Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Ψεκ και ψεμ. Η καθεστωτική αλλαγή είναι σοβαρό ζήτημα…


Το editorial του Δρόμου της Αριστεράς που κυκλοφορεί  

 

Ο πρωθυπουργός, στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Mega, είπε κατά λέξη: «Βρισκόμαστε, λοιπόν, αντιμέτωποι, σήμερα, με μία πανδημία των ανεμβολίαστων». Και επέμεινε: «Θα ήταν πάρα πολύ άδικο σήμερα να επιβάλουμε συνολικούς περιορισμούς με τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό κόστος για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα το οποίο αφορά μία μειοψηφία των Ελλήνων».

  

  

Είναι ο επίσημος εκπρόσωπος των «ψεμ», δηλαδή του οργανωμένου ψέματος και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για να δικαιολογηθούν οι πολιτικές που ακολουθούνται για την πανδημία. Η πανδημία δεν είναι «πανδημία των ανεμβολίαστων», και η πλειοψηφία των κατοίκων δεν αντιμετωπίζει «ένα πρόβλημα που αφορά μία μειοψηφία των Ελλήνων».

 

  
     
   

Απλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κουστωδία του έχουν κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στους «ψεκ», όπως ονομάζουν τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι το ποσοστό αυτό είναι 1 στους 4 πολίτες. Ψιλοπράγματα δηλαδή... 

 


    

       

   Όμως στην πραγματικότητα οι «ψεμ» προσπαθούν, κηρύσσοντας τον πόλεμο στους «ψεκ», να κρύψουν μια αλήθεια που βοά: Παρόλο που οι δυνατότητες αντιμετώπισης της πανδημίας είναι αυξημένες σήμερα σε σχέση με πέρσι, στην ουσία οι πολιτικές αντιμετώπισής της απέτυχαν – παρά τις φανφαρόνικες διαβεβαιώσεις ότι με το εμβόλιο σχεδόν τελειώσαμε με αυτήν. Οι επιπτώσεις σε όλους τους τομείς πλήττουν εξαρχής ολόκληρη την κοινωνία, και η πραγματική μειοψηφία των οικονομικών και πολιτικών ελίτ, διεθνών και εγχωρίων, φέρουν την κύρια ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

    

  

    

 

 

Είναι βολικό και βασικό χαρακτηριστικό των «ψεμ» να τα ρίχνουν όλα στους ανεμβολίαστους. Εντάξει, απέναντι σε αυτούς –με τη σύμφωνη γνώμη και συναίνεση μέχρι και της αριστεράς– επιβάλλεται η μέγιστη αυστηρότητα, ο εγκλεισμός, οι απαγορεύσεις, η αναστολές εργασίας, τα πρόστιμα. Όμως αυτό δεν αρκεί πλέον: οι «ψεμ» πρέπει να προωθήσουν, και μάλιστα άμεσα, τις «παραγγελίες» για την 3 δόση. Αυτήν τη δόση θα την κάνουν οι πλήρως εμβολιασμένοι μέχρι σήμερα, κι αν δεν την κάνουν δεν θα έχουν πλέον πάσο. Ίσως κι αυτοί να θεωρηθούν «ψεκ» σε λίγο… Στους κύκλους των «ψεμ», αν τα πράγματα χειροτερεύσουν σε μεγαλύτερο βαθμό, σκέπτονται να παρθούν μέτρα που θα αφορούν και τους εμβολιασμένους – όπως να πρέπει να κάνουν κι αυτοί σελφ τεστ για να έχουν πρόσβαση σε διάφορους χώρους, αφού και αυτοί μεταδίδουν και νοσούν.

 

  
  

  

Για να σοβαρευτούμε: Η κοινοπραξία των «ψεμ» (κυβερνήσεις, λόμπι, κόμματα, ιερατεία επιστημονικά, φαρμακευτικές εταιρείες, ΜΜΕ κ.ο.κ.) δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την υγεία. Γνωρίζουν ότι η «πράσινη μετάβαση» και η «ψηφιακή οικονομία» προχωρούν μια χαρά στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Γι’ αυτό με πρόσχημα την πανδημία κηρύττουν τον πόλεμο φαινομενικά ενάντια σε μια «μειοψηφία», στρέφουν όλο τον πληθυσμό ενάντια στους «αρνητές της αλήθειας», υποδαυλίζουν σε μαζική κλίμακα τον κοινωνικό αυτοματισμό, τον αγριανθρωπισμό, τον βαθύτατο διχασμό. Και έτσι οι «ψεμ» ως εραστές της αλήθειας προωθούν, πιο εύκολα, τη Μεγάλη Επανεκκίνηση, με γνώμονα και μπούσουλα το κέρδος.

 
 

Όλα τα μέτρα που παίρνουν αφορούν ολόκληρη την κοινωνία. Επειδή, με πρόσχημα τον πόλεμο στους «ψεκ» και την αφόρητη πίεση που ασκούν σε ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας, περνούν, μάλλον γλιστρούν σαν χέλια, σε ένα άλλο καθεστώς: χωρίς δημοκρατία, χωρίς δικαιώματα, με ασφυκτικό βιοπολιτικό έλεγχο κάθε δραστηριότητας. Δυστυχώς αυτά οι αριστερούτσικοι δεν τα καταλαβαίνουν. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει θέμα Δημοκρατίας, εκτροπής, αλλαγής καθεστωτικής μορφής.

  
     
  

Στη γειτονική Ιταλία συμβαίνουν πολλά και σπουδαία. Τόσο από την αντίσταση της κοινωνίας στο Green Pass όσο από αυταρχικά-φασιστικά μέτρα που παίρνονται σε βάρος όλης της κοινωνίας. Παραθέτουμε τη δήλωση του εκπροσώπου της Confindustria (οργανισμού των Ιταλών βιομηχάνων) Michelangelo Agrusti: «Η υπομονή τελείωσε. Θα πιέσουμε ώστε το βάρος τυχόν νέων περιορισμών να τεθεί μόνο σε όσους δεν είναι εμβολιασμένοι, γιατί είναι λιποτάκτες. Αν αυτός είναι πόλεμος, σε έναν πόλεμο υπάρχουν εκείνοι που φοβούνται, που δεν πολεμούν. Αυτούς τους βάζουν στον τοίχο και τους πυροβολούν. Εδώ δεν πυροβολούμε κανέναν, αλλά το βάρος τυχόν νέων περιορισμών πρέπει να βαρύνει αποκλειστικά αυτούς τους λιποτάκτες, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία όλων. Η υπομονή τελείωσε».

  
   
 
  

Διαβάστε στη σελ. 17 το άρθρο για την Ιταλία και θα δείτε εικόνες των «προσεχώς», που λέγαμε κάποτε…

 
   
 

Ανάρτηση από: https://edromos.gr/

 
   
 

 

  ΠΗΓΗ:

 

  

  

 




  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP