Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Χρηματιστής αύξησε την τιμή φαρμάκου για το AIDS κατά 5500%

Grexit  


Σχόλιο δικό μας: Τι έχουν να μας πουν τώρα οι φιλελεύθεροι υποστηρικτές της ιδιωτικής υγείας και της ελεύθερης αγοράς; Είναι και αυτή μία περίπτωση όπου η αγορά αυτορυθμίστηκε;
Άλλο ένα κραυγαλέο παράδειγμα ότι ο καπιταλισμός βρίσκεται σε στάδιο προχωρημένης σήψης και είναι ιστορικά ξεπερασμένος. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της ανθρωπότητας.


ΠΗΓΗ:
http://www.thepressproject.gr/article/81696/Xrimatistis-auksise-tin-timi-farmakou-gia-to-AIDS-kata-5500


Ο Martin Shkreli, ένας 32χρονός χρηματιστής, αγόρασε τα δικαιώματα παραγωγής φαρμάκου που χορηγείται σε ασθενείς με AIDS και ανέβασε την τιμή του κατά 5500%, από τα 13,50 στα 750.

Το κόστος παραγωγής του φαρμάκου ανέρχεται σε μόλις ένα δολάριο. Η start up εταιρία του Shkreli, Turing Pharmaceuticals απέκτησε τα δικαιώματα του σκευάσματος Daraprim τον Αύγουστο.

Το Daraprim παρήχθη την δεκαετία του 1940 και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της τοξοπλάσμωσης, μιάς λοίμωξης που μπορεί να αποβεί μοιραία όταν επηρεάζει βρέφη των οποίων οι μητέρες έχουν προσβληθεί από τον ιό ή ενήλικες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα όπως οι πάσχοντες από AIDS ή καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες.

O Shkreli κατέβαλε τον Αύγουστο 55 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αγοράσει τα δικαιώματα κατασκευής και διακίνησης του Daraprim.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP