Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Με τα «μπούνια» στον πόλεμο: Παράδοση όπλων στην Ουκρανία από την Ελλάδα “παρουσία” της Προέδρου της Δημοκρατίας!

 

Είναι ανήκουστο και πρωτοφανές η Προεδρία της Δημοκρατίας, ως θεσμός, αντί να λειτουργεί ως εγγυητής της Ειρήνης, να μεταβαίνει σε εμπόλεμη ζώνη προκειμένου να παραδοθεί στρατιωτικός – πολεμικός εξοπλισμός!

Με τον πλέον επίσημο τρόπο σηματοδοτείται η επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρίσκεται στο Κίεβο συνοδευόμενη από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η επίσκεψη συνδέεται με την άφιξη των ελληνικών BMP-1 στο ουκρανικό μέτωπο. Πρόκειται για Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) που αποσύρθηκαν από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (την αποστρατικοποίηση των οποίων ζητά η Άγκυρα) και στάλθηκαν στην κυβέρνηση Ζελένσκι, προκειμένου να τα παρατάξει ενάντια στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θέτει το θεσμό της Προεδρίας στην υπηρεσία της υλοποίησης των ευρωατλαντικών σχεδιασμών εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο τη χώρα και το λαό στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η παρουσία της Σακελλαροπούλου στην Ουκρανία για την παράδοση οπλικών συστημάτων αποτελεί συνέχιση της επικίνδυνης πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκης προς όφελος των συμφερόντων της άρχουσας τάξης με θύμα τον ελληνικό λαό.

 

 

Ανάρτηση από:  https://www.imerodromos.gr/

 

 

 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP