Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Να μην τρέφουμε αυταπάτες…


Ναι! Κατέρρευσαν εκλογικά τα κυβερνητικά ανδρείκελα…
Ναι! Θριάμβευσε ο ΣΥΡΙΖΑ…
ΟΜΩΣ τα πολιτικά μας πράγματα δεν είναι για θριαμβολογίες.
Ας συνοψίσουμε την πολιτική κατάσταση υπό μορφή παρατηρήσεων:

Παρατήρηση πρώτη

 
Εκλογικά κατέρρευσε η ΝΔ, αλλά δεν αφανίστηκε όπως το ΠΑΣΟΚ, δεν κατέρρευσε κοινωνικά. Διατηρεί μια συμπαγή και συσπειρωμένη μάζα κοινωνικής αντίδρασης. Όταν, μετά από τόσο δωσίλογα εγκλήματα εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και τέτοια βαρβαρότητα και αντιλαϊκή μοχθηρία, διατηρεί (η ΝΔ) ένα εκλογικό ποσοστό γύρω στο 28% (ελάχιστα μειωμένο από τις προηγούμενες εκλογές), αυτό δείχνει ότι έχει συσπειρώσει την ταξική (κοινωνική) αντίδραση: Αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει…

Παρατήρηση δεύτερη

Η κυρίαρχη ταξική ροπή αυτών των εκλογών ήταν η στροφή της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των εργατικών και λαϊκών μαζών προς τα Αριστερά.

Αυτήν την ΤΑΞΙΚΗ ΡΟΠΗ αποτυπώνει η θριαμβευτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κοινωνικοί και πολιτικοί νόμοι γίνονται πλέον διαυγέστατοι. Η αντικειμενικότητα της ΤΑΞΙΚΗΣ πόλωσης αποτυπώνεται καθαρά: Συσπείρωση της κοινωνικής αντίδρασης από τη μια και αναζήτηση, από τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ αγωνιστικών λύσεων και προοπτικών.

Η ηγεσία του ΚΚΕ κτυπά αυτήν την ταξική πόλωση, σαν δικομματισμό, μη θέλοντας να αντιληφτεί ότι αυτός ο «δικομματισμός» αντανακλά τον ταξικό διπολισμό, τη συσπείρωση και τις ΡΟΠΕΣ των αντιθέτων και συγκρουόμενων τάξεων και συμφερόντων.

Η ηγεσία του ΚΚΕ με αυτό το μύθο του δικομματισμού («αριστερός» μύθος) κτυπά, επί της ουσίας, τις αριστερές ροπές και πολώσεις του λαού προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Με πιο απλά λόγια: Η ηγεσία του ΚΚΕ, για άλλη μια φορά και σε μια περίοδο που ανοίγουν οι δυνατότητες για αγωνιστική ανασύσταση και αφύπνιση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στηρίζει το καθεστώς, με το τέχνασμα του δικομματισμού: Της ταύτισης της κοινωνικής συσπείρωσης (ο ένας πόλος) με το ΣΥΡΙΖΑ (ο άλλος πόλος) που αντανακλά τις αριστερές ροπές των λαϊκών μαζών…

Παρατήρηση Τρίτη

Ο θρίαμβος, όμως, του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και το τραγικό στοιχείο της πολιτικής κατάστασης.

Το καταλυτικά ελπιδοφόρο: Οι ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ροπές και διεργασίες της ελληνικής κοινωνίας, η αυθόρμητη κίνηση του ελληνικού λαού προς τα αριστερά και η αναζήτηση της σωτηρίας του προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το τραγικά απαισιόδοξο: οι λαϊκές μάζες κινούνται προς τα αριστερά δίχως την ΥΠΑΡΞΗ αγωνιστικού κινήματος, με ανυπαρξία κινηματικών όρων και λειτουργιών και ακόμα χειρότερα: Αναζητούν αριστερές λύσεις από τον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ που είναι ένα κόμμα «κεντρώο» με αριστερή ετικέτα…

Ο ΣΥΡΙΖΑ το έχουμε αναλύσει άπειρες φορές είναι το «αριστερό» παπούτσι του συστήματος, η «αριστερή» του διαχείριση.

Βρίσκεται παρασάγγας πίσω από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ: Και ιδεολογικά και προγραμματικά και κινηματικά. Είναι παραπλανητική μυθολογία όλα αυτά τα ηχηρά που ακούγονται: «Ότι πρώτη φορά γίνεται κυβέρνηση η αριστερά»…

Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ της πρώτης περιόδου είναι ένα «κεντρώο» κόμμα, αποτελεί την «κεντροαριστερή» αναπαλαίωση και ανάπλαση του ΠΑΣΟΚ του νεοφιλελευθερισμού και «εκσυγχρονισμού».

Όσοι εξακολουθούν να φαντάζονται το ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα γρήγορα θα προσγειωθούν ανώμαλα.

Αυτή η «ανώμαλη προσγείωση» αποτελεί και το μεγάλο κίνδυνο, αν δεν συνδυαστεί με την κάλυψη του κινηματικού κενού, με την κάλυψη επαναστατικών διεργασιών και πολιτικών υποκειμένων.

Όταν οι λαϊκές μάζες απαλλάσσονται με «ανώμαλη προσγείωση» από τις «αριστερές» αυταπάτες ΤΟΤΕ, αν υπάρχει κινηματικό κενό, στρέφονται προς το άλλο άκρο: Της ακροδεξιάς ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

Και εκεί καραδοκούν, εξοπλισμένες πλήρως, οι συμπαγείς δυνάμεις της κοινωνικής αντίδρασης: του ΦΑΣΙΣΜΟΥ του 4ου Ράιχ.

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες λοιπόν…

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το ελπιδοφόρο γεγονός, πρέπει να συνοδευτεί ΑΜΕΣΑ από την πυροδότηση μαζικών, ρωμαλέων και αγωνιστικών κινημάτων.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτελέσει τον ΠΥΡΟΔΟΤΗ της λαϊκής ενέργειας και ΟΧΙ τον χειραγωγό της…

Η κατάσταση και οι αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύουν τις προϋποθέσεις αγωνιστικών αναφλέξεων…


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9579

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP