Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπολιτευτικά αποκαλυπτήρια…


Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί, ίσως, μοναδικό ιστορικό φαινόμενο στα ελληνικά πολιτικά πράγματα: Ένας μόνο χρόνος Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο «Βασιλιάς έμεινε γυμνός»…
Κατά κανόνα τα καθεστωτικά κόμματα ξεγυμνώνονται παντελώς όταν γίνουν κυβέρνηση. Ως Αντιπολίτευση έχουν το προνόμιο να κρατούν τις μεταμφιέσεις τους «ατσαλάκωτες»…
Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε αυτό το «προνόμιο» δεν μπόρεσε να διασώσει. Μέσα σ’ ένα χρόνο οι μάσκες πέσανε:

Από μια «αριστερή» κυβέρνηση που θα ακυρώσει τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, πέρασε στη «διαπραγμάτευση» ΕΝΤΟΣ ΕΕ και ευρωζώνης, στην υπεράσπιση των τραπεζών (στην υπεράσπιση δηλαδή του πιο μακάβριου ληστή και δήμιου), καταλήγοντας σήμερα σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες δυνάμεις της καθεστωτικής πολυχρωμίας, για τη «σωτηρία της χώρας»!!!

Η κωλοτούμπα είναι το πιο προσφιλές σπορ των δωσίλογων που μας κυβερνούν. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τις πραγματοποιεί πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση.

Μπορεί να φανταστεί κανείς το τι θα κάνει εάν και όταν γίνει κυβέρνηση…

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας θα θυμίσουμε το τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας μετά τις πρώτες εκλογές:

«Η λαϊκή ετυμηγορία καθιστά με σαφήνεια άκυρο το μνημόνιο ... και καθιστά πλέον ως πρώτη εναλλακτική επιλογή μια αριστερή κυβέρνηση που θα θέσει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις της υποτέλειας».

Υπογραμμίζουμε εδώ τούτο:
«πρώτη εναλλακτική επιλογή μια αριστερή κυβέρνηση».

Πάνω σ’ αυτό το μοτίβο δημοκοπούσε αγρίως, όλη την περίοδο μέχρι τις δεύτερες εκλογές, καλώντας, για αλίευση ψήφων, ΟΛΕΣ τις «αριστερές δυνάμεις» και ιδιαίτερα το ΚΚΕ, για «αριστερή κυβέρνηση»…

Λίγους μόνο μήνες αργότερα το «μοτίβο» άλλαξε. Δήλωνε ο Τσίπρας από τις ΗΠΑ και τα ινστιτούτα του ιμπεριαλισμού:

«Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση... Αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα μου, δε θέλει τίποτα από αυτά. Ημασταν πάντα, και πάντα θα παραμείνουμε, ένα ευρωπαϊκό κόμμα».

Τώρα περνάμε σε άλλες θεαματικές κωλοτούμπες. Η «ακύρωση των Μνημονίων» και των «Δανειακών Συμβάσεων υποτέλειας» μετατρέπονται σε «διαπραγμάτευση» με τους «λέοντες», εντός του «λάκκου των λεόντων»: «Διαπραγμάτευση» με τους λήσταρχους που τα επέβαλλαν!!!

Εδώ αρχίζει το παραμύθι της μετάλλαξης της «κακής» ΕΕ σε «καλή», με συμμάχους τον Ομπάμα, τον Ολάντ και άλλες «προοδευτικές» δυνάμεις!!!

Ο μύθος πέθανε νωρίς γιατί αυτές οι «προοδευτικές» δυνάμεις ήταν κατηγορηματικά κάθετες στην εφαρμογή των Μνημονίων και μάλιστα βασιλικότερες του Βασιλέως (Γερμανία).

Η χαριστική βολή στο μύθο της «διαπραγμάτευσης» δόθηκε με τη βάναυση κλοπή των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο.
Αναλυτικά ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7384

ΤΩΡΑ λανσάρεται ένα νέος μύθος από το ΣΥΡΙΖΑ και από άλλες καθεστωτικές δυνάμεις: Το «αντιγερμανικό μέτωπο του Νότου»!!! Αυτό, όμως ξεφεύγει από το θέμα μας και χρήζει ξεχωριστής ανάλυσης…

Η «ακύρωση», λοιπόν των Μνημονίων, αυτό το κεντρικό πολιτικό στρατήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων…

Στον ίδιο κάλαθο έχει πεταχτεί και η «πρώτη εναλλακτική επιλογή»: Η «Αριστερή κυβέρνηση»!!!

Σήμερα η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κυβέρνηση «εθνικού λαϊκού μετώπου»: Μια συγκυβέρνηση, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες καθεστωτικές δυνάμεις.

Το Μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Καμμένου είναι ένα πρώτο βήμα: Η «μετάλλαξη» της «αριστερής» κυβέρνησης σε μια κυβέρνηση «αριστεροδεξιά»!!!



Αυτή η «μετάλλαξη» (η νέα θεαματική κωλοτούμπα) μορφοποιείται σε «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας»: Στο κεντρικό ιδεολόγημα του ευρω-φασισμού και των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων).

Πριν από λίγες ημέρες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, το διατύπωσε καθαρά:

«Για μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας θα απευθυνθούμε και αριστερά και δεξιά».

Ο Τσίπρας τα έκανε πιο λιανά, ανοίγοντας ορθάνοικτα τις πόρτες και για μια κυβέρνηση που θα συμπεριλαμβάνει όχι μόνο κυβερνητικές δυνάμεις από το κόμμα που φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατοχή μας (ΠΑΣΟΚ), αλλά ακόμα και από δυνάμεις της Δεξιάς (ολοκληρωμένο «Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας», σαν αυτά των συγκυβερνήσεων «σωτηρίας» που ζήσαμε και ζούμε…):

«Δε θα κλείσουμε την πόρτα σε ανθρώπους που έχουν κάνει την αυτοκριτική τους, που κάνουν μια σοβαρή και συγκροτημένη πολιτική ανάλυση για τα πράγματα, που έχουν γνώσεις και μπορούν να προσφέρουν»!!!

Στην πρόσφατη συνέντευξη, επίσης, που έδωσε ο Τσίπρας στον Παπαχελά (!!!) σηματοδότησε πιο γλαφυρά την «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας»: ΔΕΝ απέκλεισε το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης με ΚΑΝΕΝΑ κόμμα της σημερινής κυβέρνησης των ανδρεικέλων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ποτέ μην λες ποτέ»!!!

Υπογράμμισε ο Τσίπρας ότι «αυτή τη στιγμή προέχει η σωτηρία της χώρας»: Πάντα στο όνομα της «εθνικής σωτηρίας» συγκροτούνται οι συναινετικές κυβερνήσεις της «έκτακτης ανάγκης» για τη σωτηρία ΟΧΙ της χώρας, αλλά του καθεστώτος και των χρηματιστηριακών μαφιών.

Το «αντιμνημονιακό», συνεπώς, πρόγραμμα μια τέτοιας κυβέρνησης, δεν θα είναι παρά το Μνημονιακό με ρητορική αντιμνημονιακή, με την τρόικα εδώ και με μια κυβέρνηση που θα «συνωστίζονται» όλες οι «σωτήριες» κατοχικές δυνάμεις.

Διαβάστε το εύστοχο κείμενο, σχετικά με τη συνέντευξη στον Παπαχελά:
«Πίσω από τις λέξεις έρχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης»
ΕΔΩ:
http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9213.html

Μέσα σ’ ένα χρόνο, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η καρικατούρα του πασοκισμού ξεπέρασε όλους τους «άθλους» του πρωτότυπου: Του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη διάρκεια της ζωής του…

Το σπουδαιότερο: ΠΡΙΝ γίνει καν κυβέρνηση.

Η απάτη του ΠΑΣΟΚ άρχισε να φωτίζεται μετά την πρώτη κυβερνητική του τετραετία και να απαστράπτει εκτυφλωτικά στην περίοδο της «εκσυγχρονιστικής» του αχρειότητας (Σημίτης και ΣΙΑ…).

Η ΑΠΑΤΗ του ΣΥΡΙΖΑ τυφλώνει πριν καν γίνει κυβέρνηση, σε ένα χρόνο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP