Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Τα καθεστωτικά παραμύθια περί «φοροδιαφυγής»


Μια μυθολογία που έχει πάρει στη χώρα μας επιδημικές διαστάσεις είναι αυτή περί «φοροδιαφυγής».
Όλες οι κυβερνήσεις και οι «αντιπολιτεύσεις» κερδοσκοπούσαν πάνω σ’ αυτό το μύθο και οι πάντες υπόσχονταν την πάταξη της «φοροδιαφυγής».
Τα σημερινά κυβερνητικά ανδρείκελα, στα χρόνια της δωσίλογης υποταγής τους στην ευρω-χούντα (από ΓΑΠ, Παπαδήμο μέχρι Σαμαρά, σήμερα), δεν κάνουν απλώς χρήση, αλλά κατάχρηση αυτής της μυθολογίας.


Η «πάταξη» της «φοροδιαφυγής» άρχιζε και τελείωνε, στην ΠΑΤΑΞΗ και ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ των μισθών, των κοινωνικών παροχών, των λαϊκών εισοδημάτων γενικά…

Σε κάποιες περιπτώσεις την πλήρωναν, για το θεαθήναι, αλλά και για τη συντήρηση του μύθου, κατώτεροι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες (ήδη εξοντωμένοι) ή ακραίες περιπτώσεις «ελεύθερων «επαγγελμάτων, προς εξόντωση (π.χ. γιατροί σήμερα κ.λπ).

Δηλαδή «τρυπούσαν» κάποιες φανερές εξωτερικές πυώδεις φουσκάλες, για να συγκαλύψουν τις καρκινοειδείς ΕΣΤΙΕΣ και τις παραγωγικές μήτρες της φοροδιαφυγής, τον ΓΙΓΑΝΤΙΟ όγκο της, ΚΑΙ ταυτόχρονα για να μας εξαπατούν και να μας εμπαίζουν ασύστολα…

Η νοσηρή αυτή μυθολογία περί «φοροδιαφυγής», αλλά και ο φρενοβλαβής εμπαιγμός μας, από τα κυβερνητικά ανδρείκελα και την «αντιπολιτευτική» δημαγωγία, ΑΠΑΣΤΡΑΠΤΟΥΝ, αν παρατηρήσει κανείς τις εισοδηματικές δηλώσεις των μεγάλων αρπακτικών.

Παραδείγματος χάριν: Ο Κόκκαλης, ο Βγενόπουλος, ο Αλαφούζος και ο Μάνεσης (δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας), ΔΗΛΩΝΟΥΝ ατομικό εισόδημα όσο και ένας πρωτοδιόριστος ή ανερχόμενος υπάλληλός τους: Δηλαδή όχι παραπάνω από 18.217 έως 30.714 ευρώ!!!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης ΟΟΣΑ, οι τραπεζικοί, πετρελαιάδες, βιομήχανοι και λοιποί «αναξιοπαθούντες» πληρώνουν ΔΥΟ φορές μικρότερο φόρο από τους μισθωτούς!!!

Στον προϋπολογισμό του 2009 τα έσοδα από τους φόρους ήταν 61.565 δισ.

Από αυτά ΜΟΝΟ τα 5.520 δισ. αφορούσαν επιχειρηματίες!!!

Στον προϋπολογισμό του 2012 καταγράφονται έσοδα από φόρους: 53.301 δισ. Ευρώ.


Για τις επιχειρήσεις: 2.157 δισ!!!!!

Δηλαδή, στα τρία αυτά χρόνια της φοροκαταιγίδας, της λεηλασίες των συντάξεων, των χαρατσιών κ.λπ εναντίον των λαϊκών στρωμάτων, οι ΦΟΡΟΙ για τους «έχοντες και κατέχοντες» ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ: Από 5.520 δισ. το 2009, σε 2.157 δισ. το 2012!!!

Αυτό το σκανδαλώδες καθεστώς των μαφιόζων της ληστείας (ποικίλων «νταβάδων») και των πολιτικών τους υπηρετών δεν είναι «φοροδιαφυγή», είναι «νομιμότητα»: Η «νομιμότητα της ληστείας και της κλεψιάς, η «νομιμότητα» της κερδοσκοπικής αναισχυντίας, η «νομιμότητα» της πτώχευσης του λαού και της …ανάπτυξης των κερδών!!!

Αυτοί δεν φοροδιαφεύγουν!!!

Φοροδιαφεύγουν ΜΟΝΟ τα θύματα της κακουργίας τους!!!

Τόσο ξετσίπωτα και μοχθηρά μας εμπαίζουν με τους μύθους περί «φοροδιαφυγής».

Γι αυτό τα προπαγανδιστικά τους φερέφωνα, οι πολύχρωμες «πόρνες» της δημοσιογραφίας και των πνευματικών ιερατείων, αποκρύβουν ΕΠΙΜΕΛΩΣ τα ποικίλα και πολυεδρικά τεχνάσματα της κλεψιάς και φοροδιαφυγής των ισχυρών του χρήματος.

Επιγραμματικά, δύο από αυτά:

α). Ποικίλες ΕΠΙΝΟΗΣΕΙΣ και πολυδαίδαλοι μηχανισμοί που ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ, στο όνομα της «ανάπτυξης», σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και φόρο-ασυλίες στους μεγαλοκαρχαρίες.

Ιδιαίτερα για τους εφοπλιστές η σκανδαλώδης μεταχείριση αγγίζει τα όρια της σχιζοφρένειας…

β). Οι εταιρείες φαντάσματα: Offshore!

Ένα πολυπλόκαμο δίκτυο εταιρειών (21.065 στη χώρα μας): Από τραπεζίτες, ελληνικές και ξένες τεχνικές εταιρείες, εταιρείες τζόγου, ΜΚΟ, «φιλανθρωπικά ιδρύματα», κ.λπ…

Ένα από τα μεγάλα «κόλπα» απαλλαγής φόρων και φοροδιαφυγής των «νταβάδων» και των παρασίτων τους…

Και μόνο αυτά αποκαλύπτουν την καθεστωτική μυθολογία περί «φοροδιαφυγής»…

Μια μυθολογία που φαντάζει, σαν μακάβριο γέλιο, αν σκεφτεί κανείς τούτο:

Τις άγριες και κτηνώδεις αφαιμάξεις των μισθών και συντάξεων, το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, τα 4 εκατομμύρια (περίπου) που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς και το νέο Φορολογικό:
α). Φορολόγηση των εργαζομένων με 22% για τα πρώτα 25.000 ευρώ!
β). Φορολόγηση με 32% για εισοδήματα 25.000 έως 42.000 ευρώ!
γ). Κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ, καθώς και το πρόσθετο αφορολόγητο για προστατευόμενα τέκνα, πρόσωπα με αναπηρία 67%, τυφλούς κ.α….


Τέτοιο είναι το σαρδόνιο γέλιο, του εμπαιγμού μας από τις μυθολογίες περί «φοροδιαφυγής», των δωσίλογων ανδρεικέλων.

Το μακάβριο γέλιο της νεοταξικής φιλοσοφίας. Μιας φιλοσοφίας που βαπτίζει «φοροφυγάδες» τα παιδιά του κατώτερου Θεού (εργαζόμενους και μικρομεσαίους) και «ανάπτυξη» και «νομιμότητα» την κλεψιά των παιδιών του ανώτερου Θεού (τους μαφιόζους του χρήματος)…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP