Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Οι καλύτεροί μας σύμμαχοι: Οι 300.000 της Πουέρτα ντελ Σολ!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΑΛΙΑ

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας δεν θα μπορούσε να φανταστεί πόσο πολύτιμο, χρήσιμο και καίριας χρονικής σημασίας θα ήταν το δώρο που θα έκανε στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνησή του όταν πριν από 3 μήνες αποφάσιζε να οργανώσει στις 31 Ιανουαρίου του 2015, δηλαδή χτες, την πρώτη μεγάλη επίδειξη δύναμης των Podemos στη Μαδρίτη.

Κάνοντας να ξεχειλίσει η τεράστια και εμβληματική πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ και οι γύρω δρόμοι από 300.000 οπαδούς του, που δεν σταμάτησαν να φωνάζουν «Si, se puede» καθώς και «El pueblo unido jamas sera vencido», ο Ιγκλέσιας έδειξε στους διαφόρους Γιούνκερ, Μέρκελ, Ολλάντ ή Κάμερον καθώς και στους λοιπούς «από πάνω» της Ευρώπης όχι μόνο ότι η Ελλάδα του Σύριζα δεν είναι πια μόνη, αλλά και ότι βαθαίνει επικίνδυνα το χάσμα που χωρίζει τους νεοφιλελεύθερους Ευρωπαίους κυβερνήτες μας από τις κοινωνίες τους!

Με άλλα λόγια, η επίδειξη δύναμης των Ισπανών Podemos ήλθε την κατάλληλη στιγμή για να τρομάξει τους νεοφιλελεύθερους δημίους μας και συνάμα να τους προειδοποιήσει να μην παρατραβήξουν το σκοινί με τη νεαρή ελληνική κυβέρνηση αν δεν θέλουν να δουν να πληθαίνουν στην Ευρώπη μας τα Podemos και οι Σύριζα…

Όμως, το μήνυμα των 300.000 Podemos της Μαδρίτης είχε και έναν άλλο αποδέκτη: Την κυβέρνηση Τσίπρα και τον ίδιο τον Σύριζα.

Πράγματι, την ώρα που τα ηγετικά τους στελέχη πληθαίνουν τις καθησυχαστικές δηλώσεις τους, αλλά και τις επαφές τους με τους «Ευρωπαίους εταίρους» σε αναζήτηση διεθνών ερεισμάτων και συμμαχιών, η τεράστια συγκέντρωση στην Πουέρτα ντελ Σολ δείχνει χειροπιαστά όχι μόνο ότι ο πιο πιστός σύμμαχος είναι… ο ταξικός, αλλά και ότι αυτός ο συγκεκριμένος ταξικός και δη κινηματικός σύμμαχος προσφέρει την πιο χειροπιαστή -αν όχι και τη μοναδική- υποστήριξη!

Το μήνυμα είναι λοιπόν διπλό και καλό θα έκαναν όλοι οι αποδέκτες του να βγάλουν επειγόντως τα συμπεράσματά τους. Εμείς περιοριζόμαστε σε μια τελευταία επισήμανση: Έστω και εν αγνοία τους, οι 300.000 διαδηλωτές της Πουέρτα ντελ Σολ ξεπερνούν σε αποτελεσματικότητα όλες τις καθησυχαστικές δηλώσεις και όλες τις επαφές με τους ηγέτες και αξιωματούχους του ευρωπαϊκού νεοφιλελεύθερου κονκλάβιου.

Ένας λοιπόν λόγος παραπάνω για να προσπαθήσουμε να τους κάνουμε να πληθύνουν σε όλη τη γηραιά μας ήπειρό, καθώς κανένα επιχείρημα δεν είναι τόσο πειστικό όσο εκείνο που έχει ως υλική βάση τους αμέτρητους «από κάτω», τους απλούς ανθρώπους με σάρκα και οστά!...

Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2015

ΠΗΓΗ: contra-xreos.gr
http://www.contra-xreos.gr/arthra/748-2015-02-01-01-53-05.html


Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9591

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP