Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Σας έχουμε γραμμένους στα παλιά σας μνημόνια

 Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

- Η στήλη αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τον θαυμασμό της για το εννοιολογικό και πολιτικό βάθος των ανακοινώσεων της κυρίας Βούλτεψη μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ.
- Εκείνη η ανακοίνωση για τις γραβάτες και τον θρησκευτικό όρκο θα αποτελέσει μνημείο επιχειρηματολογίας για όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες.
- Εννοείται

ότι θα χρησιμοποιηθεί καταλλήλως και για τους σπουδαστές κομμωτικής και αισθητικής. Άλλωστε, ταιριάζει απόλυτα και με το ντεκαπάζ της κυρίας Βούλτεψη.

- Απογοητευτικά τα αποτελέσματα των εκλογών. Τι σόι Βουλή θα είναι αυτή χωρίς Άντζελα και Νόνη; Πάει κι ο Αρβανιτόπουλος, πάνω στην Ακμή του! Ευτυχώς που μπήκε και η Ραχήλ.

- Τελικά ο Άδωνις δεν έφυγε από τη χώρα. Αυτή θα είναι και η εκδίκησή του προς τους Έλληνες που έβγαλαν κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ. Θα προτιμήσει να πουλάει ταμπλέτες για πλυντήρια και κουνούπια.

- Φήμες που θέλουν τον τηλεπωλητή-βουλευτή-πρώην υπουργό να πουλάει αγιαστήρες και κομποσκοίνια και να προσέρχεται στη Βουλή κρατώντας την εικόνα του Αγίου Ονουφρίου, κρίνονται ως ανακριβείς.

- Ο Θεοδωράκης απείλησε ότι θα αρχίσει απεργία σακιδίου (δεν θα ξαναφορέσει στην πλάτη του το σακίδιο) επειδή ο Τσίπρας προτίμησε τον Καμένο και όχι εκείνον για συγκυβερνήτη.

- Μήνυμα συμπαράστασης στον απεργό Θεοδωράκη, έστειλε η γνωστή Ντόρα, η μικρή εξερευνήτρια.

- Ταυτόχρονα το «ποτάμι» άρχισε να «κατεβάζει» διάφορα απορρίμματα οσφυοκαμψίας και υποταγής που περιμένουν από τους δανειστές να βάλουν τα δυο πόδια της κυβέρνησης σε ένα παπούτσι για να χαρούν.

- Στην Άρτα, ένα άλλο ποτάμι, ο Άραχθος, φούσκωσε και γκρέμισε το ιστορικό γεφύρι στην Πλάκα. Υπάρχει μια παλιά προφητεία που λέει ότι η Άρτα κάποτε θα πνιγεί από τον Άραχθο.

- Ο Αλέξης, ως Αρτινός, σίγουρα την ξέρει. Ίσως γι’ αυτό διάλεξε ΑνΕλ αντί για «ποτάμι». Όχι, προφητεία που να μιλάει για πυρκαγιά από εμπρηστές «καμένους», δεν έχει φτάσει στις πρόκες μου.

- Το εκλογικό μήνυμα του ελληνικού Λαού προς τους δανειστές ήταν σαφές: Σας έχουμε γραμμένους στα παλιά σας τα μνημόνια γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε.

- Ο Βαρούχ στη συνάντησή του μ’ αυτόν τον Μπλουμ μίλησε στις καρδιές των περισσότερων ελλήνων προβαίνοντας σε μια συμβολική «μονομερή» ενέργεια, σημειώνοντας ένα συμβολικό «τρίποντο».

- Ο Αλέξης, αντί να κάνει ξεκάθαρο ότι θα υπάρξουν και ουσιαστικές «μονομερείς» ενέργειες, έσπευσε να διαβεβαιώσει τους δανειστές για το αντίθετο. Καλάθι και φάουλ. Οι δανειστές ισοφάρισαν.

- Εκεί που πήγαμε λίγο να αναθαρρήσουμε, έστω και ψυχολογικά, έστω και συμβολικά ήρθε ο πρωθυπουργός και μας προσγείωσε. Μία Μπλουμ στον Άραχθο δηλαδή.

- Δεν θα μπαίνουν θέματα από την «Τράπεζα θεμάτων», στις εξετάσεις της Α’ και Β’ Λυκείου, ξεκαθάρισε το υπουργείο Παιδείας. Οι «Τράπεζες αρπάχτρες», θα πάψουν να βάζουν θέματα στη ζωή μας;

- Αναμονή και στο ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Νομίζω πως κάποια άλλη «αξιολόγηση» ετοιμάζεται. Ας έχουν οι φίλοι μου οι εκπαιδευτικοί το νου τους. Φύλαγε τα ρούχα σου να τα έχεις…όλα!

- Την ημέρα που θα γίνεται το Euro group οι δρόμοι της χώρας πρέπει να είναι γεμάτοι από όσους στηρίζουν την κυβέρνηση και από όσους θέλουν να την πιέσουν προς τη ρήξη με την Ε.Ε.

- Αλλιώς η κυβέρνηση θα έχει ως άλλοθι ότι δεν την στηρίζει ο κόσμος ή ότι δεν διεκδικεί ο κόσμος ριζικές λύσεις, τα ευρωκοράκια θα λένε ότι οι Έλληνες αποδέχονται τα μνημόνια και οι ευρωπαπαγάλοι θα οργιάζουν.

- Μελλοντική δήλωση του/της εκπροσώπου της ΝΔ: Δεν πρόλαβε να κάνει κυβέρνηση με άθεους ο ΣυΡιζΑ και ήρθε η Θεία εκδίκηση. Πλημμύρες ήρθαν, λιμοί και καταποντισμοί θα ακολουθήσουν. Μετανοείτε Έλληνες.

ΠΗΓΗ:
https://kyrgiakischristos.wordpress.com/

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP