Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ο Μπλοφατζής

 by To Skouliki Tom

Καθοριστικές κρίνονται οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών για την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, αφού ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι από τώρα και στο εξής θα γράφει το όνομά του με τρία γάμα, τέσσερα άλφα και εικοσιοκτώ σίγμα, ενώ θα πηγαίνει σε όλες τις κρίσιμες συναντήσεις με ανοιχτή ρόμπα και χνουδωτές παντόφλες.

Σύμφωνα με τα ξένα δίκτυα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι τόσο cool που κάνει τον The Dude από το Big Lebowski να μοιάζει με καλόγρια.

Νομίζατε ότι θα γράψω για τις δηλώσεις στήριξης προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ε; Χα! Σας την έσκασα.

Και τώρα νομίζετε ότι δε θα γράψω για τις δηλώσεις στήριξης προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ε; Χα! Σας την ξαναέσκασα.

Ποιος είναι cool τώρα, Γιάνη Βαρουφάκη;

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν τάσσεται υπέρ της κατάργησης του Μνημονίου και της ύπαρξης νέας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, αν και αρνείται κάθε συζήτηση για κούρεμα του χρέους.

Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, συμφωνεί με την κατάργηση της Τρόικας και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ αλλά με αντάλλαγμα δεσμεύσεις για ανάληψη μεταρρυθμίσεων, ενώ ούτε αυτός συζητάει κούρεμα του χρέους.

Τέλος, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα ο οποίος είπε “Μη στύβετε άλλο την Ελλάδα”.

Βέβαια, δεν είναι να παίρνει κανείς τοις μετρητοίς τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, αφού η Ελλάδα δε χρωστάει φράγκο στις ΗΠΑ, οπότε ο Ομπάμα μπορεί να βγαίνει και να λέει ό,τι θέλει. Δικά του είναι τα λεφτά;

Υπάρχει και μια άλλη άποψη που λέει ότι ο Ομπάμα είχε ταχθεί και υπέρ των κυβερνήσεων ΓΑΠ και Σαμαρά-Βενιζέλου – οπότε γιατί χαιρόμαστε; – αλλά κακά τα ψέματα δεν είναι λίγο να έχεις τη στήριξη των ΗΠΑ όταν δεν κάνεις ό,τι σου λέει η Γερμανία.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ, ο Μπάρακ Ομπάμα στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ, Ευρωπαίοι πολιτικοί κι αξιωματούχοι στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, οπότε μένει να τοποθετηθούν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ο Κιμ Γιονγκ Ουν κι ο Αντώνης Σαμαράς για να πάει ο Αλέξης Τσίπρας στις διαπραγματεύσεις και να αναγκάσει τη Μέρκελ να υπογράψει την παραίτησή της.

Από την άλλη, οι παραπάνω δηλώσεις θα έπρεπε να προβληματίζουν τους κομμουνιστές της Κουμουνδούρου, αφού αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, στο τέλος όλοι οι καπιταλιστές θα ταυτιστούν με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης κι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τον ριζοσπαστικό χαρακτήρα του.

Τί σκατά Αριστερά είσαι όταν όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις συμφωνούν μαζί σου;

Στις επόμενες εκλογές όλοι ΚΚΕ, παιδιά!

Εν τω μεταξύ, η Άνγκελα Μέρκελ λέει ότι δε θέλει να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά μάλλον το παίζει δύσκολη, αφού σύμφωνα με απόρρητες πηγές μου, έχει στείλει μέσω του Σόιμπλε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ένα ραβασάκι όπου του λέει να χωρίσει την Περιστέρα, να την αρπάξει – την Άνγκελα – από τις διαπραγματεύσεις και να χαθούν μαζί σε κάποιον φορολογικό παράδεισο για να χαρούν τον έρωτά τους με τα λεφτά από τις μίζες της Siemens.

Δε ξέρω αν όλα αυτά θα έχουν αίσιο τέλος για την Ελλάδα αλλά οπωσδήποτε είναι προτιμότερο να βλέπεις τον Ντάισελμπλουμ να στραβώνει με τον Βαρουφάκη παρά τον Γιούνκερ να ρίχνει σφαλιαρίτσες στον Στουρνάρα και τον Βενιζέλο.

Ό,τι κι αν γίνει τελικά, όποιος δεν καταλάβαινε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να είχε γίνει κυβέρνηση από το 2012, το καταλαβαίνει μια χαρά τώρα. Εκτός αν είναι εντελώς ηλίθιος. Και δυστυχώς υπάρχουν περισσότεροι ηλίθιοι από όσους μπορεί να αντέξει η Ελλάδα.

Για να μην πω ότι έπρεπε να έχουμε ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον βλέπουμε μέχρι στιγμής, από το 2009.
Κι εξηγούμαι. Πηγαίντε πίσω στο μακρινό 2009 και φανταστείτε την Ελλάδα να διαπραγματεύεται με τους δανειστές κρατώντας μια χειροβομβίδα στο χέρι.

Τί θα συνέβαινε αν έβγαζε την περόνη; Θα ανατιναζόταν η Ελλάδα αλλά θα έπαρνε μαζί της κι όλους τους υπόλοιπους.

Και τί έκανε η Ελλάδα; Παρέδωσε τη χειροβομβίδα στους δανειστές. Άνευ όρων.

Λογικά, όλο και κάτι θα είχαν να χάσουν οι δικοί μας. Αποκλείεται να ήταν τόσο καθυστερημένοι. Από όλο και κάπου θα κρατούσαν οι ξένοι τον ΓΑΠ, όπως κρατούσαν αργότερα τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο – λέω εγώ τώρα.

Τέλος πάντων, αυτή τη χειροβομβίδα προσπαθεί να πάρει πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ελπίζω η χειροβομβίδα να υπάρχει ακόμα και να βρεθεί τρόπος να ξαναέρθει στα χέρια μας.

Έστω και με μια μπλόφα.

Άλλωστε, η Ιστορία αγαπάει πολύ τις μπλόφες. Όπως και τους μπλοφατζήδες.

(Ανήθικο δίδαγμα: Όσο κι αν σιχαινόμασταν τις προηγούμενες κυβερνήσεις δε θυμάμαι ποτέ να ευχόμασταν να αποτύχουν στις διαπραγματεύσεις.

Ακούγαμε για κόκκινες γραμμές κι ελπίζαμε να τις τηρήσουν. Ορισμένοι συμπολίτες μας εύχονται να αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να μας δουν με σκυμμένο το κεφάλι, ακόμα πιο εξαθλιωμένους. Είναι τόσο κατώτεροι των περιστάσεων. Τόσο θλιβεροί οι καημένοι. Απαξιώστε τους.)

ΠΗΓΗ:
http://www.nostimonimar.gr/%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%AE%CF%82-by-to-skouliki-tom/

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP