Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Κρατικά λεφτά υπάρχουν για τους μαφιόζους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

GREXIT
Η σκανδαλώδης είδηση είναι ότι η πολιτεία αναλαμβάνει το κόστος για να μπει η τεχνολογία ώστε να υπάρχει η γραμμή του οφσάιντ στο VAR ώστε υποτίθεται να γίνονται λιγότερα λάθη. 
Το κόστος είναι για κάθε παιχνίδι 950 ευρώ συν ΦΠΑ. Για άλλη μία φορά ανώνυμες εταιρίες πριμοδοτούνται με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.
Εμείς είμαστε εναντίον του επαγγελματικού αθλητισμού από θέσης αρχής
. Φυσικά το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο ακόμα και για το πιο χαμηλά αστικά στάνταρ είναι πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν.

 Οι παράγοντες συμπεριφέρονται όπως οι αρχηγοί των καρτέλ ναρκωτικών της Κολομβίας και σε αυτό δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής. Η συντριπτική πλειοψηφία των παραγόντων έχει προβεί δημόσια σε πράξεις και συμπεριφορές που σε κάθε φυσιολογική χώρα θα επέσυραν τουλάχιστον την απαγόρευση δια βίου της ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Για να μην πιάσουμε τις παραβιάσεις του κοινού ποινικού δικαίου μπροστά στις κάμερες.

Είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα μαύρα χάλια του πρωταθλήματος και την αναξιοπιστία του. Αυτοί δυναμιτίζουν έμμεσα και άμεσα το κλίμα, δυσφημούν το ''προϊόν'' και προκαλούν την βία. Μην αρχίσουμε να αναφέρουμε παραδείγματα δεν τελειώνουμε ούτε αύριο. Αυτή η τραγελαφική εικόνα είναι άλλη μία τρανταχτή απόδειξη της χαμηλής θέσης της Ελλάδος στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα.

Αν η Ελλάδα ανήκε στην μέση πόσο μάλλον στην ανώτερη βαθμίδα όπως υποστήριζαν πολλοί ειδικά πριν τα μνημόνια θα είχε τουλάχιστον ένα πιο σοβαρό πρωτάθλημα με βάση πάντα τα κριτήρια της ελεύθερης αγοράς και όχι επιπέδου μπανανίας.

Το μεγάλο σκάνδαλο είναι ότι αυτό το πρωτάθλημα μπανανίας μεταξύ ανωνύμων εταιριών ο ελληνικός λαός το έχει χρυσοπληρώσει και συνεχίζει να το πληρώνει. Παλιότερα το κρατικό χρήμα έρεε άφθονο μέσω των χορηγιών κυρίως του ΟΠΑΠ αλλά και των άλλων κρατικών εταιριών(ΟΤΕ, ΔΕΠΑ κτλ.).

Πρέπει να τονίσουμε ότι όλες αυτές οι χορηγίες εξεταζόμενες στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς μόνο αναγκαίες δεν ήταν. Οι κρατικές επιχειρήσεις λειτουργούσαν για το μεγαλύτερο διάστημα σε αγορά με μονοπωλιακό καθεστώς. Κανένας ιδιώτης δεν μπορούσε και δεν ήθελε να τις συναγωνιστεί άρα δεν υπήρχε κανένας ιδιαίτερος λόγος να ξοδεύουν ασύστολα σε διαφημίσεις. Ήταν απλά μία παχυλή κρατική επιχορήγηση σε ανώνυμες εταιρίες.

Εταιρίες η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βρέθηκε να χρωστά τεράστια ποσά στο δημόσιο. Όλα αυτά τα χρέη συνήθως διαγράφονταν με γελοίους τρόπους(αλλαγή ονόματος, υποβιβασμός κτλ) αλλά ακόμα και όταν σε ελάχιστες περιπτώσεις αποπληρώθηκαν έγιναν πολύ φιλικοί διακανονισμοί προς τις ΠΑΕ και μόνο ένα πολύ μικρό μέρος τελικά πληρώθηκε.

Άλλη οικονομική πληγή για το δημόσιο είναι η μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας για την διεξαγωγή των αγώνων το κόστος της οποίας δεν είναι διόλου ασήμαντο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το κόστος του VAR. Μην περιμένετε φυσικά από τα ΜΜΕ σε αυτήν την περίπτωση να στηλιτεύσουν την σπατάλη δημοσίου χρήματος. Γιατί οι μαφιόζοι του ποδοσφαίρου είναι και ιδιοκτήτες των περισσότερων ΜΜΕ.

Οι τελευταίες εξελίξεις για άλλη μία φορά αποδεικνύουν ότι και το φετινό πρωτάθλημα δεν θα κριθεί στους αγωνιστικούς χώρους αλλά στην σύγκρουση Μαρινάκη-Σαββίδη για τον έλεγχο της παράγκας. Μας θυμίζει την σύγκρουση του καρτέλ Μεντεγίν(Εσκομπάρ) με το καρτέλ Κάλι στην Κολομβία.

Για μας έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μία εκστρατεία μπoϋκοταρίσματος του πρωταθλήματος.
Οι οπαδοί και οι φίλαθλοι πρέπει να ξεπεράσουν τις αφελείς συναισθηματικές οπαδικές προκαταλήψεις και να γυρίσουν την πλάτη σε αυτό το παρακμιακό μαφιόζικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Πρέπει να σταματήσουν να πηγαίνουν στο γήπεδο αλλά και να σταματήσουν να το βλέπουν ακόμα και στην τηλεόραση. Άλλωστε υπάρχει μόνο ένας τρόπος εξυγίανσης του πρωταθλήματος αλλά και του επαγγελματικού αθλητισμού γενικά. Η κατάργησή του και η προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP