Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

1η Απριλίου ... ας πούμε την αλήθεια

Του Περικλή Δανόπουλου

1η Απριλίου. Η επίσημη γιορτή όπου όλα τα ανδρείκελα της εξουσίας, γιορτάζουν και αλληλοσυγχαίρονται.
Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, οι πολιτικοί της χώρας κάνουν σπονδές στην Απάτη την κόρη της Νυκτός, τον δαίμονα του ψεύδους όπως αναφέρει ο Ησίοδος στην Κοσμογονία, την κινητήρια δύναμη στην άθλια πορεία τους.


Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα στήνεται ένα τεράστιο πάρτι, όπου δημοσιογραφίσκοι, καναλάρχες, τεχνικοί ειδικευμένοι στην «μεταποίηση» βίντεο, καλλιτέχνες του photoshop, διασκεδάζουν και πίνουν στην υγεία των αφελών και ευκολόπιστων κατοίκων της χώρας που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια λέει ο λαός.
Άνθρωποι έκπληκτοι είδαν τον εαυτό τους σε βίντεο με βόλτα στην παραλία, χτες προχτές, όταν η μεγαλύτερη έξοδός τους ήταν μέχρι τον κάδο των σκουπιδιών και τελευταία φορά που πήγαν στην παραλία ήταν πέρσι.

Φωτογραφίες από ουρές έξω από την τράπεζα, με ανθρώπους με κοντομάνικα (!!), μήνα Μάρτη.

Φωτογραφίες από αυτοκίνητα στα διόδια, και αυτές περσινές.

Και μια προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών και διάχυσης των ευθυνών για την πανδημία του κορονοϊού, συνοδευόμενοι από απειλές "δημοσιογράφων"...

Την ίδια στιγμή, η σύγχυση προκαλεί κανιβαλισμό και μέσα στο διαδίκτυο και ένα ιδιότυπο εμφύλιο ανάμεσα σε όσους εύλογα ανησυχούν και σε όσους επίσης εύλογα νοιώθουν μια μεγάλη εξαπάτηση να στήνεται μπροστά στα μάτια τους. Και οι μεν και οι δε έχουν δίκιο, μόνο που αυτή η διαμάχη ανάμεσα σε πολίτες δοκιμαζόμενους εξ ίσου, μόνο την δόλια εξουσία ωφελεί.

Το τέλος αυτής της πανδημικής κρίσης, που όλοι εύχονται να μην εξελιχθεί σε εκατόμβη θυμάτων, θα βρει την κοινωνία για μια ακόμη φορά στο εδώλιο, κατηγορούμενη πως λόγω απειθαρχίας, συνέβαλε τα μέγιστα τόσο στην υγειονομική κρίση, όσο και στην οικονομική καταστροφή που όλοι φοβόμαστε.

1η Απριλίου. Κάποτε σκαρφιζόμασταν τα πιο απίθανα παραμυθάκια για να κοροϊδέψουμε οικείους και φίλους. Σήμερα, στην εποχή όπου το ψέμα, η εξαπάτηση και η χειραγώγηση είναι η συνηθισμένη κατάσταση, ας δοκιμάσουμε να πούμε την αλήθεια, αυτή την πανανθρώπινη αξία, που τείνει να εξαφανιστεί για πάντα....

ΠΗΓΗ:
http://www.dromosanoixtos.gr/2020/04/1h-Apriliou-as-poume-tin-alitheia.html

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP