Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Η Χρυσή Αυγή και το ΝΑΤΟ

Grexit


Ένας από τους πιο σταθερούς άξονες στη στρατηγική της Χ.Α είναι η προσπάθεια να καλλιεργήσει ένα αντισυστημικό προφίλ.
Αυτό βέβαια δεν γίνεται μέσω συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων αλλά μέσω στημένων επεισοδίων με όρους τηλεοπτικού θεάματος. Οι άδειοι τενεκέδες ως γνωστόν κάνουν τον περισσότερο θόρυβο.
Η τελευταία παράσταση δόθηκε από τον μετρ του είδους Κασιδιάρη στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της βουλής.


Αφορμή το νέο "κατόρθωμα" της συγκυβέρνησης
με την συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό ευρωνατοϊκή ομπρέλα και τη μεγάλη κλιμάκωση της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Ο Κασιδιάρης άδραξε την ευκαιρία και προσπάθησε με κραυγές και ψευτονταηλίκια να δείξει πόσο διαφωνεί με όλα αυτά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Κασιδιάρης ανέλαβε χρέη όχι μόνο δράστη του επεισοδίου αλλά και σκηνοθέτη και καμεραμάν, γιατί η επιτροπή ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

Τα καμώματα Κασιδιάρη εδώ:
http://news247.gr/eidiseis/politiki/vinteo-to-skhnothethmeno-paralhrhma-kasidiarh.3913084.html


Εδώ υπάρχει η εξής αντίφαση. Όσο και να διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους και να ουρλιάζουν για την συνδιαχείριση του Αιγαίου και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ και οι δικές τους θέσεις δεν απέχουν πολύ από αυτά που εφαρμόζονται σήμερα. Γιατί όπως μας διαβεβαίωσε ο Μιχαλολιάκος σε συνέντευξη, πού αλλού στον Τράγκα, αν η Χ.Α αναλάβει την εξουσία η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Η συνέντευξη εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=KfKBD_-SAxM


Οι θέσεις της Χ.Α μας θυμίζουν την κατάργηση των μνημονίων μέσα στην ΕΕ και το ευρώ, κοινή θέση της Χ.Α με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που όλοι βιώνουμε με δραματικά αποτελέσματα το ανέφικτο της εφαρμογής της.

Λέει ο Κασιδιάρης μεταξύ άλλων στο ''ξέσπασμά'' του απευθυνόμενος στην συγκυβέρνηση:
''Βάζετε το ΝΑΤΟ στα χωρικά ύδατα της Ελλάδος''.

Εδώ υπάρχει πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας. Δεν είναι ο Τσίπρας και ο Καμμένος που αποφάσισαν την περαιτέρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τους όρους της. Όχι ότι δεν φέρουν ακέραια την ευθύνη και δεν είναι συνένοχοι, όμως στην όλη ιστορία παίζουν το πολύ το ρόλο κομπάρσου και όχι του πρωταγωνιστή όπως τους καταλογίζει η Χ.Α.

Οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση η οποία κινείται μέσα στη λογική: «παραμονή στο ΝΑΤΟ», όπως η Χ.Α δεν θα μπορούσε να επηρεάσει τη στρατηγική του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Όποιος διαφωνεί πραγματικά με τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο και με την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, μια λύση υπάρχει η: αποχώρηση της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ.

Ρήξη ή ενσωμάτωση αυτό είναι το πραγματικό δίλλημα.

Έτσι, όποιος είναι πραγματικά αντιμνημονιακός είναι και υπέρ της μονoμερής διαγραφής του χρέους και της εξόδου από ευρώ και ΕΕ, παρόμοια όποιος δεν επιθυμεί συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό νατοϊκή ομπρέλα, καταλαβαίνει ότι μόνο η έξοδος από το ΝΑΤΟ αποτελεί διαφορετική επιλογή.

Όλες αυτές οι αερολογίες περί υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μέσα στο ΝΑΤΟ είναι ανάλογης σοβαρότητας με την επαναδιαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ, είναι σαν να λέμε ολίγον έγκυος. Γιατί η πολιτική και οικονομική μας κατοχή αποκτά πλέον και στρατιωτικό σκέλος και ως γνωστόν καμιά κατοχή δεν τελείωσε με διαπραγματεύσεις.

Ένα άλλο αξίωμα στην πολιτική είναι ότι οι θέσεις ειδικά των μικροαστικών κομμάτων άσχετα από την ταμπέλα που κουβαλούν ή την ιδεολογική τους καταγωγή είναι ριζοσπαστικές όταν αυτά δεν βρίσκονται στην εξουσία αλλά κατρακυλούν αμέσως σε καθεστωτικές και συστημικές θέσεις μόλις γίνουν διαχειριστές της εξουσίας.

Αυτό το ζήσαμε δραματικά με το ΠΑΣΟΚ το οποίο όμως τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον πέρασε και μερικά φιλολαϊκά μέτρα και η μετάλλαξή του ήταν πιο αργή (διαφορετικές διεθνείς συνθήκες τότε) από τους ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ οι οποίοι μέσα σε λίγους μήνες από το θα σκίσουμε τα μνημόνια ψήφισαν μνημόνια.

Σε συνθήκες κρίσης οι απότομες στροφές των μικροαστικών κομμάτων προς τα δεξιά ζαλίζουν και τον πιο υποψιασμένο παρατηρητή.

Μπορεί να καταλάβει κανείς το πόσο διαφωνεί πραγματικά η Χ.Α με την πολιτική του ΝΑΤΟ και κατά πόσο έχει την διάθεση να συγκρουστεί όταν από τώρα θεωρεί την παρουσία μας μέσα στο ΝΑΤΟ δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.


Πώς η Χ.Α θα εφαρμόσει άλλη εξωτερική πολιτική όταν θα δεσμεύεται από τις αποφάσεις της ''συμμαχίας'' που η συμμόρφωση είναι υποχρεωτική για κάθε μέλος;

Πώς θα κάνει ανοίγματα στη Ρωσία και σε άλλες χώρες όταν οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ θα την δεσμεύουν για το ακριβώς αντίθετο;

Όπως ακριβώς έσκισαν τα μνημόνια ο Τσίπρας και ο Καμμένος μέσα στην ΕΕ. Θα βάλουν και αυτοί την ουρά στα σκέλια και θα τα καταπιούν όλα αμάσητα.

Σε αυτά τα ερωτήματα δεν θέλει να απαντήσει ο Κασιδιάρης και οι λοιποί γι' αυτό ουρλιάζουν και σκηνοθετούν επεισόδια ψεύτικης αντιπαράθεσης για να δημιουργήσουν παραπέτασμα καπνού και εξαπάτησης για τους αφελείς.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP