Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Τα ΜΜΕ και η ΚΙΒΩΤΟΣ

 

(Σημ.  Ρεσάλτο: Η ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της Κιβωτού μας βάζει σε μεγάλη σκέψη. Τίθεται όπως πάντα το ερώτημα: Γιατί τώρα;

Εξοργιστική και η καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητας)


Του

 

Γιώργου Τασιόπουλου


Πάντως έχει διαφορετική αντιμετώπιση η "Κιβωτός του Κόσμου" από τις ΜΚΟ που προμήθευαν τους ανήλικους στο Λιγνάδη.

Η καταγγελία για την "Κιβωτό" παίζει παντού και παρουσιάζεται ως να έχει οριστικά καταδικαστεί όλη η κοινωνική δομή!

Ας βρεθεί ο καταγγελλόμενος  για να  τιμωρηθεί, όχι όμως να πληγεί το έργο της Κιβωτού και η ως τώρα προσφορά της.  Ακόμη και αν αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες είναι αβάσιμες το κακό θα έχει γίνει και θύματα θα είναι όλα τα προστατευόμενα ανήλικα της Κιβωτού.

 Στο πρόσφατο παρελθόν και το "Χαμόγελο του Παιδιού" είχε δεχθεί επίθεση στο παρελθόν και οικονομικούς ελέγχους με κίνδυνο να την οδηγήσουν στη διάλυση.

Ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι οι οργανώσεις δεν είναι εισαγόμενες στη χώρα και δεν χαίρουν της προστασίας παγκόσμιων παιχτών φιλανθρωπίας.  (Η υπογράμμιση του Ρεσάλτο)

Ως προς τις ΜΚΟ στην υπόθεση Λιγνάδη, θυμίζω ότι τότε (Φεβρουάριος 2021) η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών είχε διατάξει εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που φέρονται να μετείχαν σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου με τον Δημήτρη Λιγνάδη , στο Εθνικό Θέατρο.
Τα ΜΜΕ δεν φώτισαν το θέμα και γρήγορα ξεχάστηκε. Δεν έγινε κάποια επερώτηση στη Βουλή και οι ΜΚΟ έτυχαν της προστασίας που είχε και ο Λιγνάδης.

Σε καμία περίπτωση δεν εκφράζω με την ανάρτησή μου, επιθυμία συσκότισης των καταγγελιών.


 

Ρεσάλτο: Η πλήρης ανάρτηση εδώ:


https://geromorias.blogspot.com/2022/11/blog-post_18.html#more


  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP