Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Πανελλήνια συγκίνηση για Στουρνάρα και Σαμαρά (Εξαιρετικό!!!)

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο


- Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η ειλικρινής και ανθρώπινη εξομολόγηση του κυρίου Στουρνάρα σχετικά με τις οικονομικές δυσκολίες που περνούν δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα.
- Τα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, παρ’ όλες τις δυσκολίες που περνάει, από τις οποίες, πάρα πολλές φέρουν την υπογραφή του υπουργού, λειτούργησαν ακαριαία.


- Ήδη, οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι της χώρας προχώρησαν στην ίδρυση συλλόγου με την ονομασία Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Συγγενών Υπουργών (ΠανΣΣτηΣΥ).

- Πρώτη δράση του ΠανΣΣτηΣΥ θα είναι η υποχρεωτική εισφορά των μελών του, μετά από ομόφωνη απόφαση, του 20% του επιδόματος ανεργίας. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στις δύο ενδιαφερόμενες.

- Η επόμενη προγραμματισμένη δράση θα είναι η προετοιμασία για μία μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης προς τον υπουργό που περνά δύσκολες, οικονομικές, ώρες. Δεν θα συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας.

- Τη συναυλία θα παρουσιάσει ο Μπάμπης, θερμός υποστηρικτής του υπουργού. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο παλιός φίλος του υπουργού, Κώστας Σημίτης, θα απαγγείλει το νέο του ποίημα: «Το μακέτο κι οι κροτίδες».

- Χαιρετισμό, επίσης, θα απευθύνει ο πρώην υπουργός οικονομικών κύριος Αλογοσκούφης, ο οποίος κατά το παρελθόν αντιμετώπισε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Φαίνεται το’ χει η μοίρα των υπουργών των οικονομικών.

- Στη συναυλία θα παρευρεθούν οι υπουργοί οικονομικών και πολλών άλλων τριτοκοσμικών χωρών, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον δικό μας υπουργό. Στο τέλος, θα ανταλλάξουν απόψεις επικοινωνιακής πολιτικής.

- Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας πάρει, επίσης, μέρος στη συναυλία με τη μεικτή χορωδία της. Τα τραγούδια που θα ακουστούν είναι το «Γιε μου» και το «Γιάννη μου το μαντήλι σου».

- Παρόμοια συγκίνηση έχει προκαλέσει και η δήλωση του πρωθυπουργού μας ότι καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται σε μια προσπάθεια να στηρίξει την περίφημη θεωρία των δύο άκρων.

- Η δήλωση αυτή ήταν η αιτία ώστε ο πρωθυπουργός να γίνει αποδέκτης πολλών έντονων επιθέσεων και διαμαρτυριών από πλευρές που ο ελληνικός λαός θεωρεί ότι ασκούν βία.

- Ο κύριος Σαμαράς, με αφορμή αυτή του τη δήλωση, δέχτηκε λυσσαλέα επίθεση από φίλους και πολύ φίλους οι οποίοι του ζητούν εξηγήσεις.

- Πρώτη και καλύτερη, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ζητάει από τον κύριο Σαμαρά να διευκρινίσει ότι δεν εννοεί την ψυχολογική βία που ασκούν οι τράπεζες στους δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια.

- «Τι ζητάει, επιτέλους ο κύριος Σαμαράς; Να σταματήσουμε να πιέζουμε και να απαιτούμε από τους ασυνεπείς δανειολήπτες να μας επιστρέψουν τα δανεικά; Ε, όχι! Έχουμε κι εμείς οικογένειες να θρέψουμε».

- Ακολούθησε ο ΣΕΒ
και πολλές άλλες εργοδοτικές οργανώσεις οι οποίες θεωρούν ότι πρέπει να εξαιρεθούν από όσους θεωρεί ο πρωθυπουργός ότι ασκούν βία καθώς η απειλή της απόλυσης δεν αποτελεί βία.

- Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ζήτησε κι αυτός παρόμοια εξαίρεση λέγοντας: «Το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ έπαψε να καλύπτει πολλές εξετάσεις και παροχές σε ασθενείς είναι εξορθολογισμός και όχι βία».

- Το ΔΝΤ εξέδωσε εσπευσμένα ανακοίνωση με την οποία θέτει στον κύριο Σαμαρά το εξής ερώτημα: «Οι περισσότεροι Έλληνες μας θεωρούν πηγή ψυχολογικής βίας. Μήπως ο κύριος Σαμαράς έγινε αριστερός;»

- Ακόμη και ο κύριος Δένδιας,
απαίτησε να ξεκαθαριστεί από τον πρωθυπουργό ότι οι «απωθήσεις», τα μασάζ με γκλοπς και «οι ψεκασμοί» με τα αιθέρια αποσμητικά των ΜΑΤ, αποτελούν κοινωνικό έργο και όχι βία.

- Ως παράδειγμα ανέφερε τις «επιχειρήσεις» των ΜΑΤ στις διάφορες διαδηλώσεις, στη Κερατέα και στις Σκουριές Χαλκιδικής.


- Ο γνωστός δημοσιογράφος κύριος Πρετεντέρης, κάλεσε από την εκπομπή του τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ρητά ότι κάθε μορφή εθιμικής βίας (π.χ πέταγμα μπουκαλιού στο γήπεδο) πρέπει να εξαιρεθεί.

- Ο επικεφαλής της τρόικας κύριος Τόμσεν, με ηλεκτρονικό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό αναφέρει με νόημα: «Εγώ δεν ασκώ βία στον ελληνικό λαό. Απλώς ελέγχω την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που ψηφίσατε».

- Με ανακοίνωσή του ο ΣυΡιζΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι θέλει να φανεί περισσότερο αντιμνημονιακός απ’ ότι ο ΣυΡιζΑ σε μια προσπάθειά του να ανεβάσει τα ποσοστά της ΝΔ τα οποία εμφανίζουν καθοδική πορεία.

- Ως ανακριβείς ελέγχονται οι πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό να βλέπει κάθε βράδυ στον ύπνο του τον Κολοκοτρώνη, τον Βελουχιώτη και μερικούς αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

- Όπως δήλωσε ο ίδιος, το μόνο όνειρο που βλέπει είναι μια μαύρη γριά που λέει πως είναι η θεωρία των δύο άκρων, να τον σέρνει πότε δεξιά και πότε αριστερά αλλά ταυτόχρονα να μετακινείται όλο και πιο δεξιά.

- Στα δεξιά του, υπάρχει σκοτεινό βάραθρο το οποίο τελικά δεν μπορεί να αποφύγει και ξυπνάει, όπως ισχυρίζεται, λίγο πριν φτάσει στο τέλος του γκρεμού.
Εκείνος μόνο ξέρει αν όντως ξυπνάει…


ΠΗΓΗ:
http://www.readpoint.com/book.aspx?id=532394

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP