Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΣΕΡΒΙΑ:Έπρεπε και να τον απαγχονίσουν!


Από τo τελευταίο τεύχος της «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΣ»
Μάιος-Ιούνιος 2010

 
Έπρεπε και να τον απαγχονίσουν!

 Εκκλησιαστικό δικαστήριο της Σερβικής Εκκλησίας εδίκασε προσφάτως και κατεδίκασε ερήμην τον Σέρβο αρχιμανδρίτη Συμεών Βιλόφσκι, πρωτοσύγκελλο του εκδιωχθέντος από την επαρχία του Ράσκας και Πριζρένης Μητροπολίτου Αρτεμίου, ομολογητού της Ορθοδοξίας και γνησίου μαθητού του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς.
Το Σερβικό λοιπόν εκκλησιαστικό δικαστήριο εδίκασε ερήμην (γιατί άραγε τόση βιασύνη, αφού επίκειται η έκδοση του π. Συμεών από την Ελλάδα στη Σερβία και κατεδίκασε τον π. Συμεών στις εξής εξοντωτικές ποινές για το ίδιο αδίκημα (το οποίον μένει να αποδειχθεί).


Τον καθαίρεσαν, τον αποσχημάτισαν και τον αφόρισαν! Παρέλειψαν να διατάξουν και τον απαγχονισμό του!

Σχόλια «Π»:


1) Δεν γνωρίζουν οι σεβαστοί Σέρβοι πατέρες και ιεράρχες τον κανόνα του εκκλησιαστικού δικαίου «ουκ εκδικήσεις δις επί το αυτό»; Για ένα αδίκημα, δηλαδή, επιβάλλεται μία ποινή, όχι δύο και τρεις.


2) Δεν γνωρίζουν, επίσης, ότι ο μοναχός δεν αποσχηματίζεται; Το μοναχικό σχήμα, όπως και η ιερωσύνη, είναι ανεξάλειπτα. Το ίδιο και στον χώρο των στρατιωτικών, ένας στρατηγός μπορεί να υποβιβασθεί στην τάξη του στρατιώτου, δεν μεταφέρεται όμως στην τάξη του πολίτου, δεν «αποσχηματίζεται».

Και τέλος, ο αφορισμός!


Παρέλειψαν να διατάξουν και την εκτέλεσή του!

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP