Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Η Αυλή των τραυμάτων

ΣΤΑΘΗΣ


Κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε στην Αυλή των θαυμάτων! Ο ΣΥΡΙΖΑΣ, κυρίες και κύριοι, αυτός ο Δαίμων! Μόλις χθες το βράδυ ο κ. Σαμαράς έπιασε αυτοπροσώπως τον Τσύριζα (όπως ευγενικά τον αποκαλούν ορισμένοι οπαδοί του ΚΚΕ ) στα πράσα, να προσπαθεί να ξηλώσει τον φράκτη του Εβρου, ώστε να πλημμυρίσει η χώρα από μετανάστες.

Καλημέρα σας, των Φώτων σήμερα, οι Καλικάντζαροι επιστρέφουν στα Τάρταρα πλην του τρισκατάρατου ΣΥΡΙΖΑ. Τον ξορκίζει με νύχια και με δόντια η κυρία Σπυράκη, αλλά ο ακάθαρτος συνομιλητής του Πάπα τής ζητάει διάλογο! Ο διάβολος μεταμορφωμένος (σε διάλογο) - άπαγε πνεύμα πονηρόν, αμαρτωλή Συνιστώσα και τσόγλαν μπόυ.
Η καημένη η κυρία Σπυράκη αρχίζει να μου θυμίζει την κυρία Λουκά! Σκούζει κι αφορίζει και τη Βενετιά φοβίζει. Ευτυχώς που υπάρχει και ο κ. Σταμάτης και ομιλεί η Χρυσή Αυγή αυτοπροσώπως. Οχι μισόλογα και κλαψοκακομοίρικα, αλλά καθαρές κουβέντες και σοβαρές: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ! Σας παρακαλώ, γίγαντα της δημοκρατίας, ένα φτωχό μυαλουδάκι έχω κι εγώ, μη μου το ζουλάτε άλλο!
Η αλήθεια είναι ότι κάθε προεκλογική περίοδος έχει κάτι από «Αυλή των θαυμάτων», αλλά αυτή που ξεκίνησε τώρα έχει πολύ από το παράλογο και τον αμοραλισμό που μας έφεραν ως εδώ. Αίφνης επανεμφανίζεται
ο Γιωργάκης και βγάζει λιτανεία το σκήνωμα του πατέρα του στους καφενέδες της επικράτειας. Ο άνθρωπος που μήδισε κι έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο, βάζει τώρα «το κεφάλι του στον ντορβά»(!!!) για να τη... βγάλει! Σας παρακαλώ, μη ζουλάτε άλλο το μυαλουδάκι μου, δεν έχω και πολύ, θα ξεμείνω. Οχι άλλα θαύματα!
Θαύμα η επανεμφάνιση Καρατζαφέρη. «Αν βρεθώ ένοχος, θα κρεμασθώ στο Σύνταγμα». Περάστε, κόσμε! πάρτε τώρα που γυρίζει (και το μυαλουδάκι μας σφυρίζει). Περάστε κόσμε, ο κ. Ξηρός, λέει η Αστυνομία, ονόμαζε «επιχείρηση Γοργοπόταμος»(!!!) τα σχέδιά του να μπουκάρει στον Κορυδαλλό για να ελευθερώσει τους «Πυρήνες της φωτιάς».
Περάστε κόσμε, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης φέρνει το νέο στην πολιτική ζωή καβάλα σε ό,τι φθαρμένο άφησαν πίσω τους η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ - ένας θολός αχταρμάς κεντροαριστερών και φιλελεύθερων, μια Αυλή των Θαυμάτων - είναι πραγματικά σπαραξικάρδια η προσπάθεια των δυνάμεων της μεταπολίτευσης που ελέγχει η Διαπλοκή να ανακυκλωθούν σε νέα σχήματα, προσαρμοσμένα στη νέα εποχή - σαν να προσπαθεί δηλαδή ένας κίτρινος βάτραχος να γίνει τιρκουάζ,
διότι ως τιρκουάζ βάτραχος θα διορθώσει όσα έκανε ως κίτρινος βάτραχος. Σ’ αυτόν τον καμβά, ήδη μπροστά απ’ την εποχή τους, τα «Νέα» έχουν φθάσει στη μετεκλογική εποχή όπου καραδοκεί το φάντασμα της δεύτερης κάλπης και τρεις πολικές αρκούδες - η εφημερίδα που έπινε νερό στο όνομα της αυτοδυναμίας (του ΠΑΣΟΚ) σκίζει τώρα τα ιμάτιά της υπέρ των μικρών κομμάτων εν όψει αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ - πλην όμως, μικρό κόμμα το ΠΑΣΟΚ, βρε αδέρφια; Εκαμε το ΠΑΣΟΚ μικρό κόμμα ο κ. Βενιζέλος; Τι λέτε μωρέ; δεν αισχύνεσθε να μειώνετε τον άνδρα; τον κολοσσό! τον γιγαντοτρισμέγιστο! Που θυσίασε το κόμμα του για να κάνει την Ελλάδα Κολοπετινίτσα της Γερμανίας! Αιδώς, Κολοπετινιτσαίοι!
Ευτυχώς που μέσα στο γενικό συμπούρμπουλο διατηρεί σώας τας φρένας μου ο κ. Χουρδούβελης με την ψυχραιμία του. Καθ’ ότι, των οικιών ημών εμπιμπραμένων, ο κ. Υπουργός φρόντισε να αποκαταστήσει την ιδιαιτέρα του, κυρία Αναστασία Ρόβα, στας Ευρώπας με 72.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές, πλας διάφορα μπενεφίτσια.
Ετσι απλά και ξετσίπωτα,διότι αυτή η Αυλή των θαυμάτων δεν έχει πέσει απ’ τον ουρανό, κυρίες και κύριοι, είναι ο ίδιος μας ο τόπος, έτσι όπως τον διαμόρφωσαν όσοι τον διαφέντεψαν κι ακόμα τον διαφεντεύουν. Απλώς, στις προεκλογικές περιόδους το τσίρκο απογειώνεται και γίνεται γύρος του θανάτου, ώστε όλα να παραμένουν ως έχουν. Αυτοί, λόγου χάριν, που ρήμαξαν με το PSI τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και τους μικροομολογιούχους, αρπάζοντας 16 δισ. και 1,2 δισ. αντιστοίχως, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα βάλει χέρι στις αποταμιεύσεις.
Δεν έχει καμμιά σημασία αν ούτε ο κ. Τόλιος ούτε άλλος κανένας απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ είπαν ποτέ κάτι τέτοιο, σημασία έχει ότι τους έκανε βουντού η κυρία Σπυράκη και το είπαν. Δεν έχει σημασία αν στο Πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σημασία έχει ότι δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Πώς το ξέρουμε ότι δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του; Διότι του κάνουμε δίκη προθέσεων, διότι μας εξαπάτησε το ΠΑΣΟΚ, γιατί να μη μας εξαπατήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ; - όλοι ίδιοι δεν είναι;
Γι’ αυτό σας λέω, κυρίες και κύριοι! Βάλτε τώρα που γυρίζει. Ολα τα Στοιχειά στην πίστα! Το Grexit, η χρεοκοπία, η πανώλις. Εθνικός κίνδυνος είναι οι εκλογές, όχι η υποτέλεια στους Γερμανούς. Όταν οι Financial Times λένε πως το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι μια λύση, η χώρα δεν χρεοκοπεί. Όταν λέει όμως το ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα χρεοκοπεί, διαλύεται, γίνεται κομμάτια.
Εχει καταντήσει όλο αυτό κουραστικό. Είναι όμως κάτι πολύ χειρότερο: θανάσιμο. Εχω την εντύπωση ότι με αυτές τις εκλογές ο κύκλος του παραλόγου ως ρητορικής της υποταγής, της ευτέλειας και της παρακμής κλείνει. Οτι αυτή η Αυλή των θαυμάτων έχει στρέψει από σαλτιμπάγκους και τέρατα.
Εχει έρθει ο καιρός να αναμετρηθούμε με τη σοβαρότητα της κατάστασης, χωρίς μωρολογίες, κινδυνολογία, εκφοβισμούς, παραχαράξεις, βουντού, ψέματα και αλητείες. Η Ελλάδα πρέπει να βγει απ’ τη ζούγκλα των θηρίων και των τζουτζέδων. Απ’ την επανεμφάνιση των νεκρών ψυχών. Πρέπει να απεγκλωβισθεί απ’ τις δυνάμεις που την έφεραν έως εδώ και θα τη χώσουν βαθύτερα στον λάκκο της, αν συνεχίσουν να την κουμαντάρουν...


ΠΗΓΗ:
http://www.enikos.gr/stathis/288965,H_Aylh_twn_traymatwn.html

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP