Τρίτη 7 Απριλίου 2020

«Όταν τρώμε δεν μιλάμε και το πιάτο μας κοιτάμε»


Παρατηρητήριο Γιατρών και Νοσηλευτών για τη Δημόσια Υγεία

Με συμβολικές κινητοποιήσεις και παραστάσεις στις πύλες των νοσοκομείων, σήμερα, οι γιατροί σε όλη τη χώρα, ζήτησαν την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις, την επίταξη άνευ όρων των ιδιωτικών νοσοκομείων, την επάρκεια μέσων προστασίας.
Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μετατράπηκε από την ΟΕΝΓΕ σε ημέρα υπεράσπισης της Δημόσιας Υγείας με προμετωπίδα τα αιτήματα για:


• Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

• Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

• ΜΑΠΜέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Τα ίδια κανάλια που κυριολεκτικά έθαψαν τη συνέντευξη της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών την Τετάρτη που πέρασε, σήμερα θυμήθηκαν τους γιατρούς.

Όχι, δεν συγκινήθηκαν από τα αιτήματά τους. Ούτε από τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες τους για το προσωπικό που λείπει και τα μέσα προστασίας που έρχονται με το σταγονόμετρο.

Σήμερα τα κανάλια ουρλιάζουν γιατί ανακάλυψαν ότι οι γιατροί δεν είναι ήρωες αλλά «ανεύθυνοι» αφού πήραν μέρος στις διαμαρτυρίες. Ορισμένοι «συνωστίστηκαν» κιόλας, όταν η αστυνομία επιχείρησε να μπει στον Ευαγγελισμό και δεν κράτησαν τα μέτρα ασφαλείας που κρατά συνήθως ο κ. Χαρδαλιάς στις σέλφι και στις συσκέψεις με τους τοπικούς παράγοντες.

Η αστυνομία επιχείρησε να μπει στον Ευαγγελισμό για να συλλάβει (;) τους γιατρούς που με όλες τις προφυλάξεις είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο για την ημέρα πανελλαδικής δράσης για τη Δημόσια Υγεία. Ίσως πάλι ήθελε να διευκρινίσει αν έστειλαν SMS για να κατέβουν στο προαύλιο.

Η πρωτοφανής και προκλητική αυτή ενέργεια ακυρώθηκε από τις διαμαρτυρίες των υγειονομικών.

Τα ΜΜΕ σήμερα δεν θα μιλήσουν ούτε για την ημέρα δράσης, ούτε για την πρωτοφανή εισβολή της Αστυνομίας.

Θα μιλήσουν για τον …συνωστισμό των γιατρών στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία.

Ίσως κάποια άλλη μέρα,
παρουσιάσουν εκστασιασμένα μια νέα πρωτοβουλία της πρωθυπουργικής συζύγου για …χειροκρότημα.

Το πρωί εισβολή της αστυνομίας στα νοσοκομεία, το βράδυ χειροκρότημα.

Ευχαριστούμε για το επιλεκτικό ενδιαφέρον τους
για το τι κάνουν και λένε οι γιατροί, αλλά, με αφορμή και τα 11+21 εκατομμύρια που σκόρπισε απλόχερα η κυβέρνηση στα ΜΜΕ για την πανδημία, τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι που διαστρέφουν την αλήθεια ας θυμηθούν – και ας εφαρμόσουν- το στιχάκι που λένε τα παιδάκια στους παιδικούς σταθμούς:

«Όταν τρώμε δεν μιλάμε και το πιάτο μας κοιτάμε».

ΠΗΓΗ:
https://www.antapocrisis.gr/%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%ac%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b9%ce%ac%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%cf%82/

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP