Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

" Η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της γης σου, είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση, αλλά και ο τελευταίος δρόμος του ιμπεριαλισμού " (Εξαιρετικό)





 Πρέπει ν' αντιμετωπιστεί αυτό το απρόσμενο σόου: το "στριπτίζ" του ανθρωπισμού μας.
Ιδού, εδώ είναι γυμνός κι όχι όμορφος: ο ανθρωπισμός μας δεν ήταν παρά μια ψευδής ιδεολογία, η εξαίρετη αιτιολόγηση της λεηλασίας. Η τρυφερότητες του και η λεπτολογία του εγγυώνται τις επιθέσεις μας. Όμορφη η φιγούρα του ειρηνόφιλου: ούτε θύματα ούτε δράστες!

Jean-Paul Sartre , πρόλογος στο βιβλίο του Frantz Fanon  "I dannati della Terra" ("Της γης οι κολασμένοι")


Και πάμε τώρα σε πρόσφατες δηλώσεις των γραφικών αντιφασιστοειδών (δεν είναι φυσικά τα μόνα!) της νεοφιλελεύθερης "αριστεράς" του ΣΥΡΙΖΑ: " Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Με τους μετανάστες θα ζήσουμε μαζί – Όσοι τους εμποδίζουν είναι φασίστες " Γρήγορα έναν ψυχίατρο για κομματική ψυχανάλυση! Την ίδια ώρα ο ηγέτης τους Alexis Τσίπρας δήλωνε: "Σωστά έκλεισε η κυβέρνηση τα σύνορα" ...Για να επιστρέψουμε στην σε σύγχυση νεολαία του αριστερού (sic) "κώματος", που πρώτα θα ήταν χρήσιμο και πρακτικό το να αναρωτηθεί: Θέλουν πραγματικά οι μετανάστες να ζήσουν με αυτήν παρέα και κάτω από ποιες συνθήκες και αλληλεπιδράσεις φαντάζονται τη ζωή μαζί τους; Κι αν όντως η συριζαίικη νεολαία διέθετε διεθνιστική αντίληψη θα όφειλε πρώτα να τονίσει (και να βρει τρόπους να αγωνιστεί εναντίον αυτών των γεγονότων, να διαδηλώσει έξω από πρεσβείες δυναμικά και να συγκρουστεί αν χρειαστεί στους δρόμους και όχι μόνο στης Ελλάδας τα εδάφη -Τιμή στην Anna Cambell !!!- με στρατούς τυραννίσκων ή δυνάμεις καταστολής των υπερεθνικών συμφερόντων...) ότι φασίστες είναι όσοι πρωτίστως και κυρίως εμποδίζουν με διάφορους οικονομικούς και διαλυτικά κοινωνικούς τρόπους τους μετανάστες να παραμείνουν στη γη τους και να ευημερήσουν εκεί! Οι ίδιοι παράγοντες με τα ίδια κέντρα εξουσίας και αόρατα διευθυντήρια από πίσω, που σήμερα τους καλωσορίζουν εις τας "πολιτισμένας Ευρώπας". Και στη συνέχεια υποπρολεταριοποιούν τόσο τους ίδιους όσο και τους γηγενείς, με διανοουμενίστικη στο περιτύλιγμα αλλά σαν σκουληκιασμένο φρούτο στην ουσία ή  πυρήνα της ρητορεία και άφθονα "μη κερδοσκοπικά" εργαλεία και χρήσιμους ιδεολόγους ηλίθιους στη δούλεψή τους (χωρίς καν οι τελευταίοι να το αντιλαμβάνονται συχνά αυτό..!)


 Άλλωστε και ο "μέντορας" της "αριστεράς" Μαρξ είχε επισημάνει τα εξής για το μείζον από παλαιά αυτό ζήτημα:
" Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας. Ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά αναγάγει το μεροκάματο στο δικό του επίπεδο. Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου. Η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Έτσι αναστέλλεται η εργατική επανάσταση και διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία. Η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται αφ’ ενός ως απεργοσπαστικός μηχανισμός αφ’ ετέρου με τον εργατικό υπερπληθυσμό – πλεόνασμα που δημιουργεί ρίχνει το επίπεδο ζωής σε κατάσταση δουλοπάροικου. Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών."

  Και αυτές είναι οι απόψεις του Καρλ Μαρξ κι όχι του Mad Ma(r)x, κυρίες και κύριοι "αντιφασίστες" μίας δίγλωσσης και εθελοτυφλούσας, συστημικής "αριστεράς"... (Αυτή η σεχταριστική, κωμικοτραγική, γραφική αριστερά που φρόντισε να δώσει κι εδώ τα διαπιστευτήριά της: ΣΥΡΙΑ: το μεγάλο ξεβράκωμα! volume 2)
Ο δε Pier Paolo Pasolini, ο σπουδαίος Ιταλός ηθοποιός, ποιητής, συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. δηλωμένος μαρξιστής (κάτι που ήταν πασιφανές σε όλες σχεδόν τις ταινίες του), δήλωνε στο Συνέδριο Ριζοσπαστών, τον Νοέμβρη παρακαλώ του 1975:

 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://antidras.blogspot.com/2020/03/blog-post_11.html
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP