Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

«Πρώτη φορά αριστεροί»;

 Γράφει η Μαρία του 19ου

Η κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά» είναι γεγονός. Ο επιτυχημένος ever χαρακτηρισμός ίσως θα μπορούσε να παραφραστεί και στο εξής:
«Για Πρώτη φορά αριστεροί»… Και εξηγούμαι:...
Ο γγ της κυβέρνησης (Σπύρος Σαγιάς) είναι ταυτοπροσωπία με τον Σπύρο Σαγιά (βασικός Νομικός Σύμβουλος και Συνεργάτης των βασικών ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ της κυβέρνησης Παπανδρέου,

δραστηριότητα που επεκτείνεται και κατά την περίοδο της κυβέρνησης Παπαδήμου).
Πρώτη φορά αριστερός…


Πάνος Καμμένος υπουργός Εθ. Άμυνας, (είναι ταυτοπροσωπία με τον Π. Καμμένο πρώην υφυπουργό στην κυβέρνηση της Ν.Δ.).
Για Πρώτη φορά αριστερός…

Π. Κουρουμπλής,
υπουργός στο Υγείας (είναι ταυτοπροσωπία με τον Π. Κουρουμπλή τρεις φορές βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας εκλεγμένο με το ΠΑΣΟΚ).
Για Πρώτη φορά αριστερός…

Ν. Κοτζιάς, υπουργός στο Εξωτερικών (Είναι ταυτοπροσωπία με τον Ν. Κοτζιά στενό συνεργάτη παλαιότερα του Γ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών και πρόεδρο του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών – ΙΣΤΑΜΕ).
Ο συγκεκριμένος μετράει ήδη μία αποτυχημένη προσπάθεια στο παρελθόν να γίνει «αριστερός»…

Π. Σγουρίδης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (είναι ταυτοπροσωπία με τον Π. Σγουρίδη που ήταν στο Επικρατείας των ΑΝΕΛ, επί είκοσι χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ).
Για Πρώτη φορά αριστερός..

Ν. Τόσκας, υφυπουργός Άμυνας (είναι ταυτοπροσωπία με τον Ν. Τόσκα, βασικό συντάκτης του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Άμυνα, στις εκλογές του 2009, αλλά και επικεφαλής του Γραφείου του υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτη, στη διετία 2009 – 2011).
Για Πρώτη φορά αριστερός…..

Ελενα Κουντουρά, αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού (είναι ταυτοπροσωπία με την Έλενα Κουντουρά βουλευτής Α” Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και παλαιότερα με τη Ν.Δ.).
Για Πρώτη φορά αριστερή…

Αναστασία Κόλλια – Τσαρουχά, υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης (είναι ταυτοπροσωπία με την Αναστασία Κόλλια – Τσαρουχά από τους ΑΝΕΛ, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής).
Για Πρώτη φορά αριστερή…

Και πώς θα μπορούσα να ξεχάσω την Κα Θεοδώρα Τζάκρη (ΠΑΣΟΚ) που ψήφισε και τα τρία μνημόνια, την Κα Ραχήλ Μακρή (μάστερ στην εκτύπωση χαρτονομισμάτων, εθνικίστρια από τους ΑΝΕΛ), τον Κο Τσουκαλά Δ. (ΠΑΣΟΚ) που τόσο συμπάσχει με τους τραπεζίτες, ώστε μας ζητούσε 1 ευρώ από το υστέρημά μας για τη διάσωση των τραπεζών (…) Βουλευτές εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ…
Για Πρώτοι φορά αριστερές, κι αριστερός αντίστοιχα…

Και ναι, δε βιάζομαι να κάνω αποτίμηση του πολιτικού έργου της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ –ΕΛ …μια βδομάδα, πάνω κάτω από τη συγκρότησή της…

Αλλά, μήπως βιάζεται τελικά όποιος πανηγυρίζει για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου περί διαχείρισης της φτώχειας;

Αλλά, μήπως βιάζεται τελικά όποιος πανηγυρίζει για τις δηλώσεις του Κου Βαρουφάκη: Δε μιλάμε με την Τρόικα μόνο με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την ΕΕ (…).
(Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιάνης).

Αλλά, μήπως βιάζεται, τελικά, όποιος πανηγυρίζει για τις δηλώσεις του Κου Σκουρλέτη για τη μετάθεση στο 2016 της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751, ενώ μεσουρανούν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας των 300 και 400 ευρώ; Ενώ οι ελαστικές μορφές εργασίας, και οι απληρωσιά μαστίζουν τους εργαζόμενους; Ενώ η ανεργία είναι λαίλαπα; Ενώ η ανασφάλιστη εργασία, γνωστή και ως μαύρη, μαυρίζει το μέλλον για κατοχύρωση δικαιώματος συνταξιοδότησης;

Αλλά, μήπως βιάζεται τελικά όποιος πανηγυρίζει που ο μισητός Πάγκαλος (και οι λοιπές φιλελέρες που ευθύνονται για την άνοδο του φασισμού) τώρα δικαιώνεται, για το «Μαζί τα φάγαμε»; Προετοιμάζοντας «διαδηλώσεις» συμπαράστασης στην κυβέρνηση για να διαπραγματευτούν ένα χρέος που δημιούργησαν όλοι οι άλλοι εκτός αυτών που στενάζουν αποπλήρωνοντάς το;

Αλλά, μήπως βιάζεται,
τελικά, όποιος πανηγυρίζει για τις δηλώσεις του Ομπάμα αισθανόμενος να φυσάει υπεραντλαντικός ούριος άνεμος αλλαγής; Ενώ κατά τα συνήθη φαινόμενα έρχεται τυφώνας… Τον λες και Μπάρακ (τον τυφώνα) στη Συρία, στο Λίβανο, στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη…

Αλλά, μήπως βιάζεται, τελικά, όποιος πανηγυρίζει που δεν είναι ίδιοι οι «Για πρώτη φορά αριστεροί» με τους προηγούμενους λαομίσητους (Άδωνη, Μητσοτάκη, Βορίδη) αλλά είναι οι ίδιοι οι παρακάτω:
Ροβέρτος Σπυρόπουλος στη διοίκηση του ΙΚΑ, Ρουμπάτης στην ΕΥΠ…

Αλλά, μήπως βιάζεται, τελικά, όποιος πανηγυρίζει που ενώ ως αρχηγός της αντιπολίτευσης ο Κος Α. Τσίπρας και ο Κος Π. Λαφαζάνης κατέθεταν Επερωτήσεις για την ειδική σχέση Ελληνικού Δημοσίου και Lazard, σήμερα που αναθέτουν τη διαχείριση του χρέους και τις ιδιωτικοποιήσεις στο ίδιο χρηματοπιστωτικό μονοπώλιο είναι απλά Τρίτη…

Αλλά, μήπως βιάζεται τελικά όποιος πανηγυρίζει που έντεχνα αποπροσανατολίζεται ο λαός με επικοινωνιακά τρικ, τουιταρίσματα και λάικς, για να παραπέμπουν στις καλένδες το μόνιμο και ισχυρό αντίπαλό του; Τα ληστρικά μονοπώλια, τις πολυεθνικές, τους μεγαλοεργοδότες ντόπιους και ξένους.. Την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ….

Ο Καπιταλισμός είναι ο εχθρός, και όποιος δεν το βλέπει ίσως είναι «’ηλίθιος»”. Αυτός, όμως, που δεν υποφέρει από καμία διαταραχή της πολιτικής όρασης χρέος έχει να καταπολεμήσει το βασικό σύμπτωμα των «πασχόντων»: Την Αυταπάτη..

Ναι, δε βιάζομαι να κρίνω τους «Για Πρώτη φορά αριστεροί», μια βδομάδα πάνω κάτω από τότε που έγιναν …αριστεροί.

Ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο σε 7 ημέρες, και οι υπουργοί 7 μέρες μετά αποθεώνονται (…) Τι; Δεν είναι θεοί;

Μήπως όποιος βιάζεται να αποθεώσει τούς «Για πρώτη φορά αριστεροί» σκοντάψει;

Όποιος βιάζεται σκοντάφτει, ειδικά αν η πολιτική του όραση πάσχει και έχει χάσει τα ταξικά γυαλιά του…

Από atexnos
Το πήραμε από δω:
http://greki-gr.blogspot.gr/2015/02/blog-post_270.html


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9596

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP