Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Τσουκαχάρα, Φώτη μου, Τσουκαχάρα!


Η κατηγορηματική, απόλυτη, αταλάντευτη, ηχηρή, αβυσσαλέα θα μπορούσα να πω διαβεβαίωση του Βενιζέλου και του Κουβέλη ότι δεν θα ανεχθούν την παράταση της πληρωμή του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, καθησύχασε τον ελληνισμό απ' άκρου εις άκρον της υδρογείου.
Το μόνο που ενέσπειρε τρόμο στους ολιγόπιστους ήταν

η πληροφορία ότι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ βλέπουν κάθε βράδυ σε βίντεο το πρόγραμμα με το οποίο ο Ιωάννης Μελισσανίδης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους του Σύδνεϋ, πληροφορία που ελέγχεται ως ανακριβής

Ο θεός να με συγχωρέσει, αλλά ο Βενιζέλος με τον Κουβέλη ετοιμάζονται να την κάνουνε την τούμπα στο θέμα του χαρατσιού και θα είναι εφάμιλλη των τουμπών του Τσουκαχάρα, του θρυλικού Ιάπωνα γυμναστή.

Ή θα βγούνε την τελευταία στιγμή και... θα πούνε, τι να κάνουμε πιέζει η Τρόικα και να ο καλός Σαμαρείτης που λέγεται Σαμαράς μείωσε το χαράτσι κατά 15%, οπότε θα στο κόβουνε και πάλι Βρασίδα μου το ρεύμα, αλλά το σκοτάδι θα είναι κατά 15% φωτεινότερο. 'Η θα το κάνουνε μόκο και θα δούνε σιωπηλοί να περνάει από μπροστά τους μία ακόμη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπως πέρναγαν τα τρένα στην ομότιτλη ταινία.

Και τι θα συμβεί όταν η Πράξη θα έρθει υποχρεωτικά στη Βουλή, για να γίνει νόμος; Μέχρι τότε, σε τρεις μήνες δηλαδή, ζωή στα κατσικομούλαρά μας. Αλλά κι αν την σκαπουλάρουν τα κατσικομούλαρα , το σενάριο της Τσουκαχάρας είναι ήδη γραμμένο: Ο Βενιζέλος, που ένεκα της Λαγκάρντ ο Σαμαράς τον κρατάει από εκεί που πιάνει ο καρδινάλιος τον Πάπα αμέσως μετά την εκλογή του, θα ψηφίσει ναι και μετά θα μιλήσει για την ετερογονία των στόχων. Σαν τον Αυλωνίτη στη Σοφερίνα, που κοίταζε αριστερά και έφευγε προς τα δεξιά.

Και ο Κουβέλης; Ο Κουβέλης θα συμπεριφερθεί σαν μενού κινέζικου εστιατορίου, θα κάνει δηλαδή την πάπια Πεκίνου με πορτοκάλι και αγριοφράουλες. Λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, θα δώσει εντολή στους βουλευτές του να πάνε στην τουαλέτα, εκεί στην ΔΗΜ.ΑΡ. δεν πίνουν νερό, πίνουν βελούδο, κι έτσι η παράταση του χαρατσιού θα περάσει ακόμη και με 145 Βουλευτές.

Τι είναι άραγε πιο ξεδιάντροπο, να υπερψηφίζεις κάτι που δεν θες, που λέει ο λόγος δεν θες, επικαλούμενος λόγους ανωτέρας βίας, όπως κάνει ο Βενιζέλος ή να το καταψηφίζεις, επειδή είσαι σίγουρος ότι θα περάσει με τις ψήφους των άλλων, όπως κάνει ο Κουβέλης; Και μετά να παίρνεις το εκ του ασφαλούς όχι σου, να το μεταμορφώνεις σε ναι, ναι στην κυβέρνηση, μέχρι να βγάλει την τετραετία, να το καταθέτεις στον Σαμαρά και να παίρνεις ως αντάλλαγμα καλοπληρωμένες θέσεις στο κράτος.

Τούμπες, τούμπες, τούμπες, τούμπες, στα παπούτσια μου είχα φούντες, που λέει και το δημώδες άσμα.



Το διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9603.html

Από beta.avgi μέσω farmakoglwssa-kirki

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP