Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Αντέχει ή όχι ο Τσίπρας;

Του Γιώργου Δελαστίκ


Οι Γερμανοί λυσσομανούν εναντίον των Ελλήνων.
Δεν τους αρκούν η επιδιωκόμενη από το Βερολίνο καθυπόταξη του ελληνικού πληθυσμού, η φτωχοποίηση και ο εξανδραποδισμός του.
Θέλουν να κατασπαράξουν και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να ανατρέψουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,

αφού προηγουμένως τους κατεξευτελίσουν ώστε η πραξικοπηματική απομάκρυνσή τους από την εξουσία να μην τους ηρωοποιήσει. Να φύγουν όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, εν μέσω περιφρόνησης και αδιαφορίας για την αντιδημοκρατική ανατροπή τους.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το έχει συνειδητοποιήσει αυτό, αν κρίνει κανείς από το κύριο άρθρο της «Αυγής» την Πέμπτη. Οι δανειστές θέλουν «να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα και να εγκαταστήσουν δική τους» ανέφερε το κύριο αυτό άρθρο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Ακόμη και συμφωνία στα μέτρα τους να επιτύγχαναν, χρειάζεται και η κυβέρνηση προθύμων να την εφαρμόσει κατά πως θέλουν» πρόσθετε.

Κτηνωδώς αντιλαϊκά είναι τα μέτρα που άρχισαν να απαιτούν οι Γερμανοί, μόλις διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα άρχισε να υποχωρεί. Αυτό που δεν έχουν συνειδητοποιήσει στην Αθήνα είναι ότι ο Τσίπρας θα ανατραπεί αν υποταχθεί στους γερμανικούς όρους, όχι αν αντισταθεί σε αυτούς!

ΦΠΑ 23% ζητούν οι Γερμανοί να επιβληθεί στην εστίαση στην Ελλάδα. Οταν στη Γαλλία ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία είναι 10%, στην Ιταλία 10%, στην Ισπανία 10%, στην Πορτογαλία 6%, στην Κύπρο 9%, στη Μάλτα 7%, στην Τουρκία 8%, δεν είναι παρανοϊκή η απαίτηση να πάει στο 23% στη δεινά χειμαζόμενη Ελλάδα; Οι Γερμανοί απαιτούν να πάει ο ΦΠΑ στο 23% και στην εστίαση. Μα στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία ο ΦΠΑ στην εστίαση είναι μόνο 10%!

Χώρες με πολύ ισχυρότερες οικονομίες από την ελληνική έχουν ΦΠΑ στην εστίαση 10% και από την ευρισκόμενη στο χείλος της χρεοκοπίας Ελλάδα απαιτούν ο ΦΠΑ να πάει στο... 23% υπονομεύοντας τον τουρισμό!

Λύσσαξαν οι Γερμανοί
και εναντίον των 2.656.007 Ελλήνων συνταξιούχων - τόσοι ήταν τον περασμένο μήνα βάσει των επίσημων στοιχείων.

Προφανώς η γερμανική ψυχή λαχταρά να πετούν οι Ελληνες τους γέροντες στον Καιάδα αντί να τους δίνουμε συντάξεις.

Πόσα παίρνουν αυτοί οι συνταξιούχοι και τους έχουν βάλει στόχο οι Γερμανοί; Η μέση κύρια σύνταξη γήρατος στη χώρα μας ανέρχεται σε 665,36 ευρώ και η μέση επικουρική σύνταξη ήταν τον Μάιο 168,47 ευρώ! Το 30% των Ελλήνων συνταξιούχων μάλιστα παίρνει κύρια σύνταξη γήρατος 367 ευρώ κατά μέσον όρο! Τι ακριβώς ζήλεψαν από αυτά τα γλίσχρα εισοδήματα οι Γερμαναράδες;

Παρασκευή βράδυ ήταν το αργότερο που έπρεπε να παραδοθεί το άρθρο αυτό. Αγνοούμε έτσι τι έγινε χθες στην Ευρωομάδα. Δεν γνωρίζουμε έτσι αν η ελληνική κυβέρνηση υπέκυψε στους απαράδεκτους γερμανικούς όρους ή αν αντιστάθηκε. Αν δηλαδή όντως απέβη καθοριστική και αποφασιστική η συνεδρίαση αυτή, όπως ήθελε η Μέρκελ «πριν ανοίξουν οι αγορές της Δευτέρας».

Περιθώρια αντίστασης είχε ευρύτατα η ελληνική κυβέρνηση. Η μη εξόφληση των δόσεων του 1,6 δισεκατομμυρίου ευρώ στο ΔΝΤ την Τρίτη 30 Ιουνίου, των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου και των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου κατά κανέναν τρόπο δεν σηματοδοτούν χρεοκοπία της Ελλάδας, ούτε «πιστωτικό γεγονός»! Το παραδέχτηκε δημόσια ακόμα και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις την Πέμπτη!

ΠΗΓΗ:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=64209665

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP