Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Μετά την δόξα της Ρωσίας έρχεται η ατιμία των Αθηνών


Γράφει ο Αγιορείτης μοναχός Μωυσής

Από διάφορες δημοσιεύσεις και εκπομπές έχει γίνει πλέον γνωστό, ακόμα και σε ανθρώπους που έχουν διαφορετική γνώμη και άποψη, ότι η υπόθεση της ιεράς μονής Βατοπαιδίου δεν αποτελεί σκάνδαλο, αλλά ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο με αλλότριους σκοπούς. Ήταν μία καλοστημένη ιδιοτελής σκευωρία, που δυστυχώς παρέσυρε πολλούς πολύ.
Το θέμα αυτό νομίζουμε θα έπρεπε να προσεχθεί περισσότερο και όχι να χρησιμοποιηθεί προς καταρράκωση θεσμών όπως είναι η Εκκλησία, ο Μοναχισμός και το Άγιον Όρος. Ο κόσμος παρασύρθηκε ώστε να αμφισβητήσει και αυτό το Άγιον Όρος. Τούτο δεν θα έπρεπε να επιτραπεί, να παραταθεί, να διογκωθεί και να επεκταθεί. Τόσο κάποιοι ωφελήθηκαν από την υπόθεση αυτή και τώρα καταρρέουν. Ορισμένοι ανέβηκαν ψηλά πατώντας στην αδικία, την εξαπάτηση και την διαστρέβλωση.
Θέλησαν να αμφισβητήσουν ότι η ιδιοκτησία της λίμνης Βιστωνίδος ανήκει στην μονή Βατοπαιδίου και έτσι πλέχθηκε κατηγορητήριο ότι «ενώ δεν ήταν δική τους πώς έκαναν ανταλλαγές». Η κατάσταση ξεφεύγει των λογικών ορίων. Απορεί κανείς πολύ για τη στάση της Ελληνικής δικαιοσύνης. Είναι γεγονός ότι η νοημοσύνη του μέσου Έλληνος υποτιμάται κραυγαλέως.
Μοναχοί ακτήμονες, αυτοφυλακισμένοι από ετών, που αγάπησαν τον εγκλεισμό, τιμωρούνται με υψηλές εγγυήσεις και προκαλείται έντονη ανησυχία για την κρίση της διακαιοσύνης. Το φοβερότερο είναι ότι ετέθη θέμα προφυλακίσεως του ηγουμένου, ως να ήταν ο χειρότερος εγκληματίας. Λύπη προκαλεί το ότι κανείς δεν αντιδρά. Όταν κυκλοφορούν ελεύθεροι μύριοι όσοι επικίνδυνοι κακοποιοί.
Στη χώρα μας επικρατεί το παράλογο. Μετά την δόξα της Ρωσίας έρχεται η ατιμία των Αθηνών. Επί τρία έτη λοιδορείται σκαιά ένας ηγούμενος που σιωπά, υπομένει, προσεύχεται, ελπίζει, αναμένει και καρτερεί. Μόνο για την ακακία και την πραότητά του θαυμάζεται. Ο Θεός να τον ενδυναμώνει πλούσια πάντοτε. Μετά την τιμή και την δόξα της Ρωσίας ήρθε η δοκιμασία των Αθηνών.


Πεμπτουσία:

http://www.pemptousia.gr/2011/12/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF%CE%BF/


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6131

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP