Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Οι επιπλοκές των εμβολίων υποδηλώνονται απαράδεκτα στη χώρα μας.

Γράφει ο Γάκης Δημήτριος, πρ. Διοικητής Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
 
ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ –ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ- ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , σε σύγκριση με τις Ευρωπαϊκές χώρες, ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ.
 
Μετά κοπιώδη τριήμερη αναζήτηση, στα Ευρωπαϊκά sites, συνελέγησαν τα παρακάτω , απογοητευτικά στοιχεία, για την χώρα μας, όσον αφορά την δήλωση ανεπιθύμητων ενεργειών των εμβολίων (Κίτρινων Καρτών) σε σύγκριση με την Ευρώπη, συνολικά, και με τις χώρες που προηγούνται, Ολλανδία και Μεγ. Βρετανία.
Λάβετε υπόψιν σας ότι σε καμία χώρα το ποσοστό των κίτρινων καρτών δεν ξεπερνά το 50% αυτών που θα έπρεπε να ήταν…Η Μεγάλη Βρετανία , μάλιστα, δηλώνει ότι είναι κάτω από 10%
 
 
Αναλυτικά:
– Στην ΕΥΡΩΠΗ το συνολικό ποσοστό δήλωσης επιπλοκών για τα εμβόλια ήταν 0,14% (659.158.244 δόσεις, 929128 κίτρινες κάρτες), ειδικότερα για το Pfizer 0,09%, το Moderna 0,13% , το Astra Zeneca 0,4% και το Janssen 0.12%.
-Στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ, κορυφαία Ευρωπαϊκή χώρα στη δήλωση κίτρινων καρτών, το συνολικό ποσοστό ήταν 0,6%, δηλαδή τετραπλάσιο του μέσου Ευρωπαϊκού! Ειδικότερα Pfizer 0,4%, Moderna 1,2%, Astra- Zeneca 1,3%, Janssen1.5%. ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΥΤΑ ΘΕΩΡΩ ΤΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ που δίνουν την εικόνα του συνολικού αριθμού των επιπλοκών, που δηλώθηκαν, κάθε εμβολίου και είναι και ένα χονδροειδές μέτρο σύγκρισης μεταξύ των εμβολίων. (Σημειώστε ότι το Μοderna έχει τριπλάσια δόση mRNA από το εμβόλιο της Pfizer, 100μgr vs 30μgr mRNA/ dose. Πιθανώς αυτό να σχετίζεται με το τριπλάσιο ποσοστό κίτρινων καρτών σε σχέση με το εμβόλιο της Pfizer).
 
– Στην Μεγάλη Βρετανία που έρχεται δεύτερη και έχει κουλτούρα δήλωσης επιπλοκών/ κίτρινης κάρτας, το συνολικό ποσοστό ήταν 0.4% δηλαδή το 66% του Ολλανδικού. (Δεν μπόρεσα να κάνω ανάλυση ανά εμβόλιο διότι δεν δίνουν με ακρίβεια τον αριθμό του κάθε ενός).
 
– Στην ΕΛΛΑΔΑ, η εικόνα είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ. Το ποσοστό των κίτρινων καρτών που δηλώθηκαν είναι 0,05% (από 11.550.223 δόσεις εμβολίων μόνο 5615 κίτρινες κάρτες). Ειδικότερα Pfizer 0.04%, Moderna 0,03%, Astra- Zeneca 0,001% (!!!) Janssen 0,03%. (Με μια ματιά αντιλαμβάνεστε, ότι όχι μόνο υποδηλώνονται αλλά και δηλώνονται ανακριβώς! Όχι μόνο όσον αφορά το Moderna αλλά ιδίως το Astra Zeneca!)
ΔΗΛΑΔΗ στην Ελλάδα ΜΟΝΟ το ένα δωδέκατο των επιπλοκών δηλώνεται , ήτοι το 8,5% σε σύγκριση με την Ολλανδία!
 
ΕΙΜΑΣΤΕ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ…
ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΡΨΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΒΕΒΑΙΑ, ΠΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΘΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ…
 
 

 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP