Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Η εκκωφαντική σιωπή της Αριστεράς για τις σφαγές στην Α. Ουκρανία

Αλληλέγγυα Δύναμη 
γενοκτονία στην ανατολική Ουκρανία με τη Δύση σε ρεσιτάλ κυνισμού και υποκρισίας
του Πάνου Κοσμά
(oι επισημάνσεις με χρώμα είναι δικές μας)

Η σιωπή ενός σεβαστού τμήματος της Αριστεράς και της άκρας αριστεράς για την ανατολική Ουκρανία είναι εκκωφαντική και εξοργιστική ταυτόχρονα! Ολόκληροι χώροι δεν ξέρουν τι να γράψουν και τι να πουν! Κάνουν πως οι σφαγές στην ανατολική Ουκρανία δεν υπάρχουν ή δεν αφορούν την Αριστερά! Στην καλύτερη περίπτωση τις καταγγέλλουν σαν “φασιστικές θηριωδίες”, δηλαδή σαν φασιστικά “εγκλήματα πολέμου”, αλλά ενός πολέμου “άδικου και από τις δύο πλευρές”!

Σε πρώτο πλάνο, για όλα φταίει η θεωρία ότι έχουμε μια σύγκρουση ιμπεριαλισμών (του ρωσικού και του δυτικού) “δι’ αντιπροσώπων” στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας: οι “αντιπρόσωποι” του δυτικού ιμπεριαλισμού είναι οι φιλοδυτικοί εθνικιστές, ακροδεξιοί και φασίστες του Κιέβου, ενώ οι “αντιπρόσωποι” του ρωσικού ιμπεριαλισμού είναι οι “φιλορώσοι αυτονομιστές”. Μερικοί περιμένουν κιόλας μια γενικότερη ανάφλεξη μεταξύ Δυτικών και Ρωσίας, για να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ουκρανία δεν είναι παρά το πρελούδιο μιας ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης.

Στο μεταξύ όμως, οι “αντιπρόσωποι” του δυτικού ιμπεριαλισμού εφαρμόζουν τακτικές γενοκτονίας σαν αυτές που εφαρμόζει το Ισραήλ στη Γάζα (απλώς δεν έχουν την ικανότητα να το κάνουν με την ίδια επιτυχία και στην ίδια κλίμακα), έχουν την αμέριστη στρατιωτική, διπλωματική και οικονομική συμπαράσταση όλης της Δύσης, ενώ η Ρωσία περνάει από χίλια κόσκινα της Δύσης και του Κιέβου για να της επιτραπεί να περάσει τα ουκρανικά σύνορα μια αυτοκινητοπομπή με… υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας!

Προσέξτε: οι Δυτικοί ιμπεριαλιστές παραδέχονται ότι χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά αυτή θα τη δώσει η Ρωσία κι όχι κάποιος διεθνής οργανισμός – “δικής της πουτάνας γιοι” είναι οι σφαγιαζόμενοι. Ο… τρομερός ρωσικός ιμπεριαλισμός ζητάει ταπεινά άδεια για να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα των υποτιθέμενων δικών του “αντιπροσώπων” στον… ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Ναι, αλλά οι αυτονομιστές έχουν ρωσικά όπλα, απαντάει ο αριστερός των ίσων αποστάσεων που δεν μένει στα “επιφαινόμενα”. Αυτό, δεν τους κάνει όργανα του ρωσικού ιμπεριαλισμού; -Όσο κάνει τη Χαμάς και τους Παλαιστίνιους -συνολικά- όργανα του Ιράν ή της Συρίας επειδή προμηθεύονται από αυτούς όπλα!

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Εδώ υπάρχει πολύς καλός κόσμος που δεν ιδρώνει το αυτί του ούτε στην ανακήρυξη “λαϊκών δημοκρατιών”, ούτε στη Διεθνή, ούτε σε κομμάτια Αριστεράς που αναφέρονται στον Λένιν και τον Τρότσκι, ούτε σε διακηρύξεις των εξεγερμένων που διακηρύσσουν ανεξαρτησία από το ρωσικό εθνικισμό, ούτε καν στο γεγονός ότι οι αντιφασιστικές πολιτοφυλακές είναι σε μεγάλο βαθμό εργατικές. Όλοι αυτοί δεν υπερασπίζονται τον εαυτό τους, τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, αλλά -άθελά τους έστω- τα συμφέροντα του ρωσικού ιμπεριαλισμού!!!

Πρόκειται για πολιτική χρεοκοπία ολκής, ένα μικρό “1914” ενός μεγάλου τμήματος της Αριστεράς στη Δύση.
Κι αν στην πορεία των πραγμάτων, μόλις οι φασίστες του Κιέβου εκκαθαρίσουν με το καλό τους “αντιπροσώπους” της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία και εγκαταστήσουν τους ΝΑΤΟϊκούς πυραύλους στα σύνορα του τρομερού ρωσικού ιμπεριαλισμού, αυτός αντιδράσει απονενοημένα; Δεν θα αποδειχτεί “τότε” ότι πρόκειται για ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό; Το μόνο που θα αποδειχτεί τότε, συντροφοί μου, είναι ότι οι αντιφασίστες στην ανατολική Ουκρανία σφαγιάστηκαν μόνοι και αβοήθητοι. Τότε όμως θα γίνουν και κάποια άλλα αποκαλυπτήρια: ότι η ασφυκτική πίεση του δυτικού ιμπεριαλισμού ενάντια στη Ρωσία αποσκοπεί στην εγκατάσταση μιας φιλοδυτικής κυβέρνησης τύπου Γιέλτσιν στη Μόσχα, με τα “πειστήρια” μιας ασφυκτικής περικύκλωσης της Ρωσίας με βάσεις, πυραύλους και πυρηνικά στα άμεσα σύνορά της. Και είναι τόσο τρομερός ο ρωσικός ιμπεριαλισμός, ώστε παρακολουθεί ανήμπορος τη σφαγή πληθυσμών που μιλούν ρωσικά στα άμεσα σύνορά του και παρ’ όλα αυτά δέχεται τις κυρώσεις τη μία μετά την άλλη και παίρνει ταπεινά άδεια από τους φασίστες του Κιέβου για να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια!
Αλλά ας πούμε ότι όλα αυτά είναι επισφαλείς “εκτιμήσεις”. Δεν μας αρκεί τουλάχιστον ότι εμείς είμαστε στη Δύση και το πρώτο μας καθήκον στην περίπτωση της Ουκρανίας είναι να καταγγείλουμε και να κινητοποιηθούμε ενάντια στα σχέδια του δυτικού ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία; Ούτε αυτό δεν απέμεινε όρθιο;;;

Το διαβάσαμε στον omadeon



  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP