Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Το στρατηγικά ουσιώδες στην πρωθυπουργική ομιλία


Κανένας, βέβαια, δεν περίμενε ότι οι προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελούσαν ένα πολεμικό σάλπισμα εναντίον των ληστών και δημίων μας: Εναντίον των τοκογλύφων και του 4ου Ράιχ…
Η ομιλία του Τσίπρα μπορεί να μην έθεσε ανοικτά και καθαρά μια μετωπική διαδικασία ΡΗΞΗΣ με τους νέους αποικιοκράτες, μπορεί σε πολλά σημεία να άφηνε «ελεύθερα» μονοπάτια συνδιαλλαγής, συμβιβασμών και ΥΠΟΤΑΓΗΣ στα μεγάλα αφεντικά του χρήματος, ωστόσο ήταν μια ομιλία που προωθούσε στρατηγικά τη διαλεκτική της ΡΗΞΗΣ.

Το ΟΥΣΙΩΔΕΣ

της πρωθυπουργικής ομιλίας, ο υπόγειος πυρήνας της, ήταν η ΡΗΞΗ με τους ευρω-στραταρχικούς μηχανισμούς και τη δικτατορία του 4ου Ράιχ.

Η διαλεκτική της ρήξης καθορίζεται όχι από τις καλές ή κακές προθέσεις της νέας κυβέρνησης, αλλά από τα αντικειμενικά γεγονότα, από αυτά που η κυβέρνηση πρακτικά θέλει να προωθήσει.

Και η πρακτική υλοποίηση των εξαγγελιών του Τσίπρα είναι, εξ αντικειμένου, ΡΗΞΗ με τις δυνάμεις της κατοχής μας.

Μπορεί οι προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μην ανατρέπουν καταστάσεις, μπορεί, σε σχέση με αυτά που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός, να είναι ασπιρίνες ή ακόμα και συμβολικά πυροτεχνήματα, ωστόσο, λόγω του κατοχικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί, αποτελούν ένα μίνιμουμ μεταβατικό πρόγραμμα ΡΗΞΗΣ με τις δυνάμεις της ευρω-κακουργίας.

Αυτά τα μικρά και κουτσά, έστω, μέτρα αντί-λιτότητας, έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τις δυνάμεις και τους μηχανισμούς των ευρω-αποικιοκρατών, οι οποίοι καμία αντί-λιτότητα δεν μπορεί να ανεχτούν, όχι μόνο λόγω της καπιταλιστικής κρίσης κατάρρευσης, αλλά και διότι πάνω στη λιτότητα έχουν στηρίξει την ΥΠΟΤΑΓΗ των εθνών και λαών.

Επίσης και είναι αυτό πολύ σημαντικό: Εάν πετύχει αυτή η «ανταρσία» της Ελλάδας, ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου στο ετοιμόρροπο οικοδόμημα της ΕΕ…

Είναι γνωστό, επίσης, ότι το ΧΡΕΟΣ είναι το «εργαλείο» γι αυτήν την ΥΠΟΤΑΓΗ των λαών και των εθνών: για τη διάλυσή τους.


Η ομιλία, βεβαίως, του Τσίπρα άφησε στο απυρόβλητο το «εργαλείο». Για την ακρίβεια το απεδέχθη: Η διαγραφή του χρέους (έστω ενός μέρους) ήταν ο μεγάλος απών από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης!

Και το χειρότερο ο Τσίπρας δήλωσε:

«Η Ελλάδα θέλει να εξυπηρετήσει το χρέος της
Αν το ίδιο επιθυμούν και οι εταίροι μας, καλούνται να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου να συναποφασίσουμε τον τρόπο και τις τεχνικές που θα το καθιστούν βιώσιμο».


Η πρώτη μεγάλη κωλοτούμπα: Η Διαγραφή ΤΕΛΟΣ, ούτε σαν διαπραγμάτευση δεν τίθεται πλέον!!!

Έχουμε, λοιπόν, στην ομιλία του Τσίπρα το εξής αντιφατικό: Εξαγγελίες που αν υλοποιηθούν προωθούν τη ρήξη με την ΕΕ και το ευρώ και εξαγγελίες που αποδέχονται τα εργαλεία ΥΠΟΤΑΓΗΣ μας στην ΕΕ και του ευρώ!!!

Με άλλα λόγια: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ που στο περιεχόμενό τους προωθούν τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ της ΡΗΞΗΣ με τις κατοχικές μας δυνάμεις, αλλά από την άλλη αποδέχεται τις ΜΟΡΦΕΣ της υποταγής μας στις κατοχικές δυνάμεις: Ευρωζώνη, χρέος κ.λπ…

Το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, όμως, καθορίζει, σε τελευταία ανάλυση, τη ΜΟΡΦΗ. Αν υλοποιηθούν ΠΡΑΚΤΙΚΑ οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, η αντίφαση περιεχομένου και μορφής δεν μπορεί να διατηρηθεί και η ΡΗΞΗ που καθορίζει η διαλεκτική του περιεχομένου θα επεκταθεί και στη μορφή…

Ο άλλος δρόμος είναι η ΥΠΟΤΑΓΗ του περιεχομένου στη μορφή, δηλαδή η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να τα πάρει πίσω ΟΛΑ…

Εκτιμούμε ότι αυτό το καταστροφικό σενάριο δεν θα υλοποιηθεί, για τον απλούστατο λόγο ότι ο ελληνικός λαός, όπως και οι λαοί της Ευρώπης, έχουν μπει σε κίνηση ΡΗΞΗΣ με τους δυνάστες τους…


Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9611

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP