Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

ΧΙΟΣ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ...


"Όποιος κριτικάρει τον καπιταλισμό και ταυτοχρόνως αποδέχεται την μετανάστευση της οποίας θύμα είναι η εργατική τάξη της χώρας του, καλύτερα να σωπάσει....
Όποιος κριτικάρει την μετανάστευση και ταυτόχρονα δεν βγάζει τσιμουδιά για τον καπιταλισμό, θα πρέπει να πράξει το ίδιο"....
ΑΛΑΙΝ ΝΤΕ ΜΠΕΝΟΥΑ

"ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ Ο ΕΦΕΔΡΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ"


Αυτή η υπέροχη συμπύκνωση του Αλαίν ντε Μπενουά, η οποία μέσα σε λίγες λέξεις μας δίνει το πολιτικό στίγμα του φαινόμενου της μετανάστευσης, μετά από τα γεγονότα της Χίου και της Μυτιλήνης, πρόκειται να γίνει ο βασικός μπούσουλας του Λαϊκού κινήματος από εδώ και πέρα στην Ελλάδα, και όχι μόνο σ' αυτήν. Επειδή, τίποτα στην χώρα μας δεν θα είναι πλέον όπως ήταν πριν...


Και εξηγούμαστε. Σχεδόν 30 χρόνια τώρα, όλες οι αστικές κυβερνήσεις συνεπικουρούμενες από την επίσημη αλλά και μεγάλα τμήματα της ανεπίσημης (εξωκοινοβουλευτικής) "αριστεράς", σαλπάρισαν μέσα στα νερά του ψέματος και της απάτης, με θύμα τον Ελληνικό λαό και την εργατική τάξη.

Ιδιαίτερα η κυβέρνηση του Τσίπρα, ήταν αυτή που έδωσε την χαριστική βολή με τα ορθάνοικτα σύνορα από στεριά και θάλασσα.

Με μπροστάρη τα άθλια ΜΜΕ, επέβαλαν όλο αυτό το διάστημα στον Ελληνικό λαό μία ιδιότυπη δικτατορία. Αστυνομεύοντας αδυσώπητα την σκέψη του, την κρίση του, και το δικαίωμά του να εκφράζεται ελεύθερα, και τρομοκρατώντας τον επισείοντας πάνω από το κεφάλι του την ίδια πάντα κατηγορία του "ρατσιστή" και του "φασίστα", τον άφησαν έρμαιο στις διαθέσεις των ΜΚΟ του Σόρος, και τις "δημοκρατικές" επινοήσεις των διάφορων Δημητράτων.

Άμεσα συνυπεύθυνη (ας το σημειώσουμε κι' αυτό) στο μεγάλο κοινωνικό ανοσιούργημα, και η συντριπτική πλειοψηφία της διανόησης, η οποία φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια να εξαργυρώσει από την ντόπια αντίδραση και την μαύρη διεθνή του 4ου Ράϊχ το τίμημα της... μόρφωσής της...

Εκτός του ότι το ψέμα έχει πάντα κοντά ποδάρια, η ίδια η ζωή στην εξέλιξή της, συνηθίζει να τα κόβει και από την ρίζα τους. Κατά την διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, οι αντιδράσεις του Ελληνικού λαού γενικά, και των κατοίκων των ανατολικών νησιών του Αιγαίου ειδικότερα, πέρασαν από διακυμάνσεις.

Η απλή διαμαρτυρία στα νησιά,
έγινε έντονη, και αργότερα μετατράπηκε σε υποβόσκουσα οργή. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι νησιώτες καθημερινά δέχονταν από τα ΜΜΕ και τους δήθεν "αριστερούς" κάθε μάρκας, σαν εκνευριστική βροχή, τις κατηγορίες για "ρατσισμό", και "φασισμό".

Το ξεχείλισμα του ποτηριού, ήρθε με την ανόητη απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει χωράφια για να κατασκευάσει τις περίφημες "κλειστές δομές". Και όχι μόνο αυτό, αλλά να στείλει και 12 διμοιρίες ΜΑΤ, για να επιβάλει την θέλησή της. Πίστεψαν βλακωδώς, ότι και μόνο η εμφάνιση των ΜΑΤ θα αρκούσε για να κατατρομοκρατήσει τον κόσμο...

Ο Μητσοτάκης πλήρωσε ακριβά την απερισκεψία την δική του, του Χρυσοχοϊδη, και των διάφορων συμβούλων του. Δεν είναι ότι γελοιοποιήθηκαν τα ΜΑΤ. Γελοιοποιήθηκε ο ίδιος, και ολόκληρη η κυβέρνησή του. Τώρα, τα πάντα έχουν γυρίσει στο αντίθετό τους.... Έχουμε και λέμε λοιπόν:

α) Ο ίδιος ο Χρυσοχοϊδης δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, και αναγκάστηκε να ομολογήσει με δήλωσή του, ότι η εξέγερση στην Χίο ήταν παλλαϊκή, αδειάζοντας τον Μηταράκη, ο οποίος λίγο πριν είχε πεί ότι στις συγκρούσεις είχαν πρωτοστατήσει ακροδεξιοί μαζί με ακροαριστερούς!!.

Το παραμύθι για "ρατσιστές" και "φασίστες", έχει πλέον καταρρεύσει. Καταρρίφθηκε μέσα από την μαζική δράση χιλιάδων ανθρώπων. Και αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο ενόψει των εξελίξεων που θα υπάρξουν από εδώ και πέρα.

Ωστόσο μαζί με την κυβέρνηση γελοιοποιήθηκε και η δήθεν "αριστερά" επίσημη και εξωκοινοβουλευτική, η οποία στο σύνολό της, εμφανίστηκε "εξοργισμένη" με την δράση των ΜΑΤ στα νησιά.

Γιατί όμως; Σύμφωνα με όσα έλεγαν τόσα χρόνια, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους …. "ρατσιστές" και τους "φασίστες". Κανονικά λοιπόν θα έπρεπε όχι μόνο να μην "εξοργιστούν", αλλά και να υποστηρίζουν τους πραιτωριανούς της κυβέρνησης. Γιατί τέτοια ανακολουθία λόγου και έργων;;;

β) Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, που ήρθε με πολλές φαμφάρες στην εξουσία δηλώνοντας αυτάρεσκα ότι θα φρόντιζε να... "επαναφέρει την χώρα στην κανονικότητα", δεν έχει κλείσει ακόμα ένα χρόνο και ήδη παραπαίει. Αυτή την στιγμή, και εξ αιτίας της βλακώδους αλαζονείας της, βρίσκεται κυριολεκτικά ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη.

Στην αρχή, και προκειμένου να αποσυμφορήσει τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου, (όπως προεκλογικά είχε υποσχεθεί) προσπάθησε να διοχετεύσει τους αλλοδαπούς σε διάφορα σημεία της ηπειρωτικής Ελλάδας. Σε δύο - τρία σημεία που επιχείρησε (π.χ Κοζάνη) αντιμετώπισε πολλές, και δικαιολογημένες αντιδράσεις. Μετά από αυτές τις ανεπιτυχείς απόπειρες, έκανε στροφή 180 μοιρών, και εφεύρε την "λύση" των λεγόμενων "κλειστών δομών" Και εκεί γνώρισε το Βατερλό της. Τώρα δεν ξέρει τι να κάνει. Να επιχειρήσει ξανά με βίαιο τρόπο να επιβάλει τις δομές αποκλείεται. Να επιχειρήσει να επιβάλει δια της βίας την μεταφορά στην υπόλοιπη χώρα; Να δημιουργήσει συνθήκες Χίου και Λέσβου σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή συνθήκες γενικής εξέγερσης; Πάρα πολύ δύσκολο κι' αυτό. Ωστόσο οι χιλιάδες λαθρομετανάστες δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν άλλο στα νησιά, την στιγμή μάλιστα που οι ροές συνεχίζονται...

γ) Η θέση της κυβέρνησης αυτή την στιγμή δεν είναι δύσκολη, είναι απελπιστική. Και είναι απελπιστική, επειδή είναι αναγκασμένη να υπακούει σαν πειθήνιος υπάλληλος τις εντολές των ξένων αφεντικών της.

Αυτό έκανε και η κυβέρνηση του Τσίπρα, γαρνίροντας την τυφλή υπακοή της στην διεθνή του 4ου Ράϊχ με γλυκανάλατες λεξούλες για ανθρωπισμό, και διάφορα άλλα μελοδραματικά φληναφήματα.

Όπως το ίδιο έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του Γιωργάκη, του Καραμανλή, του Σημίτη.
Όλοι τους τόσα χρόνια έσκαβαν και σκάβουν ακόμα τον Λάκκο του Ελληνικού λαού. Το επίσης μεγάλο όσο και χρήσιμο συμπέρασμα που βγήκε μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα για τον Ελληνικό λαό, είναι ότι καμία αστική ή δήθεν "αριστερή" κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει ανεξάρτητη δική της πολιτική, αν δεν σπάσει εντελώς τους δεσμούς της με όλον αυτό τον ξένο συρφετό: Ε.Ε, ΝΑΤΟ, ΕΥΡΩ, που με δύο λέξεις σήμερα ονομάζονται Νέα Τάξη Πραγμάτων....

δ) Ναι. Το λαδάκι της κυβέρνησης του Μητσοτάκη δείχνει ότι έχει αρχίσει πλέον να στερεύει πολύ γρήγορα, και δεν είναι το λαθρομεταναστευτικό το μοναδικό πρόβλημα που την σπρώχνει προς την πτώση. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα τα οποία είναι σε εκκρεμότητα, πίσω από τα οποία βρίσκονται επίσης οι απαιτήσεις των "εταίρων" και "συμμάχων μας".

Η διαχείριση των σχέσεων με την Τουρκία
έχει εδώ και καιρό φέρει στο λεξιλόγιό μας το όνομα του δικαστηρίου της Χάγης. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι δεν πρόκειται για κάποια φευγαλέα σκέψη της κυβέρνησης. Έχουν υπάρξει κρυφές συναντήσεις με την Τουρκία, και προφανώς συμφωνίες. Από την εποχή της κυβέρνησης του Τσίπρα. Τότε που ακούσαμε για πρώτη φορά τους ψίθυρους για ….συνδιαχείριση.

Εξυπακούεται
ότι πίσω από μία τέτοια ενδεχόμενη πορεία προς την Χάγη, βρίσκονται και πάλι οι αποφάσεις των ίδιων αφεντικών.

Ωστόσο η κυβέρνηση του Μητσοτάκη
η οποία έχει ήδη βρεθεί στα σκοινιά, αποκλείεται να τελειώσει μόνη της μία τέτοια επονείδιστη συμφωνία. Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης συμμαχικής, ή ακόμα και οικουμενικής...

Όπως και νάχει, το σίγουρο είναι ότι πραγματικά, μετά τα τελευταία γεγονότα στα νησιά, τίποτα πλέον δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι όπως πριν, και αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο στοιχείο για το λαϊκό κίνημα και τις επόμενες εξελίξεις που θα υπάρξουν.

Υ.Γ. Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν αρχίσει εδώ και ένα 24ωρο περίπου οι φασαρίες στα σύνορα του Έβρου με τις χιλιάδες των μεταναστών, οι οποίοι προσπαθούν με το έτσι θέλω, να περάσουν μέσα στην Ελλάδα. Μας φαίνεται πολύ παράξενο το ότι αμέσως μετά τα γεγονότα στα νησιά, ο Ερντογάν πήρε ξαφνικά την απόφαση να αφήσει (να αμολήσει θα λέγαμε κυριολεκτικά) χιλιάδες μετανάστες κατευθύνοντάς τους στα σύνορα του Έβρου.

Ήταν επόμενο και φυσικό η κυβέρνηση να αντιδράσει (δεν θα μπορούσε άλλωστε να κάνει κάτι διαφορετικό) και να κινητοποιήσει άμεσα δυνάμεις που τους εμπόδισαν να περάσουν τα σύνορα. Με αυτή την αστραπιαία ωστόσο αντίδρασή της, η κυβέρνηση φαίνεται αμέσως μετά το φιάσκο που έπαθε στην Χίο και την Λέσβο, ότι έχει καταφέρει να απαλύνει κάπως τις εντυπώσεις από την γενική κατακραυγή που δέχτηκε.

Επειδή εμείς τυχαίνει να είμαστε λίγο καχύποπτοι,
σκεφτόμαστε λοιπόν και λέμε. Μήπως η ξαφνική απόφαση του Ερντογάν είναι ένα δωράκι που κάνει στην κυβέρνηση για να τις δώσει την ευκαιρία να εμφανιστεί πολύ αποφασιστική;

Είμαστε καχύποπτοι ρε παιδί μου το παραδεχόμαστε, αλλά ακούσαμε κάτι περίεργες δηλώσεις που έκανε ο Χρυσοχοϊδης στα σύνορα που έλεγε ότι "Είναι όλοι παράνομοι, χωρίς χαρτιά, γι' αυτό και δεν πρόκειται να περάσει κανένας μέσα". Μέχρι τώρα ακούγαμε άλλα από τους διάφορους αρμόδιους, που έλεγαν ότι "λαθραίοι άνθρωποι δεν υπάρχουν" Περίεργα πράγματα.

Πάντως αν η καχυποψία μας έχει κάποια βάση, το σίγουρο είναι ότι τα δωράκια ανταποδίδονται. Ας πούμε ότι από την μεριά της η κυβέρνηση μπορεί να το ανταποδώσει με κάποιον άλλο τρόπο, που να αφορά ας πούμε την συνδιαχείριση. Απλώς λέμε. Μήπως;

ΠΗΓΗ:
http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=62616


Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=11357
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP