Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Άκης: Η «Ιφιγένεια» της καθεστωτικής πανούκλας…


Στην Ελλάδα είναι γνωστή και πολυφορεμένη η συνταγή: ΠΑΝΤΑ, με το όχημα της «διαφθοράς» και τους αποδιοπομπαίους τράγους, επιχειρείτο το «ξέπλυμα» και η αναπαλαίωση της σήψης του καθεστώτος και των κομμάτων…
Σήμερα η δωσίλογη κακουργία, στις πιο αποτρόπαιες όψεις τής παρασιτικής, κατοχικής αχρειότητας και διαφθοράς (η κυβέρνηση των ανδρεικέλων), «σπάει» μια πυώδη φουσκάλα της ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ, «ιστορικής» διαφθοράς, για να συγκαλύψει τα δικά της ΔΙΑΡΚΗ εγκλήματα (του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος) και για να «εξιλεωθεί» στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ.


Σε κάθε εποχή υπάρχουν τα κατάλληλα «σφαχτάρια», οι «Ιφιγένειες»…

Η σημερινή «Ιφιγένεια» είναι ο Άκης. Συγκεντρώνει και συνθέτει όλα τα «στοιχεία» του «αδύνατου κρίκου»: Της κατεστημένης «ιστορικής» διαφθοράς και της βλακείας…

Καταρχήν συνδυάζει και συνθέτει όλα τα «στάδια» του εκφυλισμού και της αποσύνθεσης του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα το «στάδιο» της «εκσυγχρονιστικής» αχρειότητας και δυσωδίας: το «στάδιο» του ακραίου πολιτικού αμοραλισμού και της φρενοβλαβούς παρασιτικής «αλητείας»…

Συνδυάζει, όμως και συνθέτει και όλα τα χαρακτηριστικά αυτής της παρασιτικής, «εκσυγχρονιστικής» φρενοβλάβειας, αυτά της «αρπαχτής»: προκλητικό και αδηφάγο νεοπλουτισμό, ασύδοτη απληστία, καταθλιπτική πολιτική και ηθική μηδαμινότητα, σκανδαλώδης κραιπάλη και αλαζονική βλακεία…

Έτσι ο Άκης, η ροδέλα της ακραίας καθεστωτικής διαφθοράς στην πασοκική μακάβρια όψη, γίνεται το πλέον κατάλληλο «σφαχτάρι» (ο πιο «αδύνατος κρίκος») για τη δήθεν «κάθαρση» (αναπαλαίωση) του καθεστώτος της σήψης, για τη διάσωση της σημερινής κυβερνώσας, δωσίλογης «αλητείας», ιδιαίτερα της μοχθηρής κακουργίας των σημερινών ηγετών του «τελειωμένου» ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλος και ΣΙΑ)...

Γίνεται βορά των πολιτικών παιχνιδιών του καθεστώτος και των κατοχικών ανδρεικέλων του…

Παραθέτουμε δύο εύστοχα σχόλια:


Σαν τ' αρνί καλή ώρα...
Το διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2223.html



Σαν το αρνί που περιμένει καρτερικά το τέλος της σύντομης ζωή του στη σούβλα, τέλος που επιβάλλουν τα Χριστιανικά έθιμα για το Πάσχα, παρουσιάζεται σήμερα στο δικαστήριο ο πολύς Άκης Τσοχατζόπουλος. Μαζί του στο εδώλιο θα καθίσουν οι δύο γυναίκες του, η πρώην και η νυν, η κόρη του και 14 άλλα άτομα.

Ο Τσοχατζόπουλος
"κερδίζει" τον τίτλο του Πασχαλινού αρνιού, γιατί στο εδώλιο των κατηγορουμένων και με την ίδια κατηγορία, θα...
έπρεπε να βρισκόταν όλο το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.

Ο Άκης "θυσιάζεται" για να μείνει στο απυρόβλητο όλη η υπόλοιπη αλητεία των δύο κομμάτων, αυτή που κατέκλεβε επί δεκαετίες τα πάντα και έπαιρνε προμήθειες από παντούκαι για τα πάντα. Προμήθειες για τις οποίες στη συνέχεια χρεωνόταν ο Ελληνικός λαός.

Άλλωστε το "πάρτι" που έκανε ο Άκης με τις προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ, δεν είναι δυνατόν να μην είχε και άλλους "προσκεκλημένους".

Δεν είναι δυνατόν οι άλλοι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να μην ήξεραν τι συνέβαινε. Και πότε δεν μιλάς; Μόνον όταν έχεις κι εσύ όφελος. Στην ανάγκη όμως να διασωθεί αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, "θυσιάζεται" ο Άκης και ο εσμός του. Γιατί, βλέπετε, αν η δικαιοσύνη ήταν ουσία και όχι τύποις τέτοια, οι κατηγορούμενοι θα ήταν τόσοι πολλοί που το δικαστήριο θα έπρεπε να συνεδριάζει στο ΟΑΚΑ.


Άκης, το ΠΑΣΟΚ και η κολυμπήθρα
Της Κατερίνας Νκολάου
ΕΔΩ:
http://taxalia.blogspot.com/2013/04/blog-post_4706.html



Διαβάζοντας τα σημερινά πρωτοσέλιδα, βλέπει κανείς, σε μεγάλο ποσοστό, "ειδήσεις" για την δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου που ξεκινάει σήμερα. Γιατί τα εισαγωγικά θα μου πείτε;


1. Δεν είναι πλέον ειδήσεις. Δεν διαθέτουν τα δημοσιεύματα αυτά κανένα από τα αστεράκια της είδησης πλην της αρνητικότητας και του γεγονότος πως εμπλέκεται το Νο2 προηγούμενων κυβερνήσεων.

2. Δεν αναφέρουν κάτι που δεν ξέραμε.

3. Δεν περιέχουν καν το στοιχείο της έκπληξης.

Η μόνη είδηση -ίσως και ανέκδοτο- σε μερικά από αυτά τα δημοσιεύματα είναι πως το ΠΑΣΟΚ θεωρεί την εν λόγω δίκη "κολυμπήθρα του Σιλωάμ" από την οποία θα βγει άσπιλο και αμόλυντο ώστε να οδεύσει μετά βαΐων και κλάδων στις επόμενες εκλογές έχοντας λάβει πίσω το 10%(!) που πιστεύουν κάποιοι ότι τους στέρησε η εν λόγω ιστορία! Διαβάζω στα ΝΕΑ πως στο ΠΑΣΟΚ έχουν αποκηρύξει τον Άκη και "βλέπουν τη δίκη ως κάθαρση".

Σύμφωνα με τον ορισμό του Αριστοτέλη για την τραγωδία, αυτή έρχεται "δι’ ἐλέου καὶ φόβου".

Μόνο που εδώ δεν έχουμε τραγικά πρόσωπα. Τα τραγικά πρόσωπα υποφέρουν χωρίς να φταίνε. Εδώ είναι προφανές πως κάποιος φταίει. Και δεν είναι μόνο ο Άκης.

Δεν βλέπουμε καμία συμπάθεια. Το ίδιο του το κόμμα τον έχει αποκηρύξει και τον προσφέρει για θυσία ως Ιφιγένεια λες και με την καταδίκη του θα φυσήξουν ούριοι άνεμοι για ένα ΠΑΣΟΚ που έχει καταδικάσει η κοινωνία και όχι μόνο λόγω του Άκη. Προς Θεού δεν τον υπερασπίζομαι. Αλλά θα περίμενε κάποιος έστω από αξιοπρέπεια να τηρηθούν τα προσχήματα και να περιμένουν κάποιοι, αν μη τι άλλο, την απόφαση της δικαιοσύνης.

Φόβος όμως, μπορεί να μην φαίνεται αλλά υπάρχει άπλετος. Τι θα πει ο Άκης; Γιατί βιάστηκε τόσο το ΠΑΣΟΚ να βγάλει καταδικαστική απόφαση πριν από την δικαιοσύνη; Προς τι η τόση "πρεμούρα" να αποκηρυχθεί το "βδέλυγμα" της αγγελικά πλασμένης σοσιαλιστικής παράταξης; Ποιους "ενοχλεί" ο Άκης; Πολύ φοβάμαι πως ο βασικός κατηγορούμενος δεν θα προλάβει να πει όσα θέλει, πρέπει και μπορεί.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP