Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Η ταξική ισορροπία δεν θα διαρκέσει για πολύ…


Από την πρώτη στιγμή είχαμε διατυπώσει το ερώτημα:
«Αλήθεια από ποια αγωνιστικά, αριστερά μετερίζια, ήρθε ο Βαρουφάκης για να καπαρώσει προκαταβολικά και θορυβωδώς το υπουργείο Οικονομικών, διαλαλώντας από την πρώτη μέρα την προπαγάνδα του 4ου Ράιχ;».

Και την επισήμανση:


«Εδώ (στο ΣΥΡΙΖΑ) ισορροπούν ταξικά αντίθετες δυνάμεις. Εδώ υπάρχει μια «συναίνεση» ανάμεσα στις δυνάμεις του 4ου Ράιχ (σαν τον Βαρουφάκη και άλλους), με τις δυνάμεις εκείνες που εκφράζουν, έστω στρεβλά, τις εκρηκτικές ζυμώσεις και κινήσεις της ελληνικής κοινωνίας: Αριστερές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ…».

Αναλυτικά εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2015/01/blog-post_28.html


Η εικόνα σήμερα έχει γίνει πολύ καθαρή και ευδιάκριτη.

Το υπουργείο Οικονομικών και ιδιαίτερα ο Βαρουφάκης αποτελούν το Δούρειο Ίππο των μαφιόζων του χρήματος και της νεοταξικής πανουργίας και κακουργίας: Το Δούρειο Ίππο της συνέχισης των Μνημονίων με αναπαλαιωμένες μορφές…

Τα τελετουργικά σόου και οι θεατρικές παραστάσεις του Βαρουφάκη, όλη αυτή η αγοραία υστερία του επικοινωνιακού (εμπορικού) θεάματος δεν μπορεί να επικαλύψει και να αποκρύψει τα γεγονότα: Αυτά που θωρακίζουν και εξοπλίζουν τη μακάβρια αυτή νεοταξική εστία του υπουργείου Οικονομικών, την εστία του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και των «αγορών»…

Να θυμίσουμε:

α). Επέλεξαν την ιδιωτική εταιρεία Lazard σε ρόλο συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης.
Η ίδια εταιρεία είχε επιλεγεί, με αστρονομική αμοιβή και από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ υπό τον ΓΑΠ το 2010!!!

β). Άλλο «σοκ»: Η συνεργάτης του ΓΑΠ, μανιακή νεοφιλελεύθερη, η Έλενα Παναρίτη (πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ) μετακόμισε κι αυτή στους ειδικούς συνεργάτες του Βαρουφάκη!!!

Πιο αναλυτικό ρεπορτάζ για την κυρία Παναρίτη διαβάστε εδώ:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2015/02/m-h.html




γ). Οι παλινωδίες του Βαρουφακη και οι ομοβροντίες του, οι οποίες, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, προλειαίνουν το έδαφος για τη συνέχιση ή την αναπαλαίωση του Μνημονίου: Εδώ υπάγονται οι ταχυδακτυλουργικές αστειότητες περί συμφωνίας με το 70% του μνημονίου!!!

δ). Τέλος μόνο οι αφελείς μπορεί να πιστεύουν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης (Βαρουφάκης-Δραγασάκης) εναντιώθηκαν κάθετα στις απαιτήσεις των θηρίων της Eurogroup, ΚΑΙ δεν συμφώνησαν να υπογράψουν το κοινό ανακοινωθέν της Έκτακτης Συνόδου.

Το «ΟΧΙ» στο κοινό ανακοινωθέν το υπαγόρευσε ο Τσίπρας κάτω από την ασφυκτική πίεση της άλλης «πτέρυγας», της ταξικά και ριζικά αντίθετης: Της πτέρυγας των Αριστερών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η ταξική σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που σε αυτή την ιστορική συγκυρία ισορροπεί και αναδεικνύει τον Τσίπρα σε Βοναπάρτη (ισορροπιστή των αντιθέτων) έχει εκδηλωθεί (κι αυτή) από την πρώτη μέρα: Τόσο στην καταλυτική ομιλία της Προέδρου της Βουλής, της Κωνσταντοπούλου, όσο και στα λόγια και τις πράξεις του Λαφαζάνη και άλλων.

Χαρακτηριστικές είναι και οι κατηγορηματικές αιχμές Λαφαζάνη στη Βουλή:

«Αν υπάρχουν ακόμα δύσπιστοι μήπως εφαρμόσουμε μέρους του Μνημονίου σε ποσοστό 50-60% ή 70%, τους διαβεβαιώνουμε ότι: Κύριοι, μην ανησυχείτε. Τα Μνημόνια και η Τρόικα τέλος! Το πρόγραμμά μας θα το εφαρμόσουμε πλήρως, απολύτως και κατά γράμμα. Το πρόγραμμά μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας ώστε να το περιφέρουμε στα ευρωπαϊκά όργανα και να το αλλάζουμε όπως τα πουκάμισα. Το πρόγραμμά μας δεν τεμαχίζεται, δεν διαιρείται, δεν χωρίζεται».

Η ταξική σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα βαθαίνει εκρηκτικά. Η περίοδος που διανύουμε δεν αφήνει περιθώρια μεγάλων χρονικών ισορροπιών.

Ο ρόλος του Βοναπάρτη για τον Τσίπρα δεν μπορεί να ανυψωθεί ούτε στο ύψος ενός Ανδρέα Παπανδρέου, ούτε να διαρκέσει για πολύ και να παγιωθεί.


Αργά ή γρήγορα η ΡΗΞΗ είναι αναπόφευκτη…


Και μόνο η ενεργοποίηση του ελληνικού λαού, η πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, θα καθορίσουν ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ τη δυναμική της ρήξης και τους νικητές…


Οι Βαρουφάκηδες και CIA πρέπει να ηττηθούν γρήγορα και αυτό θα γίνει ΜΟΝΟ με την κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP