Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

11η Σεπτέμβρη 2001: Η μεγαλύτερη προβοκάτσια που έχει συντελεστεί στην ιστορία της ανθρωπότητας

 Σημείωση: Αποσπάσματα από κείμενο που περιέχεται στο βιβλίο «ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ», των εκδόσεων «Κάκτος», Αθήνα 2001.
Γράφτηκε, αμέσως, μετά τα γεγονότα: το Σεπτέμβριο του 2001!
Το απόσπασμα αυτό έχει δημοσιευτεί και στο περιοδικό Ρεσάλτο τ-10



11 Σεπτεμβρίου 2001

ΗΠΑ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ
Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου


Ο τρόμος φέρνει τον άνθρωπο σε μια τέτοια κατάσταση, που υποτάσσεται άθελά του, ακόμα και όταν η εξωτερική πίεση είναι μικρή. Ο τρόμος είναι ένα ιδεώδες μέσο για την άσκηση εξουσίας. Η ρίζα του τρόμου βρίσκεται στο μεδούλι των κοκάλων της καπιταλιστικής εξουσίας: από εκεί πηγάζει η βία στην εξωτερική της μορφή, αλλά και στην εσωτερικευμένη, ασυνείδητη μορφή της. Βεβαίως, το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκει πάντα βαλβίδες ασφαλείας απ’όπου εκτονώνεται η οργή μιας γενικευμένης αμφισβήτησής του. Βρίσκει πάντα αποδιοπομπαίους τράγους. Όταν μια κοινωνία τρομοκρατείται από τη βία που αναδύεται από την ίδια, ανακαλύπτει ότι φταίνε τα…συμπτώματα της βίας!

 
Σήμερα τα συμπτώματα της πλανητικής ιμπεριαλιστικής θηριωδίας δραματοποιούνται και δαιμονοποιούνται σε τέτοιο βαθμό, που στοκάρουν όλους τους πόρους της σκέψης και γιγαντώνουν το μύθο και τον παραλογισμό. Και δεν είναι μόνο που η δίκη των αποτελεσμάτων καλύπτει τη δίκη των αιτίων. Είναι κάτι ακόμα χειρότερο: το ολοκληρωτικό αναποδογύρισμα της πραγματικότητας και η πλήρης δαιμονοποίηση και πολτοποίηση της πολιτικής σκέψης που επιχειρείται.


Η ιδεολογία των τρόμο-ψυχώσεων


Το μοναδικό πράγμα που δεν θέλουν (οι μηχανισμοί και υπάλληλοι της πλανητικής εξουσίας) ποτέ να πιστέψουμε είναι η απλή αλήθεια: ότι τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου είναι η μεγαλύτερη προβοκάτσια που έχει συντελεστεί στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μια προβοκάτσια της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης για να κηρύξει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο κατά του συνόλου της ανθρωπότητας.
Δαιμονοποιούν έτσι την τρομοκρατία, την οποία παρουσιάζουν σαν το απόλυτο κακό, σαν μια απειλή αόρατη, διογκώνουν τις ψυχώσεις του τρόμου και του παραλόγου για να αποκρύψουν και επικαλύψουν όχι μόνο τα φρικώδη εγκλήματα του πλανητικού ιμπεριαλισμού, αλλά για να εξοστρακίσουν και ως «σενάριο», ως υπόθεση εργασίας, την εκδοχή της προβοκάτσιας, παρά το γεγονός ότι σε κάθε ΄Ελληνα πολίτη, βρίσκεται ως σκέψη στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Και είναι τέτοια η μυθολογία της τρομοσύγχυσης που φτάνουμε στον απόλυτο παραλογισμό: ένα πρόσωπο –ο Μπιν Λάντεν- να απειλεί όλη την ανθρωπότητα!
Ωστόσο, αν απαλλαγούμε από την ιδεολογία των τρομο-ψυχώσεων (ιδεολογία που έχει αναχθεί σε υπέρτατη επιστήμη από τους πλανητικούς μηχανισμούς εξουσίας), αν απεγκλωβιστούμε από τη γοητεία των τρομοκρατικών, δεισιδαιμονικών μύθων και εξετάσουμε τα ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα της πραγματικότητας, τότε θα διαπιστώσουμε ότι το αποτρόπαιο έγκλημα το διέπραξε ο ίδιος αμερικανικός ιμπεριαλισμός για να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον όλων των λαών της υφηλίου.
O Μπιν Λάντεν και η αχαλίνωτη προπαγανδιστική μυθολογία που αναπτύσσεται γύρω από αυτόν είναι ένα τελετουργικό σκηνικό τρόμου με ένα και μόνο ιδεολογικό στόχο: να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε ψυχώσεις πανικού και παραλογισμού και να εξαναγκάσει τους λαούς (και τον αμερικανικό λαό) να ανταλλάξουν τον τρόμο τους με την υποταγή τους, με την παθητικότητα του θύματος. Μόνο με την παραγωγή και την κατανάλωση τρόμου μπορεί να ασκήσει την πλανητική της εξουσία η ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία των ΗΠΑ. Το μόνο μέσον άμυνας που της έχει απομείνει είναι η παραγωγή και η κατανάλωση τρομοκρατίας.


Η στρατηγική της τρομοκρατίας

Η σημερινή προβοκάτσια των ΗΠΑ μέσα στην ίδια τους τη χώρα αποτελεί τη συνέπεια και την κορύφωση της πλανητικής τρομοκρατικής στρατηγικής τους. Η τεχνητή, θεαματική τρομοκρατία, σαν ναρκωτικό, πρέπει και ζητεί να χορηγείται σε δόσεις όλο και πιο μεγάλες και πιο συχνές. Οι ΗΠΑ για να αναλάβουν «γενναιόδωρα» την προστασία του πλανήτη πρέπει να πείσουν τον πλανήτη ότι το τέρας της τρομοκρατίας απειλεί τους πάντες, ακόμα και τον «Μεγάλο Αδελφό». Το χτύπημα του πλανητικού κράτους των ΗΠΑ παράγει και καταναλώνει τον πλανητικό τρόμο, απαιτεί τη συστράτευση όλων, την πλήρη υποταγή των λαών και των κρατών στην εξουσία του πλανητικού κράτους. Ιδεολογικά, η προβοκάτσια των ΗΠΑ κατά των ΗΠΑ δεν προλειαίνει απλώς το έδαφος, αλλά ανοίγει το δρόμο για πολιτική κατοχή του πλανήτη και ανοιχτή στρατιωτική κατοχή πολλών χωρών.
Σήμερα όλη η υφήλιος έχει τεθεί σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Όλοι οι καπιταλιστικοί μηχανισμοί εξουσίας (κράτη, κόμματα, ΜΜΕ κ.λ.π.) σκηνοθετούν το θέαμα της κοινής και σύσσωμης άμυνας απέναντι στον σκοτεινό, μοχθηρό και αόρατο εχθρό. Ένα θέαμα που ζητεί από τους υποτελείς λαούς να εκχωρήσουν και τα υπολείμματα της ελευθερίας τους στον κρατικό και αστυνομικό έλεγχο, ξεχνώντας τα υπαρκτά τους προβλήματα. Ξεχνώντας τον αγώνα για την αποτίναξη της υποτέλειάς τους. Κάθε τέτοιος αγώνας θα είναι τρομοκρατία. Και για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει σχέδιο που θα χαρακτηρίζει ως τρομοκρατία κάθε αμφισβήτηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δομών του συστήματος. Σε λίγο θα ενοχοποιείται και κάθε γραπτό που θα αμφισβητεί το καπιταλιστικό σύστημα…

Τα γεγονότα επαληθεύουν

Το πολιτικά συγκεκριμένο γίνεται πάντα και πιο κατανοητό. Θα καταγράψω, λοιπόν, τα πιο σημαντικά, συγκεκριμένα πολιτικά γεγονότα με τη μορφή των συνοπτικών παρατηρήσεων:

Παρατήρηση πρώτη. Από την πρώτη στιγμή, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, μπήκε στο στόχαστρο το Αφγανιστάν και ο Μπιν Λάντεν. Μια γιγάντια προπαγανδιστική μυθολογία γύρω από τον «τρομοκράτη» της υφηλίου και τους φανατικούς ισλαμιστές κατέκλυσε σαν νεροποντή όλο τον κόσμο. Γίνεται προφανές ότι το «τρομοκρατικό» χτύπημα λειτούργησε σαν αυτόματο ανακλαστικό προς συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους: την κατάληψη του Αφγανιστάν. ΄Ολη η θηριώδης προπαγάνδα για τον Μπιν Λάντεν και την ανατριχιαστική βαρβαρότητα των φανατικών ισλαμιστών, τα «ντοκουμέντα» που ως δια μαγείας «ξεθάφτηκαν» και «έστησαν» ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό, τελετουργικό σκηνικό τρόμου και φρίκης για το «δαίμονα» Λάντεν και το στρατό του ήταν το ιδεολογικό προκάλυμμα για τον πολιτικό και στρατιωτικό στόχο: την κατάληψη του Αφγανιστάν και την πολεμική πυροδότηση όλης της ευρύτερης περιοχή.
Το «τρομοκρατικό» συνεπώς χτύπημα βάζει σε άμεση εφαρμογή την υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών στόχων των ΗΠΑ. Αυτή η ταυτότητα χτυπήματος και ιδεολογικών –πολιτικών στόχων αποκαλύπτει το συνειδητό σχεδιασμό της πράξης. Τα βαθύτερα οικονομικά κίνητρα αυτής της προβοκάτσιας, με τις συνακόλουθες πολεμικές επιχειρήσεις εύκολα μπορεί να τα διακρίνει κανείς.

Παρατήρηση δεύτερη. Αυτόματα επίσης μετά το χτύπημα χαρακτηρίζονται από τους Αμερικανούς πάνω από πενήντα χώρες ως ύποπτες για την υπόθαλψη, τροφοδοσία και δικτύωση της τρομοκρατίας. Εδώ συγκεκριμενοποιείται ένας ευρύτερος πολιτικός στόχος των ΗΠΑ: η εξόντωση, λεηλασία και κατάληψη αυτών των χωρών. Όταν κηρύσσεις πλανητικό πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας», υποδεικνύοντας τις χώρες που παράγουν και στηρίζουν «τρομοκράτες», ουσιαστικά έχεις κηρύξει τον πόλεμο εναντίον αυτών των χωρών. Όταν χρησιμοποιείς το χτύπημα για να προωθήσεις ανοικτά τις συγκεκριμένες ιμπεριαλιστικές σου επιδιώξεις, αυτό σημαίνει ότι το χτύπημα το επιδίωκες τόσο αποτρόπαιο, εντυπωσιακό και χολιγουντιανό ακριβώς για να επικαλύψεις την ιμπεριαλιστική σου βουλιμία και ηγεμονική σου αυθάδεια.

Τελευταία παρατήρηση. Ένα άλλο επίσης συγκεκριμένο πολιτικό στοιχείο πλανητικού εκβιασμού και στραταρχικής αυθάδειας είναι το ωμό τελεσίγραφο προς όλο τον κόσμο: «Όσοι δεν είναι μαζί μας είναι με τους τρομοκράτες». Το πλήγμα της Αμερικής χρησιμοποιείται για να επιβληθεί, ωμά και κυνικά, ο ιδεολογικός και πολιτικός ηγεμονισμός των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, για να συστρατευθούν, δηλαδή να δηλώσουν υποταγή οι πάντες στις ΗΠΑ. Εδώ το πλανητικό κράτος δεν ζητεί απλώς γενική αναγνώριση της ηγεμονίας του, αλλά και εκχώρηση όλων των εξουσιών από τα άλλα κράτη στον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας», δηλαδή στην ιμπεριαλιστική εισβολή εναντίον άλλων χωρών και στον ταξικό πόλεμο εναντίον των λαών του πλανήτη.
Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο κατά του συνόλου της ανθρωπότητας. Η κήρυξη ενός τέτοιου πολέμου δεν θα μπορούσε να γίνει δυνατή χωρίς το υπερθέαμα μιας μακάβριας εγκληματικής προβοκάτσιας σαν αυτή που συντελέστηκε στις 11 του Σεπτέμβρη. Τα γεγονότα μέρα με την ημέρα θα φωτίζουν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των προπαγανδιστικών μηχανισμών και των «αριστερών» υπαλλήλων της Νέας Τάξης, το τερατώδες έγκλημα των ΗΠΑ. Θα αποδειχτεί ότι το γιατρικό της τρομοκρατίας και της προβοκάτσιας που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να δώσουν ζωή στην αυτοκρατορία της βαρβαρότητας θα αποβεί γι αυτές πιο βλαβερό και από το κακό που κάνουν. Τέτοια γιατρικά δεν έχουν αποτελεσματικότητα διαρκείας. Οι λαοί αρχίζουν να αντιλαμβάνονται. Και τότε θα καταρρεύσουν όπως οι πύργοι της Νέας Υόρκης…


 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP