Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Μην προσποιείστε ότι είστε κατά του πολέμου και υπέρ της ειρήνης. Δεν είστε.




Το σχόλιο της Caitlin Johnstone που ακολουθεί, δημοσιεύτηκε στο blog που διατηρεί, με τίτλο “Big Brave Keyboard Warriors: Notes From The Edge Of The Narrative Matrix”. Η αρθρογράφος κριτικάρει την πολεμική έξαρση της Δύσης εναντίον της Ρωσίας που στην πραγματικότητα σαμποτάρει τις ελπίδες για ειρηνική διέξοδο μέσω της διπλωματίας. Στη χώρα μας και διεθνώς, οι υποστηρικτές του ΝΑΤΟ έχουν ξεχάσει τις αρχές της ειρηνικής διευθέτησης των συγκρούσεων και ζητούν όλο και περισσότερο αίμα στο βωμό της εξυπηρέτησης των αμερικανικών συμφερόντων. Θεωρούν ότι το περισσότερο αίμα, το ακόμα περισσότερο αίμα, το πολύ περισσότερο αίμα, θα το πληρώσει η Ρωσία και ίσως και ο ίδιος ο Πούτιν, επομένως είναι δίκαιο από τη σκοπιά τους το να συνεχιστεί ο πόλεμος όσο το δυνατόν περισσότερο. Για την πολεμική λύσσα των υποστηρικτών του ευρωατλαντισμού, θα επανέλθουμε σύντομα.
 
 Η μόνη πραγματική αντιπολεμική θέση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι η υποστήριξη της αποκλιμάκωσης, της διπλωματίας και της εκτόνωσης. Το να φωνάζεις “Κακός Πούτιν” και να ζητάς κλιμάκωση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει πολύ γρήγορα σε έναν πολύ ραδιενεργό Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν είναι αντιπολεμική στάση, και πράγματι, τέτοιες συμπεριφορές χρησιμοποιούνται για να παραταθεί αυτός ο πόλεμος. 


Δεν καταβάλλονται προσπάθειες για τη διπλωματία και την ειρήνη, παρά μόνο για την κλιμάκωση. Όπως για παράδειγμα η προετοιμασία της ουκρανικής αντίστασης, αλλά και ο άνευ προηγουμένου οικονομικός πόλεμος, ο οποίος παρεμπιπτόντως ταιριάζει απόλυτα στην προϋπάρχουσα ατζέντα των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας. Αυτά, είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση της ειρήνης. 


Η αποκλιμάκωση είναι μια δεξιότητα που οι άνθρωποι αρχίζουμε να τη μαθαίνουμε στο νηπιαγωγείο. Οι άνθρωποι που είναι στην εξουσία όμως, συμπεριφέρονται σαν να έμαθαν τις δεξιότητες αποκλιμάκωσης στο αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης (σ.μτφ. πρόκειται για το αστυνομικό τμήμα που υπηρετούσαν οι αστυνομικοί που έπνιξαν ζωντανό τον Τζωρτζ Φλόιντ).


Εάν θέλετε να συνεχίσετε να ουρλιάζετε ότι ο Πούτιν είναι ο Αδόλφος Χίτλερ και να θεωρείτε ότι ακόμη και ασήμαντες παραχωρήσεις (όπως το να μην μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ), θα ήταν «κατευνασμός» α λα Τσάμπερλεν, προχωρήστε, αλλά μην προσποιείστε ότι είστε κατά του πολέμου ή υπέρ της ειρήνης, γιατί δεν είστε.


Οι πόλεμοι τελειώνουν με έναν από τους δύο τρόπους: είτε με διπλωματία και διαπραγματεύσεις, είτε με βουνά από πτώματα. Εάν είστε αντίθετοι σε κάθε είδους διαπραγμάτευση με τη Μόσχα για την επίτευξη ειρήνης, τότε θέλετε το δεύτερο. Και αν το κάνετε, θα πρέπει να βάλετε τον κώλο σας σε ένα αεροπλάνο και να πάτε να πολεμήσετε στην πρώτη γραμμή του πολέμου.

 

Η Ουκρανία εξακολουθεί να δέχεται ξένους εθελοντές. Όλοι εσείς οι γενναίοι γαλαζοκίτρινοι πολεμιστές του πληκτρολογίου, που ουρλιάζετε σε όποιον ζητά διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος, γιατί δεν πηγαίνετε στον πόλεμο για τον οποίο με τόση ευκολία τουιτάρετε;


Η καταδίκη του Πούτιν είναι το πιο εύκολο, ασφαλές, περιττό, και λιγότερο θαρραλέο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς στον δυτικό κόσμο αυτή τη στιγμή. Αυτό που είναι πολύ πιο δύσκολο σήμερα, είναι να πάρεις μια τολμηρή στάση ενάντια στον αχρείο ρόλο της Δύσης όσον αφορά την έναρξη αυτού του πολέμου και τη συνέχισή του.


Οι απαιτήσεις να δηλώνουμε την κατηγορηματική καταδίκη του Πούτιν πριν από κάθε κριτική για τον ρόλο της Δύσης σε αυτόν τον πόλεμο, είναι απλώς μια ανόητη αστυνόμευση για να φιμώσετε τις έγκυρες επικρίσεις. Κανείς άλλωστε δεν πιστεύει πραγματικά ότι δεν υπάρχει αρκετή καταδίκη του Πούτιν στο σημερινό μηντιακό περιβάλλον. Θέλουν απλώς να σωπάσουν οι διαφορετικές γνώμες.


Θα ήθελα να δω μια δημοσκόπηση που ρωτά τις Ουκρανές μητέρες: “Θα θυσίαζες τον γιο σου για την απομακρυσμένη πιθανότητα μελλοντικής ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ/ΕΕ και τον έλεγχο της Κριμαίας και του Ντονμπάς;”


Γιατί αυτές ήταν οι προϋποθέσεις που τίθενται για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος εδώ και πάνω από μια εβδομάδα.


Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτή η σύγκρουση ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022 είναι τόσο αφελείς όσο οι άνθρωποι που πίστευαν ότι τα προβλήματα ρατσισμού της Αμερικής ξεκίνησαν στις 20 Ιανουαρίου 2017 (σ.μτφ. ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ).


Αυτή η σύγκρουση ξεκίνησε το 2014 όταν οι ΗΠΑ υποστήριξαν ένα πραξικόπημα για να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας. Οι ειδικοί προειδοποιούσαν ότι αυτό που γίνεται σήμερα, ερχόταν από τότε:


Δεν μου δίνει μεν καμία ευχαρίστηση, αλλά είμαι βέβαιη ότι οι δυτικές δυνάμεις δεν θα ξεκινήσουν τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο με μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, επειδή οι δυτικοί κυβερνώντες δεν δίνουν δεκάρα για τους Ουκρανούς. Προτιμούν να βλέπουν τους Ουκρανούς να πεθαίνουν με φρικτό θάνατο παρά να ρισκάρουν τον δικό τους θάνατο μέσω πυρηνικού Αρμαγεδδώνα.


Ο κύριος κίνδυνος των εκκλήσεων για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων δεν είναι ότι θα εισακουστούν. Είναι ότι εθίζουν και εξοικειώνουν την κοινή γνώμη στον πολεμοχαρή εξτρεμισμό, με αποτέλεσμα η υποστήριξη ακραίων πραγμάτων όπως ο οικονομικός πόλεμος μαζικής κλίμακας να εμφανίζεται ως μέτρια θέση.


Οι άνθρωποι τείνουν να υπερεκτιμούν τη δύναμη της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ και να υποτιμούν τη δύναμη της προπαγανδιστικής μηχανής των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ δεν θα κάνουν πόλεμο για την Ουκρανία, αλλά θα τον χρησιμοποιήσουν για να χτίσουν διεθνή στήριξη για πρωτοφανείς πράξεις οικονομικού πολέμου και για να χρηματοδοτήσουν μια αιματηρή μακρόχρονη πολεμική εξέγερση εναντίον των Ρώσων μέσα στην Ουκρανία.


Έτσι, ο πυρηνικός πόλεμος για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων φαίνεται απίθανος. Δεν υπάρχει βέβαια κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι αυτοί οι ηλίθιοι δεν θα μας κάνουν παρανάλωμα με πυρηνικά, με κάποιον άλλο τρόπο μέσα σε αυτό το αδιέξοδο. Έχουν όμως αρκετό μυαλό και ένστικτο αυτοσυντήρησης ώστε να αποφύγουν τη σκόπιμη επίθεση στον ρωσικό στρατό.


(Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ λένε ότι μια επίθεση με χημικά όπλα μπορεί να εμπλέξει το ΝΑΤΟ σε αυτόν τον πόλεμο) + (Η Ουκρανία έχει ζητήσει άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ αφού είναι η μόνη της ευκαιρία να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο) = Ισχυρό κίνητρο για τους Ουκρανούς να οργανώσουν μια χημική επίθεση και να τη χρεώσουν στους Ρώσους.


Είναι πολύ δυσάρεστο να υποβάλλεσαι στον κατακλυσμό ενός απίστευτου προπηλακισμού και Μακαρθισμού 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, όταν μιλάς αυτές τις μέρες ανοιχτά ενάντια στον ρόλο της Δύσης στο συγκεκριμένο πόλεμο. Καταλαβαίνω γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν.


Δεν παραπονιέμαι. Ξέρω ότι αυτό συμβαίνει εδώ που ζω. Απλώς λέω ότι καταλαβαίνω.


Όσοι αγαπούν την ειρήνη και έχουν αρκετή εσωτερική διαύγεια για να δουν μέσα από την προπαγάνδα δεν μπορούν να είναι χοντρόπετσοι πολεμιστές του πληκτρολογίου…



Πηγή: Caitlin’s Newsletter




 

Μέσω



Μετάφραση: antapocrisis

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP