Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Σχόλιο γι αυτούς που στήριξαν με τις υπογραφές τους την συμφωνία των Πρεσπών και την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ

ΡΕΣΑΛΤΟ:
Με το ΣΥΡΙΖΑ ο σημιτισμός έχει επανέλθει και ως φάρσα, αλλά και ως νέα τραγωδία…

Το άρθρο του Σπύρου Κουτρούλη 


Στην Γαλλία είχε κυκλοφορήσει κάποτε το βιβλίο του Ζυλιέν Μπεντά με τον τίτλο "Η προδοσία των διανοουμένων" που ίσως να μας βοηθά να ερμηνεύσουμε την συμπεριφορά αυτών που υπογράφουν.
Βεβαίως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογράψει αλλεπάλληλα μνημόνια που έχουν τσακίσει με πολλούς τρόπους την ελληνική κοινωνία, όταν έχει υποθηκεύσει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για τα επόμενα 100 χρόνια,

όταν έχει υπογράψει συνεχή έλεγχο και πλεονάσματα που ξεπερνούν το 2,60% του ΑΕΠ, όταν η φορολόγηση των μισθωτών ξεπερνά το 50% και των ελεύθερων επαγγελματιών με τις ασφαλιστικές εισφορές προσεγγίζει το 80%, και πολλά ακόμα που έχουν όμως αφήσει ασυγκίνητους αυτούς τους... κύριους και αυτές τις κυρίες, και πιθανότατα όλα αυτά να τα θεωρούν και αριστερή πολιτική, τότε είναι ικανοί να υπογράψουν οτιδήποτε τους σερβίρουν.

Η συμφωνία με την FYROM και η κυβερνητική σπουδή για αυτή είχε ως μοναδικό σκοπό να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και φυσικά στο σκοπό αυτό δεν υπολογίσθηκε ούτε η βούληση του ελληνικού λαού , ούτε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα, ούτε το γεγονός ότι η αποδοχή "μακεδονικής" γλώσσας και ιθαγένειας είναι όχημα αλυτρωτισμού και υπονομεύει το erga omnes.

Ας δούμε όμως κάποιες από τις κατηγορίες αυτών που υπογράφουν.


Υπάρχουν οι παλιοί θεωρητικοί του σημητικού ΠΑΣΟΚ, ο Μουζέλης, η σύζυγος του Δραγώνα, ο Α.Λιάκος όλοι αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν ώστε να υποκατασταθεί ο λόγος της εθνικής ανεξαρτησίας του παπανδρεικου ΠΑΣΟΚ με την συνηγορία στην γερμανική Ευρώπη.

Άλλη κατηγορία είναι ο καθηγητής - δημοσκόπος Μαραντζίδης που έχει διακριθεί στο εμφυλιοπολεμικό αντικομμουνισμό, είχε φέρει στο Αριστοτέλειο καθηγητές σαν τον Κουρτουά ώστε να τον προωθήσουν και πρόσφατα αιτιολόγησε την υποστήριξή του στην συμφωνία των Πρεσπών με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιτίθεται στα συμφέροντα της Δύσης ακόμη και σε βάρος των δικών της συμφερόντων!

Φυσικά δεν μπορούσε να λείψει ο Άκης Γαβριηλίδης
που έχει βρίσει όλη την αριστερά (και τον ΣΥΡΙΖΑ), με πρώτους από αυτή τον Μ.Θεοδωράκη και τον Γ.Ρίτσο , ως φασιστική.

Αλλά και η Άννα Βαγενά που έχει ψηφίσει όλα τα αντικοινωνικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ ως βουλευτής θα ήταν έκπληξη να μην στηρίξει και αυτό.

Την λίστα συμπληρώνουν ομότιμοι και νυν πανεπιστημιακοί. Κάποιοι από αυτούς υπογράφουν οικογενειακώς δηλαδή αδέρφια, ή πατέρας -υιός-κόρη ως δείγμα των πανεπιστημιακών μας συνηθειών. Κάποιοι άλλοι έχουν πολλές ιδιότητες όπως η Ιφιγένεια Καμτσίδου η οποία εκτός από πανεπιστημιακός είναι σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Ν.Παρασκευόπουλου και κατέχει δημόσιο αξίωμα ως πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης…

Τελικά πολλοί από αυτούς εντάσσονται στον κυβερνητικό μηχανισμό εξουσίας και δεν αποτελούν ανεξάρτητες οντότητες.

Πρόκειται συνεπώς, για τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα κόμμα που δεν εκπροσωπεί ούτε ταξικά, ούτε εθνικά συμφέροντα αλλά μόνο τα ατομικά συμφέροντα όσων μετέχουν στην εξουσία αλλά και δεν εκπροσωπεί ούτε την αριστερή ούτε κάποια άλλη ιδεολογία.

Όσοι το στηρίζουν
είναι ένα λόγος για να τους επικρίνουμε και όχι να επηρεάζουν θετικά τις αποφάσεις μας.
(Ήδη κάποιοι από αυτούς όπως η Νένα Βενετσάνου , η Λένα Αλκαίου και ο Κυριάκος Κατζαουράκης διαψεύδουν τις υπογραφές τους, ενώ περιλαμβάνεται και ένας ηθοποιός ο Ευθυμίου που απεβίωσε και δεν μπορούσε να υπογράψει από εκεί που βρίσκεται. Δηλαδή πρόκειται για προπαγανδιστική τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπλυθούν συνολικά οι ευθύνες της για όσα πράττει και όσα παραλείπει να πράξει με την σύμπραξη όσων φέρεται να υπέγραψαν).

ΠΗΓΗ:
https://koutroulis-spyros.blogspot.com/2018/07/blog-post_16.html

Το διαβάσαμε εδώ:
https://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2018/07/blog-post_517.html


  Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=11047

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP