Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Ενημέρωση 1/4/2022)

 



Paul Craig Roberts - Ukrainian Update #9



 

 Μετάφραση: ΡΕΣΑΛΤΟ

 


 

 

 

 

Όπως ακριβώς όλα όσα σας είπαν για τον Covid τα μέσα ενημέρωσης και οι αξιωματούχοι της υγείας και της κυβέρνησης ήταν ψέματα, έτσι είναι όλα όσα σας έχουν πει οι ίδιοι ψεύτες προπαγανδιστές για την Ουκρανία. Οι Αμερικανοί δεν λένε τίποτα άλλο παρά μόνο ψέματα για τις δολοφονίες του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι, του αδελφού του, Γερουσιαστή των ΗΠΑ και Προέδρου σε αναμονή Ρόμπερτ Κένεντι, του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, για τον πόλεμο του Βιετνάμ, για την 11η Σεπτεμβρίου, για τα ανύπαρκτα «όπλα μαζικής καταστροφής» του Σαντάμ Χουσεΐν, για την «χρήση χημικών όπλων» από τον Άσαντ, για τα πυρηνικά του Ιράν, τα εξωπραγματικά ψέματα για τον Καντάφι, για την πανδημία του Covid, για τις εισβολές της Ρωσίας. Όλος ο Δυτικός Κόσμος ζει στο «The Mattrix», έναν ψεύτικο κόσμο που δημιουργείται από την προπαγάνδα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στη Δύση δεν έχει ιδέα για την πραγματικότητα στην οποία ζει. Αυτό τους κάνει ανήμπορους και εντελώς ανίκανους να προστατεύσουν την ελευθερία τους. Κάθονται σαν κουρασμένες πάπιες στον κλοιό της τυραννίας που σφίγγει γρήγορα γύρω τους.


 

 

 

Πάρτε για παράδειγμα το αφήγημα της Ουκρανίας. Η ιστορία όπως παρουσιάζεται στο κοινό από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το αφήγημα της Ουκρανίας έχει εντελώς καταρρεύσει, όπως και το αφήγημα του Covid. Δεν θα υπάρξει επιστροφή σε αυτό. Το αφήγημα απλώς θα ξεχαστεί μόλις η επόμενη κρίση – πληθωρισμός ίσως ή ένα νέο παθογόνο – γίνει πρωτοσέλιδο.


 

 

 

Δεν υπήρξε ποτέ ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η ρωσική στρατιωτική εστίαση ήταν στην περιοχή Ντονμπάς στην ανατολική και νότια Ουκρανία. Κατοικημένη από Ρώσους και μέρος της ίδιας της Ρωσίας μέχρι που οι Σοβιετικοί ηγέτες τη μετέφεραν, όπως την Κριμαία, στην Ουκρανία για δικούς τους λόγους. Όταν οι ΗΠΑ ανέτρεψαν τη δημοκρατικά εκλεγμένη ουκρανική κυβέρνηση το 2014 και ανέλαβαν τον έλεγχο της Ουκρανίας, οι Ρώσοι της Κριμαίας και του Ντονμπάς ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία. Το Κρεμλίνο αποδέχτηκε την Κριμαία αλλά όχι το Ντονμπάς


.

 

 

 

Αυτή ήταν μια στρατηγική γκάφα που καταδεικνύει έλλειψη αντίληψης εκ μέρους της ρωσικής κυβέρνησης. Αμέσως τα υπολείμματα νεοναζί στη δυτική Ουκρανία, των οποίων οι πρόγονοι είχαν πολεμήσει στο πλευρό του Χίτλερ εναντίον της Ρωσίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, άρχισαν να κακοποιούν τον ρωσικό πληθυσμό στην περιοχή του Ντονμπάς στα ανατολικά. Η αμερικανική κυβέρνηση-μαριονέτα στο Κίεβο έδωσε συνέχεια απαγορεύοντας τη χρήση της ρωσικής γλώσσας.


 

 

 

Για να προστατευτούν, οι Ρώσοι του Ντονμπάς διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους με τη μορφή δύο δημοκρατιών, των Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. Τα ουκρανικά στρατεύματα και οι νεοναζιστικές πολιτοφυλακές άρχισαν να επιτίθενται σε αυτές τις «αποσχισθείσες δημοκρατίες». Βομβαρδίζουν με πυροβολικό χωριά και πόλεις του Ντονμπάς εδώ και 8 χρόνια, σκοτώνοντας χιλιάδες πολίτες, και οι ουκρανικές δυνάμεις, αν και δύο φορές νικήθηκαν από βιαστικά συγκεντρωμένες δυνάμεις στο Ντονμπάς, κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο σε μεγάλες περιοχές των αποσχισμένων δημοκρατιών.


 

 

 

Ήταν η ανάπτυξη μιας ουκρανικής δύναμης 100.000 ή περισσότερων στα συρρικνωμένα σύνορα του Ντονμπάς που ετοιμάζονταν για μια εισβολή για την ανακατάληψη του εδάφους, αυτό που προκάλεσε τη ρωσική επέμβαση. Η άρνηση της Ουάσιγκτον να δώσει στο Κρεμλίνο εγγύηση ασφάλειας ήταν ένας δεύτερος λόγος για τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση. Η Ρωσία είπε στην Ουάσιγκτον με εντελώς ξεκάθαρη γλώσσα ότι η Ρωσία δεν θα επέτρεπε στην Ουκρανία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον επέμενε στην πρόκληση.


 

 

 

Το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία επικεντρώνεται στην εκκαθάριση των ουκρανικών και νεοναζιστικών δυνάμεων από το Ντονμπάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον αργό πόλεμο του Πούτιν που αποκλείει τη χρήση βαρέων όπλων σε περιοχές αμάχων.


 

 

 

Οι άμαχοι είναι Ρώσοι και, όπως είπε ο Πούτιν, «πήγαμε για να απελευθερώσουμε αυτούς τους ανθρώπους, όχι για να τους σκοτώσουμε».


 

 

 

Οι πόρνες των μέσων ενημέρωσης της Δύσης και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαστρεβλώνουν την πρόθεση των Ρώσων να αποφύγουν τον θάνατο Ρώσων αμάχων ως ένδειξη «βαλτωμένης ρωσικής εισβολής», όπως διακηρύσσουν οι πόρνες του CNN και του NPR. Ορισμένες από τις πόρνες των δυτικών μέσων ενημέρωσης προχωρούν ακόμη παραπέρα και λένε ότι είναι μια «ρωσική ήττα».


 

 

 

Εάν υπάρξει ρωσική ήττα, θα συμβεί στις διαπραγματεύσεις, όχι στο πεδίο της μάχης. Οι Ρώσοι είναι πολύ εύπιστοι για να είναι καλοί διαπραγματευτές και ποτέ δεν τα καταφέρνουν καλά.


 

 

 

Το πεδίο μάχης έχει υψηλότερο επίπεδο απόδοσης. Πριν ακόμη εισέλθουν ρωσικά στρατεύματα στο Ντονμπάς, η ουκρανική στρατιωτική υποδομή, η αεροπορία και το ναυτικό καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ο ουκρανικός στρατός είναι ανίκανος να δράσει. Δεν έχει επικοινωνία, δεν έχει κάλυψη από αέρα και είναι αποκομμένος από εφοδιασμό.


 

 

 

Ο λόγος της Ρωσίας για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις είναι να αποφύγει τους φόνους των Ουκρανών στρατιωτών από τους οποίους απαιτούν οι νεοναζί επίτροποι να πολεμήσουν μέχρι τελευταίου ανδρός. Η Ρωσία δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ότι διαπραγματεύεται με μια «κυβέρνηση», η οποία δεν ελέγχει τίποτα.


 

 

 

Οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει 200.000 στρατιώτες εναντίον των 600.000 στρατιωτών της Ουκρανίας οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί και οπλιστεί από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ουκρανικός στρατός, ο οποίος είναι υπεράριθμος των Ρώσων σε αναλογία 3 προς 1, καταστράφηκε ως μάχιμη δύναμη ακόμη πιο γρήγορα από όσο οι Ρώσοι κατέστρεψαν τον εξοπλισμένο και εκπαιδευμένο από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ γεωργιανό στρατό που είχε εισβάλει στη Νότια Οσετία τον Αύγουστο του 2008.


 

 

 

Ο μόνος λόγος που οποιοδήποτε κτίριο, οποιοσδήποτε Ουκρανός υπάρχει ακόμα στην Ουκρανία, είναι η ρωσική αυτοσυγκράτηση.


 

 

 

Το Κρεμλίνο είναι πεπεισμένο ότι η Ρωσία μπορεί να επιτύχει τους στόχους της χωρίς να καταστρέψει την Ουκρανία. Αυτό ισχύει στρατιωτικά, αλλά πιστεύω ότι η ρωσική κυβέρνηση είναι πολύ ευκολόπιστη για να έχει επιτυχία στις διαπραγματεύσεις. Η Ρωσία έχει ακόμα έναν ηθικό κώδικα και λανθασμένα τον εφαρμόζει στη Δύση. Η Δύση δεν έχει κανένα ηθικό κώδικα. Οι Ρώσοι δεν ξέρουν πώς να διαπραγματευτούν με τον Σατανά. Θυμηθείτε την ομιλία του Ούγκο Τσάβες στον ΟΗΕ. Θυμηθείτε την Εβραιο-Αμερικάνα Υπουργό Εξωτερικών που είπε στην εθνική τηλεόραση ότι η δολοφονία από την Αμερική 500.000 Ιρακινών παιδιών «άξιζε τον κόπο». Ναι, άξιζε τον κόπο για την κυριαρχία του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή.


 

 

 

Οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, η Ιαπωνία, όλη η αμερικανική αυτοκρατορία δεν καταλαβαίνουν πώς τους πρόδωσαν, πώς τους ενέπλεξαν σε τερατώδη εγκλήματα, πώς τους έκαναν πλύση εγκεφάλου με ψέματα από ένα μέσο που ανόητα εμπιστεύονταν, πώς η Ουάσιγκτον έχει καταστρέψει τη φήμη των Ηνωμένων Πολιτειών ή γιατί το μεγαλύτερο μέρος της υδρογείου μισεί την Αμερική.


 

 

 

Ούτε οι άχρηστοι βλάκες καταλαβαίνουν ότι η Αμερικανική Αυτοκρατορία είναι στο τέλος της. Αυτό που έκαναν οι κυρώσεις είναι να καταστρέψουν τον κόσμο που βασίζεται στο δολάριο που επέτρεπε στους Αμερικανούς να επιβάλλουν τη χρηματοδότηση του τεράστιου εμπορικού τους ελλείμματος, κυρίως λόγω των αμερικανικών εταιρειών που εξήγαν την παραγωγή τους για την αγορά των ΗΠΑ, στον υπόλοιπο κόσμο. Η Ρωσία, η Κίνα, η Κεντρική και Ανατολική Ασία θα δημιουργήσουν πλέον τους δικούς τους τρόπους πληρωμής χωριστά από τη Δύση. Αυτό θα καταστρέψει την ηγεμονία του δολαρίου και την αμερικανική ισχύ.


 

 

 

Κλείνουμε τον κύκλο μας. Η αμερικανική ύβρις δημιούργησε μια αλαζονεία που δεν μπορούσε να υπερισχύσει της αποφασιστικότητας της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας να υπάρχουν ως κυρίαρχα έθνη. Η αμερικανική παγκοσμιοποίηση, η μέθοδος άσκησης ηγεμονίας της Ουάσιγκτον, καταρρέει. Οι ηλίθιοι στην Ουάσιγκτον κατέρρευσαν οι ίδιοι το σύστημα κυριαρχίας τους με αλόγιστες κυρώσεις που διώχνουν την Ανατολή από το σύστημα του δολαρίου.


 

 

 

Η Ρωσία έχει μόνο ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα της Ρωσίας είναι εσωτερικό. Το πρόβλημα αποτελείται από στοιχεία της πνευματικής και ανώτερης τάξης και του χρηματοπιστωτικού συστήματος που βλέπουν τα συμφέροντά τους να συμμαχούν με τη Δύση. Αυτοί οι προδότες, τους οποίους ανέχεται το Κρεμλίνο, είναι de facto δυτικοί πράκτορες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Γιέλτσιν από τους Αμερικανούς άρχοντες.


 

 

 

Στη ρωσική κυβέρνηση το πιο ισχυρό τους πρόσωπο είναι ο επικεφαλής της ρωσικής κεντρικής τράπεζας της οποίας οι πολιτικές εξυπηρετούν τη Δύση και όχι τη Ρωσία. Ο Πούτιν, παρά τις προειδοποιήσεις του μοναδικού οικονομολόγου της Ρωσίας, Σεργκέι Γκλάζιεφ, εμπιστεύεται την φιλοαμερικανή επικεφαλής της ρωσικής κεντρικής τράπεζας για το μέλλον της Ρωσίας. Η ρωσική κεντρική τράπεζα, η οποία ποτέ δεν υπηρέτησε τη Ρωσία, είναι το μεγαλύτερο ατού της Ουάσιγκτον στην ελπίδα της να νικήσει τη Ρωσία.


 

 

 

Η τύφλωση του Πούτιν σε αυτήν την απειλή είναι αυτό που αποτελεί το καρφί μέσα στην καρδιά της Ρωσίας.


 

 

 

 

Μετάφραση: Ρεσάλτο


 

 

 

πηγηhttps://www.paulcraigroberts.org/2022/04/01/ukrainian-update-9/

 

 

 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP