Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ο καθείς και η λίστα του…


Δεν είναι ζωή αυτή για να τη ζει ο άνθρωπος! Να έρχεται 20 του μηνός και να μην έχει πια λεφτά για φαγητό στο σπίτι.


Να μην έχει για ρούχα. Για να πιει έναν καφέ. Να μην έχει λεφτά για τις ανάγκες των παιδιών. Δεν είναι αυτή


ζωή για να τη ζει ο άνθρωπος. Να φοβάται μην αρρωστήσει. Να φοβάται διαρκώς μην απολυθεί. Να τον διπλώνουν συνεχώς οι λογαριασμοί. Δεν είναι ζωή να χρωστάς συνεχώς παντού και να μην ξεχρεώνεις με τίποτα.


– Στης κυρίας Μαρίας δίπλα, της κόψανε το ρεύμα!


……………..


Δεν είναι ζωή να γίνεται κυνηγός προσφορών, να γίνεται το «καλάθι της νοικοκυράς» κάτι σαν το Ιερό Δισκοπότηρο της οικογένειας.


Δεν είναι ζωή να μην μπορείς να κοιμηθείς, να ξυπνάς τη νύχτα, να μην έρχεται το πρωί. Δεν είναι ζωή να σε δουλεύει διαρκώς η τηλεόραση, να ξέρεις ότι σε εξαπατά η κυβέρνηση και ότι η αντιπολίτευση θα κάνει το ίδιο όταν γίνει κυβέρνηση. Δεν είναι


ζωή να σε πνίγει το αδιέξοδο. Να σε πνίγει η διαφθορά γύρω σου , το παιδί του τάδε υπουργού σύμβουλος στον άλλον υπουργό. Δεν είναι ζωή να ευτυχούν οι εταιρείες και να δυστυχούν οι πολίτες.

 

 

 

Δεν είναι ζωή να πιάνουν στασίδι οι πονηροί γύρω του, κι εσύ να μην έχεις αποκούμπι, πού την κεφαλήν κλίναι, να φοβάσαι συνεχώς κάθε στραβή.


Δεν είναι ζωή για να τη ζει ο άνθρωπος ο πόλεμος, η καταστροφή του πλανήτη, η προπαγάνδα που εμπαίζει τη νοημοσύνη τους, η συμμετοχή του στο ελάχιστο του πλούτου, συνεπώς στη φτώχεια, δεν είναι ζωή ο αυταρχισμός, ο ξυλοδαρμός, η νόμιμη καταλήστευση της ίδιας του της ζωής.


………………..


Δεν είναι ζωή αυτή η τρέλα όπου η ηθική έχει πάρει τα βουνά, η λογική καίγεται στην πυρά, δεν είναι ζωή να κρυώνεις κι αν δεν κρυώνεις εσύ να κρυώνει ο διπλανός σου, είναι κελί στη φυλακή να είσαι άνεργος, είναι καημός να είσαι γεωργός, εποχιακός εργαζόμενος, κακοπληρωμένος εργάτης, απασχολήσιμος και αναλώσιμος.


Δεν είναι ζωή, είναι καταισχύνη να σου παίρνουν το σπίτι, να κινδυνεύεις να σου πάρουν το σπίτι, να σε καταδιώκουν τα αρπακτικά funds, δεν είναι ζωή αυτά τα σχολεία, αυτά τα νοσοκομεία, αυτά τα Δικαστήρια, το σύστημα που στην έχει στημένη στη γωνία


που σε σκοτώνει με τα λεφτά που σου παίρνει διά των φόρων και τα λεφτά που δεν σου δίνει διά των μισθών. Δεν είναι ζωή να τη ζει ο άνθρωπος στριμωγμένος μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, προσπαθώντας να διαλέξει ανάμεσα στον Άννα και τον Καϊάφα, δεν είναι ζωή να τρως τις σάρκες σου και να ελπίζεις στη βοήθεια του κομματάρχη ή της Μεγαλόχαρης. Δεν είναι ζωή αυτή η ορφάνια από ποιητές, καλλιτέχνες, διανοούμενος και ανθρώπους πνευματικούς που άδουν πληρωμένες ωδές στους Κανίβαλους, δεν είναι ζωή να μην ξέρεις τίποτα για τον εαυτό σου


να απαρνείσαι την Ιστορία σου και τον Πολιτισμό σου, να είσαι ένας ένοχος που φταις εσύ για την ανεργία σου, την κακοπληρωμένη δουλειά σου, να είσαι ένα άθυρμα που περιφέρει την ψήφο του επαιτώντας έλεος


ένα ρουσφέτι, έναν διορισμό, κάποια ψίχουλα απ’ το τραπέζι των λύκων με μενού εσέναν τον ίδιο.


……………….


Δεν είναι ζωή αυτή, είναι ζωή σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης, όπου πάντα υπάρχει κάποιος σε χειρότερη μοίρα απ’ τη δική μου, όπου εμένα ο Πολύφημος θα με φάει τελευταίον. Δεν είναι ζωή να βάζει στο μάτι ο ένας τη ζωή του άλλου κι όλους μαζί να τους τρώει ο λύκος.


***


Παρέλειψα πολλά που δεν είναι ζωή να τη ζει άνθρωπος, αλλά τα ζείτε όλοι! Ο καθένας κλεισμένος μέσα στη λίστα που τον περιέχει. Λίστα προγραφών. Καθότι άλλοι, ελάχιστοι, ζουν


μέσα σε Λίστες Λαγκάρντ κι άλλοι, οι πολλοί, ζουν μέσα σε Λίστες προγραφών – ποιους θα φάει σήμερα ο Μάριος και ποιους θα φάει αύριο ο Σύλλας!


Ωραία πράγματα – δίδονται και επιδόματα…!


ΣΤΑΘΗΣ Σ.
17•XI•2022


 ΠΗΓΗ

 

 

https://edromos.gr/o-katheis-kai-i-lista-toy/ 


  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP