Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η Θεοδώρα δεν αντέχει τα ψέματα και ο Στρος Καν την πίεση

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο


– Χάρηκε το είναι μου ακούγοντας τη θυγατέρα Θεοδώρα σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Τόση αυτοκριτική (κουβέντα για ευθύνες), τόση ευθύτητα (ξεχείλισε η υποκρισία), τόσες αποκαλύψεις (κουβέντα για τη Ζήμενς).
– Είμαι κι εγώ από αυτούς που περίμεναν από την κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά που εξήγγειλε προεκλογικά αλλά να μιλάει και η θυγατέρα Θεοδώρα για ψέματα;


– Την είχα ακούσει που είπε πριν από κάμποσες μέρες ότι θα έκλειναν οι τράπεζες. Πήγα κι εγώ την άλλη μέρα και σήκωσα όλες μου τις καταθέσεις. Σύνολο 8 ευρώ και 42 λεπτά. Μετά μ΄έπιασε ένας πανικός.

– Αν κλείσουν, σκέφτηκα, οι τράπεζες που θα πληρώνω τη δόση του στεγαστικού, τη δόση για τον ΕΝΦΙΑ, τη δόση για την εφορία και τη δόση για τη ΔΕΗ; Και οι εταιρείες ενημέρωσης δανειοληπτών; Θα κλείσουν κι αυτές;

– Και ο Ψαριανός μου άρεσε σε μια άλλη εκπομπή. Με μαϊντανό κάνει τέλεια τηλεοπτική ψαρόσουπα. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι δεν θυμάμαι σε ποιο κόμμα ανήκει αυτήν την εβδομάδα.



– Καυχιέται ο μπαγάσας ότι διδάχτηκε πολιτικό πολιτισμό δίπλα στον Κύρκο. Σίγουρα θα είχε μείνει από απουσίες. Πάει αυτός. Τον πήρε το ποτάμι. Μα καλά, ποιος τον αποκάλεσε τον άνθρωπο γερμανοτσολιά; Είναι δυνατόν;

– Έχει και επιχείρημα υψηλού πολιτικού πολιτισμού ο μέγας ανήρ. «Αφού διαφωνώ μ’ αυτά που λένε για μένα, έχω δικαίωμα να σπρώχνω με το χέρι μου τη συνομιλήτριά μου που τόλμησε να με κρίνει».

– Ίσως να μην έχει και τόση σημασία αλλά δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που ο Γιούνκερ το κοράκι, υποδέχτηκε στην τελευταία συνάντησή τους τον Τσίπρα. Σα να ήθελε να τον εξευτελίσει.

– Όπως τότε που χτυπούσε το κεφάλι του Βενιζέλου
με το μνημόνιο κι εκείνος χαμογελούσε. Λες και τον νοιάζει περισσότερο ο εξευτελισμός του Τσίπρα παρά η υπογραφή ενός νέου μνημονίου. Λέμε τώρα.

– Με τις τόσες διαπραγματεύσεις μου δημιουργείται η εντύπωση ότι η θεσμοτρόικα ωθεί τον Τσίπρα να πει το μεγάλο «όχι» σε ΕΕ και Ευρώ κι εκείνος σα να διστάζει. Αλλά μάλλον πέφτει έξω.

– Κάποιος στον ηλεκτρικό έλεγε στο διπλανό του πως ο Τσίπρας θα γραφεί στην Ιστορία.
Ή ως ήρωας των καταπιεσμένων λέγοντας «όχι» στους δανειστές ή ως εκείνος που θα βάλει ταφόπλακα στα δικαιώματά τους.

– Πάει και ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος.
Πάει και το ΠαΣοΚ. Ένας Σωτήρας έκλεισε τον κύκλο του. Αφού μας έσωσε και μας τακτοποίησε για τα επόμενα 50 χρόνια μπορεί να αράξει όπως όλες οι στυμμένες λεμονόκουπες.

– Θα ακολουθήσει και ο άλλος Σωτήρας,
ο Αντώνιος ο Σαμαράς που ακολούθησε τον πρώτο Σωτήρα τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου τον Μέγα. Θα τους γιορτάζουμε στο εξής και τους τρεις στις 6 Αυγούστου.

– Τώρα που άνοιξε η ΕΡΤ θυμήθηκα τα πλουραλιστικά ιδιωτικά κανάλια.
Πλήρωσαν τα χρωστούμενα ή ακόμα; Αν δεν πλήρωσαν, θα ακολουθήσει κλείσιμο και κατάσχεση όπως με τα σπίτια του κόσμου;

– Ή μήπως όχι, επειδή τα χρειάζονται τα κυβερνητικά στελέχη για να κάνουν τις εμφανίσεις τους; Έτσι όμως δεν είναι σα να νομιμοποιούν τη μη πληρωμή των οφειλών τους στο δημόσιο;

– Δεν ξέρω αλλά, αν όντως το Τεράστιο Κανάλι έκλεβε τη ΔΕΗ, όπως έχει γραφεί στον τύπο, πρέπει τα αφεντικά του να τραβάνε μεγάλο ζόρι. Δεν θα έχουν να φάνε, τα καημένα!

– Σίγουρα θα ψάχνουν στα σκουπίδια για αποφάγια,
θα φοράνε κουρελιασμένα ρούχα, θα κοιμούνται στα πάρκα, δεν θα έχουν να αγοράσουν φάρμακα. Μαύρη ζωή θα κάνουν τα καημένα τα Μεγάλα τα Αφεντικά.

– Άκουγα στο ΣΚΑΪ
να υπαινίσσεται ο παρουσιαστής σε μια εκπομπή ότι η ΕΡΤ δεν είχε και δεν θα αποκτήσει ποτέ πλουραλισμό στην ενημέρωση. Συμφωνώ μαζί του. Δεν θα έχει Άρη, δεν θα έχει Μπάμπη.

– Δεν θα έχει αυτούς που εξασφαλίζουν τον πλουραλισμό στον ΣΚΑΪ. Ακούγεται, χωρίς να έχει διασταυρωθεί, ότι ο ΣΚΑΪ έκανε πρόταση συνεργασίας στη Λαγκάρντ, τον Γιούνκερ και τον Τόμσεν. Πλουραλισμός!

– Τώρα με την κρίση έχει αυξηθεί το αίσθημα αλληλεγγύης προς τους οικονομικά και κοινωνικά αποκλεισμένους. Πολλές ΜΚΟ φιλάνθρωπες ξεφύτρωσαν. Πολή αγάπη κυκλοφορεί. Πολλοί ευεργέτες, με το αζημείωτο!

– Δεν θέλω να πιστέψω
ότι πίσω από τη βιτρίνα κρύβονται και πολλοί που προκάλεσαν και συντήρησαν την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Συμβαίνουν τέτοια πράγματα στον Καπιταλισμό; Κοίτα να δεις τι γίνεται!

– Θέλω να ρωτήσω τον Σεραφείμ,
αν γνωρίζει τι παθαίνει αυτός που ψεύδεται συνειδητά, που διαστρεβλώνει, επίσης συνειδητά και που εκμεταλλεύεται τη θρησκευτική πίστη των ανθρώπων.

– Ο Στρος Καν, ομολόγησε πως συμμετείχε σε παρτούζες για να ξεχνάει τους βιασμούς των κρατών στους οποίους συμμετείχε. Δε φταίει αυτός. Εμείς όλοι, οι λαοί των βιασμένων κρατών τον κάναμε μάγκα. Ας προσέχαμε.

– Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, έκανε δήλωση για τον παιδοκτόνο αστυνομικό όπως έκανε με τον Βούλγαρο; Ή για την κοινή δράση ΜΑΤ-Χρυσής Αυγής ενάντια στη συγκέντρωση στα ΕΛΠΕ, όπως τότε στις Σκουριές;

ΠΗΓΗ:
https://kyrgiakischristos.wordpress.com/

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP