Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Η δήθεν διένεξη Ελλάδας-Τουρκίας που στην πραγματικότητα είναι αλληλοφάγωμα των ελίτ για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη


1. Εδώ και εβδομάδες έχει ενταθεί η διένεξη μεταξύ της Τουρκικής ελίτ του Ερντογάν, που μετά το πραξικόπημα της CIA εναντίον του εκφράζει εθνικά συμφέροντα, και της Ελληνικής ελίτ των καρπαζοεισπρακτόρων της Δύσης, είτε λέγονται Μητσοτάκηδες, είτε Τσίπρες-Παπαδημούληδες κλπ.
2. Η διένεξη δεν αφορά βέβαια

την κατανομή εδαφικών ή θαλάσσιων χώρων κυριαρχίας που έχουν καθοριστεί από διεθνείς συνθήκες, αλλά απλά την κατανομή των θαλάσσιων ζωνών εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου που θα μεταφέρεται με αγωγούς στην Ευρώπη (πέρα βέβαια από την εκμετάλλευση τυχόν κοιτασμάτων πετρελαίου κλπ που θα βρεθούν στο μέλλον).

Οι Αμερικανικές πολυεθνικές (και οι Ισραηλινές από πίσω τους) έχουν στόχο το φυσικό αέριο της Ευρώπης να το προμηθεύουν αυτές έστω και αν είναι πανάκριβο σε σχέση με το Ρωσικό φυσικό αέριο, αφού μεταφέρεται υγροποιημένο από την Αμερική ή από μακρινές αποστάσεις (Αζερμπαϊτζάν κλπ). Γι αυτό και μποϊκοτάρουν με κάθε τρόπο τον Ρωσικό αγωγό (NordStream) στη Βόρεια θάλασσα.

Οι Γερμανικές όμως, Βρετανικές και άλλες πολυεθνικές, με βάση την Ευρώπη, δεν δέχονται να παίξουν το ρόλο του νεροκουβαλητή των Αμερικανικών πολυεθνικών. Για πρώτη δηλαδή φορά παρουσιάζεται μια ρωγμή στην Υπερεθνική Ελίτ που φαίνεται θα λυθεί σε βάρος των λαών-καρπαζοεισπρακτόρων στην ΕΕ. Δηλαδή η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και άλλες χώρες της κεντρικής και νότιας Ευρώπης (που είναι και οι πιο φτωχές!) θ’ αναγκαστούν ν’ αγοράσουν το ακριβότερο Αμερικανικό φυσικό αέριο, ενώ οι αναπτυγμένες χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά θ’ αγοράζουν το σημαντικά φθηνότερο Ρώσικο!

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ:
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2020/01/05/anakoinosi-mekea-i-dithen-dieneksi-elladas-tourkias-pou-stin-pragmatikotita-einai-allilofagoma-ton-elit-gia-to-fysiko-aerio-stin-evropi/


Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=11306
  

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP