Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Η ΡΩΣΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ: ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ
Toυ ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗΔιακόσια ογδόντα φορτηγά έφυγαν από τη Μόσχα την Τρίτη για ένα ταξίδι 620 μιλίων προς την ανατολική Ουκρανία, μεταφέροντας 2.000 τόνους προμήθειες. Κίεβο και Μόσχα είχαν αρχικά συμφωνήσει για την αυτοκινητοπομπή με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.
Η Μόσχα είχε αποδεχθεί όλους τους όρους του Κιέβου,

συμπεριλαμβανομένων της διαδρομής της φάλαγγας και την παρουσία διεθνών παρατηρητών και εκπροσώπων της ουκρανικής κυβέρνησης.

Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία αποτελεί μια ανθρωπιστική καταστροφή, γεγονός που ομολογούσε ένα μήνα πριν, ακόμη και η έκθεση του (υπεράνω κάθε υποψίας) Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού για το Donetsk και το Luhansk. Οι δύο πόλεις βομβαρδίζονται τακτικά με πυραύλους.

Οι (επίσης υπεράνω υποψίας) Times της Βρετανίας, αναφέρουν ότι «800.000 πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη περιοχή». Το Luhansk είναι «χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τηλεπικοινωνίες για σχεδόν ένα δεκαπενθήμερο», και «δεν εφοδιάζεται πλέον με τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα.» Με την πόλη και την ευρύτερη περιοχή να υπόκεινται σε συνεχείς βομβαρδισμούς, οι κάτοικοι «θάβουν τους νεκρούς σε αυλές και κήπους», ένα νοσοκομείο καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς ενώ ο επικεφαλής των νεοναζιστικών πολιτοφυλακών Α. Biletsky, δήλωνε στον ραδιοφωνικό σταθμό NRCU «ότι οι επιχειρήσεις θα χρειαστούν εβδομάδες για να ολοκληρωθούν».

Παρ όλα αυτά ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Avakov κατήγγειλε, παρά την αρχική συμφωνία, την αυτοκινητοπομπή ως «προβοκάτσια» ενώ δυτικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τη πομπή ως «Δούρειο Ίππο που μεταφέρει όπλα».

Το Σαββατοκύριακο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δήλωσαν ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει «πρόσθετες συνέπειες».

Η δήλωση της Μέρκελ και του Ομπάμα ήρθε την ίδια μέρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξουσιοδότησε αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ, με πρόφαση την προέλαση των ανταρτών του ISIS, ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που χρηματοδοτούν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στη περιοχή.

Το Πεντάγωνο ζήτησε πρόσφατα από το Κογκρέσο επιπλέον 19 εκατομμύρια δολάρια, από τα 23.000.000 δολάρια που έχουν ήδη χορηγηθεί, για να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει τις μονάδες της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς, ενώ τον περασμένο μήνα ομάδα ειδικών στη «στρατηγική και την πολιτική» επισκέφθηκε το Κίεβο για να αξιολογήσει την εκστρατεία.

Οι μάχες στο Donetsk και το Luhansk, έχουν μια (επιπλέον της αυτονόητης) σημασία για το Πεντάγωνο καθώς αποτελούν μια «πλήρους κλίμακας πολιορκία μιας σύγχρονης πόλης που αποτελεί ταυτόχρονα και κέντρο βιομηχανικής παραγωγής με πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους».

Η μάχη στις μεγάλες πόλεις είναι κεντρικής σημασίας για το νέο στρατιωτικό δόγμα που αναπτύσσεται από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Σε ένα έγγραφο με τίτλο «Μεγαλουπόλεις και οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ: Προετοιμασία για ένα πολύπλοκο και αβέβαιο μέλλον», που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο από την Ομάδα Στρατηγικών Σπουδών του Στρατού και εγκρίθηκε από τον επικεφαλής του προσωπικού, στρατηγό Ρέιμοντ Οντιέρνο, προβλέπεται ότι είναι «πολύ πιθανό οι μεγαλουπόλεις …να είναι στρατηγικός στόχος σε κάθε μελλοντική κρίση που θα απαιτεί στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ».

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι το Πεντάγωνο έχει πραγματοποιήσει «περιπτωσιολογικές μελέτες» και «εργασία πεδίου» στο πλαίσιο της προετοιμασίας για παρεμβάσεις σε πόλεις όπως : η Ντάκα, ((Μπαγκλαντές ), το Λάγος,( Νιγηρία), η Μπανγκόγκ, (Ταϊλάνδη), η Πόλη του Μεξικό, (Μεξικό), το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο, (Βραζιλία) και άλλες. Ανάμεσά τους ακόμη και η … Νέα Υόρκη.

Περιγράφοντας τις συνθήκες όπου, σύμφωνα με τις ΗΠΑ θα απαιτείται στρατιωτική επέμβαση, η έκθεση προειδοποιεί : «Όσο η ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών θα αυξάνεται ... η στασιμότητα θα συνυπάρχει με πρωτοφανή ανάπτυξη, φτωχογειτονιές και παραγκουπόλεις θα επεκταθούν με ταχείς ρυθμούς…
Αυτό είναι το αστικό μέλλον. ..Η ριζική ανισότητα εισοδημάτων αποτελεί την κινητήρια δύναμη της αστάθειας σε αυτές τις εκτεταμένες αστικές περιοχές».


Το Πεντάγωνο επιδιώκει να προετοιμάσει το στρατό των ΗΠΑ τόσο για γεωστρατηγικού τύπου επεμβάσεις όσο και για απευθείας αντεπαναστατικές παρεμβάσεις που θα στοχεύουν λαϊκές εξεγέρσεις (που θεωρούν ως αναπόφευκτη συνέπεια της άνευ προηγουμένου κοινωνικής ανισότητας που δημιουργείται από τον παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.

Οι επιθέσεις στη Γάζα προσπαθούν να ενσωματώσουν την ανάλογη «αμερικανική τεχνογνωσία». Το 2001, οι ΗΠΑ έχτισαν μια εγκατάσταση Εκπαίδευσης Αστικού Πολέμου για τον IDF στην έρημο Νεγκέβ, κόστους 266 εκ. δολ. Τα 7,4 τετραγωνικά μίλια προσομοίωσης πόλης χρησιμοποιούνται για κοινές ασκήσεις «κατάρτισης» με τη συμμετοχή του Ισραήλ και των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

Στη Βιρτζίνια ιδρύθηκε κέντρο εκπαίδευσης του Στρατού των ΗΠΑ για Ασύμμετρο Αστικό Πόλεμο που αποτελείται από μια προσομοίωση πόλης, γεμάτη με κτίρια γραφείων, εκκλησίες, γήπεδα, στάσεις μετρό και σιδηροδρομικό σταθμό. Κόστος 96.000.000
Η σφαγή στη Γάζα και την Ουκρανία αποτελεί μια προειδοποίηση για το άμεσο μέλλον σε όλο τον κόσμο.

Ακόμη και στην Ελλάδα έχουν γίνει ανάλογες ασκήσεις (πολύ μικρότερης κλίμακας) όπως αυτή που είχε πραγματοποιηθεί το 2011 σε στρατόπεδο του Κιλκίς, υπό την ευθύνη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, σαν μέρος της εκπαίδευσης για την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν λαϊκές κινητοποιήσεις εντός και εκτός των συνόρων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014


ΠΗΓΗ:
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17346:rwsikh-falagga-oykrania&catid=38:di-kosmos&Itemid=173

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP