Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΟΧΙ στον Αβραμόπουλο


Πολλά ακούγονται γύρω από «σκέψεις» της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που …καταλήγουν στην επιλογή του Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Φυσικά καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει. Όπως και οι …πολυεδρικές διαρροές για αυτό το σενάριο δεν είναι αθώες…
Ο ίδιος ο Μηλιός,

εμμέσως πλην σαφώς, φιλοτέχνησε το προφίλ του Αβραμόπουλου για την Προεδρία (προκειμένου να καταλάβουμε τη θέση του Επιτρόπου ξεχνούμε τις ταξικές μας αναλύσεις του παρελθόντος…).

Φυσικά εάν ο ΣΥΡΙΖΑ (η ηγεσία του) καταλήξει σε μια τέτοια πρόταση θα σβήσει με μιας όλες τις καλές εντυπώσεις που δημιούργησε…

Βεβαίως δεν θα μας εκπλήξει. ΤΙΠΟΤΕ δεν μας εκπλήσσει με το ΣΥΡΙΖΑ…

Θα εκπλήξει, όμως, τον ελληνικό λαό και τους δικούς του ανθρώπους: Θα βαδίσει κόντρα στο λαϊκό ρεύμα που τον ανέδειξε κυβέρνηση και κόντρα στα μέλη και στα στελέχη του…

Ένα άρθρο στην Αυγή και ένα σχόλιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν την αγωνία των στελεχών και μελών του.

Παραθέτουμε το άρθρο της Αυγής και το σχόλιο του βουλευτή:

Αβραμόπουλο για Πρόεδρο; Όχι, ευχαριστούμε!
Του Άγγελου Μανταδάκη

Αβραμόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Ασφαλώς όχι. Τουλάχιστον όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν τερματίζεται μόνο η μνημονιακή πολιτική, αλλά και μια περίοδος κατά την οποία επικράτησε ένα ιδιότυπο άβατο για την Αριστερά προς τα υψηλά επίπεδα εξουσίας. Το δικομματικό σύστημα Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ ήθελε επιμόνως την Αριστερά ως δεξαμενή ψήφων, αλλά ποτέ ως δύναμη εξουσίας. Η λαϊκή ετυμηγορία όμως έδωσε ένα τέλος σ' αυτό το καθεστώς.

Αυτή την ιστορική ανατροπή καλείται τώρα να επιβεβαιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος, όπως είναι γνωστό, δεν έχει κυβερνητικές αρμοδιότητες. Η εκλογή του ωστόσο και η παρουσία του είναι φορτισμένες από εναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Το πρόσωπο που θα επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη χώρα στο επίπεδο του ανώτατου άρχοντα πρέπει να εκφράζει την πορεία της Αριστεράς από το όραμα και τους αγώνες, τις θυσίες και τις διώξεις προς τη δικαίωση.

Ο συζητούμενος κ. Αβραμόπουλος είναι από "άλλο χωριό". Από εκείνο που εκτρέφει καριερίστες της πολιτικής και όχι πολιτικούς της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν μας ταιριάζει ούτε σε ιστορία, ούτε σε κουλτούρα, ουτε σε νοοτροπία. Μνημονιακός και μάλιστα άνευ αντιλογίας, άριστος επικοινωνιακά, μετράει ως επαγγελματίας ένα - ένα τα βήματα της ανόδου του στο στερέωμα της εξουσίας: από δήμαρχος της Αθήνας με μεγάλη προσφορά σε... κάγκελα, αρχηγός κόμματος που δεν έφτασε ποτέ σε εκλογές, υπουργός της Ν.Δ. ως παλιννοστήσας, επίτροπος στην Ε.Ε. πρόσφατα και τώρα προαλειφόμενος για αρχηγός του κράτους.

Αν μάλιστα επιβεβαιωθεί ότι όλη η συζήτηση περί Αβραμόπουλου εισάγει καινά δαιμόνια όπως η ανταλλαγή (πάρε Πρόεδρο, δώσε μου επίτροπο), τότε οι εντυπώσεις δεν θα είναι διόλου θετικές για τη νέα κυβέρνηση.

Η Αριστερά έχει αρκετά στελέχη ευρύτερης αποδοχής στην κοινωνία, που θα μπορούσαν και τον θεσμό να τιμήσουν και την εθνική υπόθεση της δαπραγμάτευσης να στηρίξουν.


Ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ανοικτά όχι στον Αβραμόπουλο!
Το διαβάσαμε εδώ
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2015/02/blog-post_64.html


Ο Μήτσος Κοδέλας, βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο πρώτος που με δημοσίευμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τοποθετείται με σαφήνεια δημοσίως, απορρίπτοντας την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας:

Καλό είναι η συζήτηση περί Αβραμόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας να τελειώνει!

Το μήνυμα της κάλπης ήταν αντιμνημονιακό, μήνυμα αποδοκιμασίας του υπαρκτού πολιτικού συστήματος και έξωσης του πολιτικού προσωπικού που στήριξε τα μνημόνια και οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία.

Το λαϊκό αίτημα για ΑΛΛΑΓΗ σημαίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν σχετίζεται με τα μνημόνια και την προγενέστερη πορεία προς την χρεοκοπία, Πρόεδρος ευρείας κοινωνικής αποδοχής, Πρόεδρος που δεν θα υπογράφει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, Πρόεδρος που θα δείχνει ότι αυτή η χώρα αλλάζει σελίδα και ανακτά την αξιοπρέπειά της!


http://ekdohi.gr/

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP