Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Υπουργείο Διευκρινίσεων και μετρητής κυβιστήσεων

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

- Μετά από απαίτηση πολιτών με εντολή του πρωθυπουργού, ιδρύεται από χθες νέο υπουργείο με την επωνυμία ΥΠΕΔ (Υπουργείο Διευκρινίσεων). Παραμένει αδιευκρίνιστο ποιος θα είναι ο επί κεφαλής του νέου υπουργείου.
- Η ίδρυση του παραπάνω υπουργείου κρίθηκε αναγκαία μετά τις εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις του κυρίου Κουράκη και του κυρίου Μπαλτά σε σχέση με την τύχη της τράπεζας θεμάτων (οι άλλες τράπεζες παραμένουν).


- Επίσης, θολό είναι το τοπίο σχετικά με το πώς, το αν και το πότε θα επανέρθει ο βασικός μισθός στα 751 ευρώ. Πριν την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων ή μετά; Η ΓΣΣΕ συζητά και για λιγότερα;

- Και με την επαναπρόσληψη των απολυθέντων
υπάρχει μια άλλη κυβερνητική ματιά διαφορετική από την προεκλογική. Πολλά «αν» και «εφόσον» και «θα δούμε» ακούγονται που χρήζουν διευκρινίσεων.

- Σε κάθε υπουργείο θα τοποθετηθεί από χθες ηλεκτρονικός μετρητής που θα καταγράφει αυτόματα τις κυβιστήσεις που θα κάνει ο κάθε υπουργός. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να κυμαίνονται μεταξύ των τριών και των πέντε.

- Αν είναι κάτω από τρεις
υπάρχει κίνδυνος η κυβέρνηση να είναι πιο προωθημένη από την κοινωνία, αν είναι πάνω από πέντε υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν οι συγκρίσεις με προηγούμενους «κυβιστές».

- Μέχρι τα τέλη Μαΐου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πρωταθλητών Κυβίστησης αναμένεται να προτείνει στα μέλη του να αποδεχτούν την εγγραφή του νεώτερου μέλους στην ιστορία του Συλλόγου.

- Να υπενθυμίσουμε μερικά ηχηρά μεταπολιτευτικά ονόματα που είναι μέλη του παραπάνω Συλλόγου: Παπανδρέου, Καραμανλής, Σημίτης, Γιωργάκης, Βενιζέλος, Αντώνιος, Καρατζαφέρης, Γεωργιάδης, Βορίδης κ.α

- Αυτός, λέει, ο Νταϊσ-κάτι-μπλουμ έχει πλαστό πτυχίο. Ευτυχώς που δεν είναι Έλληνας δημόσιος υπάλληλος γιατί θα είχε απολυθεί. Τώρα που είναι ευρω-να μην πω, έρχεται στην Ελλάδα και κάνει και μαγκιές.

- Σε αναζήτηση υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται ο ΣυΡιζΑ. Αν δεν του κάτσει ο Αβραμόπουλος ίσως τη λύση να τη δώσει ο Μπαμπινιώτης. Ακούστηκε, χωρίς να διασταυρωθεί, ότι είναι το κρυφό χαρτί.

- Λένε ότι το ήθος ενός πολιτικού φαίνεται στις ήττες τις οποίες πρέπει να παραδέχεται με παρρησία και σθένος. Αν είναι έτσι, τότε ως λαός πρέπει, τουλάχιστον, να ντρεπόμαστε για το πρόσφατο κυβερνητικό μας παρελθόν.

- Ο Βαρούφ, γιατί δεν έθεσε στο κοράκι τον Σόιμπλε,
εμμέσως, πλην σαφώς, το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων; Τι περιμένει; Να το ανακινήσει ο ίδιος ο Σόιμπλε;

- Πρόγραμμα-γέφυρα προτείνει ο Βαρούφ στα κοράκια. Δεν ανέφερε όμως το κόστος κατασκευής της «γέφυρας», το ποιος θα το χρεωθεί και το πόσο θα μας κοστίσουν τα «διόδια».

- Τα όρνεα, δεν τα διώχνεις με διαπραγματεύσεις ούτε φεύγουν πατώντας πάνω σε γέφυρες. Τρομάζουν και το βάζουν στα πόδια μόνο αν καταλάβουν ότι είσαι ζωντανός. Αν σε βρουν ξαπλωμένο και πεθαμένο σε ξέσκισαν.

- Πάντως, στο εσωτερικό της χώρας, οι κατασχέσεις σπιτιών για χρέη προς την εφορία συνεχίζονται και οι μαθητές στα σχολεία εξακολουθούν να πεινάνε. Κάποιος να ακούσει και να δει, υπάρχει;

- Ο Πάνος ο Καμένος, θα αρχίσει άμεσα καταδρομική εκπαίδευση. Θέλει την επόμενη φορά να πάει στα Ίμια ως βατραχάνθρωπος και να υψώσει την ελληνική σημαία.
Θα μεταφέρει και τα πρόβατα που κάποτε έβοσκαν εκεί.

- 70 άνθρωποι(;) θα δικαστούν για την υπόθεση του μπακιρένιου μεσημεριού. Αρχηγοί, υπαρχηγοί, επιστάτες, βοσκοί, σκυλιά κλπ. Εντάξει, ούτε 100 δεν ήταν. Κάποιοι ψηφοφόροι θα νιώθουν σίγουρα περήφανοι ε;

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP