''
Πάμε λοιπόν στις αποδείξεις.

Διαβάζουμε στο άρθρο για το ταξίδι της Γκρέτα στην Νέα Υόρκη με ιστιοπλοϊκό μόνο που ξεχνά να μας πει ότι το ιστιοπλοϊκό ανήκει σε Γερμανό επιχειρηματία που ασχολείται με τα ακίνητα. Επίσης το yatch club του Μονακό ήταν σπόνσορας στο ταξίδι με τον Πιερ Κασιράγκι μέλος της βασιλικής οικογένειας του Μονακό (εγγονός του πρίγκιπα Ρενιέ και της Γκρέις Κέλι).

''Η ίδια η Thunberg έχει ως προς αυτή την κατηγορία πει ότι τα πάντα καλύπτονται με έξοδα της οικογένειάς της.'' Αναφέρεται πιο κάτω στο άρθρο. Η προσφορά ενός ιστιοπλοϊκού για τον διάπλου του Ατλαντικού δεν θεωρείται κάλυψη εξόδων άραγε ή είναι ένα απλό ωτοστόπ; Η βοήθεια της βασιλικής οικογένειας του Μονακό και του yatch club δεν είναι συστημική βοήθεια;


Πάμε σε μία άλλη αντισυστημική συνάντηση της Γκρέτα αυτή με τον Πάπα. Στην οποία μάλιστα υπήρξε ταύτιση απόψεων όπως μας ενημερώνει η ίδια η Γκρέτα.

Η συμμετοχή της Γκρέτα στην ετήσια συνάντηση του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Ένας λόγος μη ενσωματώσιμος από τις πράσινες εκδοχές του καπιταλισμού όπως μας λέει ο Αντώνης Μπρούμας πως καλείται και του παραχωρείται βήμα σε μία σύναξη της αφρόκρεμας του καπιταλισμού; Άλλη μία αντίφαση που πρέπει να λύσουν στην Βαβυλωνία.

Πάμε τώρα στις διασυνδέσεις της Γκρέτα
στην άλλη άκρη του Ατλαντικού στις ΗΠΑ που επίσης δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες περιλαμβάνουν πρώην προέδρους και αντιπροέδρους των ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών ο Ομπάμα ο οποίος συναντήθηκε μαζί της και ρώτησε μάλιστα πως πάνε οι κινητοποιήσεις για το κλίμα στην Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον. Επίσης δήλωσε πως αυτός και η Γκρέτα αποτελούν ομάδα.


Εξίσου καλές οι σχέσεις και με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος είναι πλέον χαρακτηριστικός εκπρόσωπος του νέου ρεύματος του ''πράσινου'' καπιταλισμού, τον οποίο η Γκρέτα θεωρεί αληθινό πρωτοπόρο και έναν από τους λίγους που έχουν κάνει τόσα πολλά για το περιβάλλον.

Συμφωνούν εκεί στην Βαβυλωνία με αυτές τις απόψεις για τον Αλ Γκορ;

Όλα τα παραπάνω είναι προϊόντα ακροδεξιάς συνωμοσιολογίας όπως διαβάζουμε στο άρθρο ή είναι τρανταχτές αποδείξεις συστημικότητας;

Μέχρι και ο Μητσοτάκης 
έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξυπνήσουν στην Βαβυλωνία;

Επίσης δεν είναι σοβαρό επιχείρημα η χρησιμοποίηση δεξιών και ακροδεξιών κριτικών στην Γκρέτα που στηρίζονται στην ηλικία, στο ύφος, στο φύλο και στο αν έχει Asperger για να κουκουλωθούν όλα τα παραπάνω που παραθέσαμε.

Δυστυχώς η σκέψη πολλών είναι τόσο στερεότυπη και δογματική που κινείται πολύ πιο αργά από την αστική ευελιξία και προσαρμοστικότητα.

Εδώ και πολλά χρόνια κορυφαίες εταιρίες επενδύουν σε ''πράσινη'' τεχνολογία. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος στην Νορβηγία πουλήθηκαν για πρώτη φορά περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ότι συμβατικά. Το μεγάλο κεφάλαιο προετοιμάζεται για το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων εδώ και αρκετά χρόνια.

Μήπως και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης είναι ένας επικίνδυνος και μη ενσωματώσιμος για το σύστημα ακτιβιστής;





  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP