Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Αποστέλλουν οι ΗΠΑ δυνάμεις του ISIS από τη Συρία στην Ουκρανία;


 

Ο Σύριος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ισχυρίζεται πως υπάρχουν στοιχεία ότι οι ΗΠΑ μεταφέρουν εξτρεμιστές μαχητές από το ένα μέρος στο άλλο.

 

 

 

Του Al Mayadeen

 

  

Global Research, 17 Απριλίου 2022

 

 

Μετάφραση: ΡΕΣΑΛΤΟ

 

 

 

Στον απόηχο των αντιδραστικών δυνάμεων (συμπεριλαμβανομένου ενός τάγματος νεοναζί και πιθανών ισραηλινών μισθοφόρων) που πολεμούν την Ρωσία στην Ουκρανία, ο Σύριος υφυπουργός Εξωτερικών, Μπασάρ Αλ Τζαφάρι, δήλωσε στο Sputnik ότι ενδέχεται  οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να στέλνουν μέλη του ISIS και στρατιώτες της Jabhat Al-Nusra (Μέτωπο Al-Nusra) στην Ουκρανία.


 

 

 

 

Την Κυριακή, πηγή του Υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας καταδίκασε έντονα στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA «τις εκστρατείες υστερικής κλιμάκωσης των ΗΠΑ και της Δύσης» κατά της Ρωσίας.

 

 

 

 

Η πηγή επεσήμανε ότι «η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας επιβεβαιώνει ότι η Ρωσία έχει το πλήρες δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να κρατήσει τον επικείμενο κίνδυνο μακριά από τον λαό της ενόψει των προσπαθειών της Δύσης και των Ηνωμένων Πολιτειών να απειλήσουν την εθνική της ασφάλεια και να στοχεύσουν τη σταθερότητά της ».

 

 

 

 

«Με βάση την ανάλυση, μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι πολύ πιθανό να είναι αλήθεια. Εμείς, ως κράτος, έχουμε αποδείξεις ότι ο αμερικανικός στρατός στη Συρία μεταφέρει τρομοκράτες από το ένα μέρος στο άλλο, κυρίως μέλη του ISIS και της Jabhat al-Nusra [τρομοκρατική ομάδα απαγορευμένη στη Ρωσία]», είπε ο Τζαφάρι.

 

 

 

 

Ο Σύριος αξιωματούχος είπε ότι σε προηγούμενο χρόνο οι ΗΠΑ είχαν χρησιμοποιήσει  τρομοκράτες από τη Συρία ως το Αφγανιστάν και την Μπουρκίνα-Φάσο και ότι η χρήση μισθοφόρων από την Ουάσιγκτον είναι μια σταθερά καθιερωμένη πρακτική - σύμφωνα με τον Τζαφάρι, και κανείς δεν πρέπει να εκπλήσσεται.

 

 

 

 

«Κανείς λοιπόν δεν πρέπει να εκπλήσσεται, και δεν αποκλείουμε, ότι αύριο τρομοκράτες του ISIS θα σταλούν στην Ουκρανία», είπε ο Τζαφάρι.

 

 

 

Τα δυτικά κράτη, εδώ και πολύ καιρό, υποστηρίζουν ακροδεξιές ομάδες στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Τζαφάρι, και έλαβαν στήριξη μόνο και μόνο επειδή είναι εναντίον της Ρωσίας.

 

 

 

 

«Πολλά χρόνια αργότερα [μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο] εμφανίστηκαν άνθρωποι που δήλωσαν ότι ήταν έτοιμοι να υποστηρίξουν τους νεοναζί στην Ουκρανία. Έλαβαν όμως τη στήριξη αυτών των χωρών και τη στήριξη των ειδικών υπηρεσιών αποκλειστικά και μόνο επειδή είναι εναντίον της Ρωσίας. Η Δύση δεν θα διστάσει να οπλίσει τον διάβολο εναντίον της Ρωσίας, αν είναι προς το συμφέρον της», είπε ο Αλ Τζαφάρι στο Sputnik.

 

 

 

 

Ο Ζελένσκι χρησιμοποιείται ως πιόνι της Δύσης

 

 

 

 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, σύμφωνα με τον Al-Jaafari, δεν είναι πολιτικός: η Δύση δημιούργησε αυτήν την πολιτική περσόνα και τον χρησιμοποιεί ως πιόνι για τα στρατηγικά της συμφέροντα:

 

 

 

 

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Ζελένσκι δεν προέρχεται από έναν παραδοσιακό πολιτικό θεσμό… Η πολιτική του καριέρα είναι αποτέλεσμα πραξικοπήματος κατά του [πρώην Ουκρανού] Προέδρου [Πέτρο] Ποροσένκο… Ο Ζελένσκι χρησιμοποιείται ως πιόνι της Δύσης για στρατηγικά συμφέροντα, και [η Δύση] υπονομεύει τώρα τη φήμη του παρασύροντάς τον σε σύγκρουση με τη Ρωσία. Σε αυτό το πνεύμα, ακούσαμε την έκκλησή του να αποκλείσει τη Ρωσία από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σαν να παρακολουθούσαμε ταινία κινουμένων σχεδίων», είπε ο Αλ Τζαφάρι.

 

 

 

Ο διπλωμάτης υπενθύμισε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δημιουργήθηκε με βάση τις αξίες της διεθνούς συμφωνίας μετά τον Β' ΠΠ και δημιουργήθηκε από χώρες που νίκησαν τον φασισμό, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Ο σοβιετικός στρατός κατέλαβε το Βερολίνο, το οποίο ήταν η έδρα των Ναζί.

 

 

 

 

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποτιμήσει τον ρόλο της Ρωσίας στη διεθνή ισορροπία και στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας. Φανταστείτε αν δεν υπήρχαν η Ρωσία και η Κίνα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, πόσοι πόλεμοι και επεμβάσεις θα υπήρχαν», πρόσθεσε ο Αλ Τζαφάρι.

 

 

 

 

Η Συρία θα αντιδράσει κατά των κυρώσεων στη Ρωσία

 

 

 

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δημιουργήθηκε αρχικά για να αποτρέψει πολέμους στον κόσμο. Εάν μια χώρα όπως η Ρωσία αποκλειστεί, τι ρόλο θα έχει αυτός ο οργανισμός; Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας θα εμποδίσει το ίδιο το Συμβούλιο να [διαδραματίσει] οποιοδήποτε ρόλο στον κόσμο», δήλωσε η Λούνα Αλ-Σιμπλ, κορυφαία διπλωμάτις της Συρίας τη Δευτέρα.

 

 

 

 

Η αξιωματούχος υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Ιράκ παρακάμπτοντας πλήρως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ότι επιχειρούν να αποδυναμώσουν τον ρόλο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με όποιον τρόπο μπορούν.

 

 

 

 

«Και ο αποκλεισμός της Ρωσίας έρχεται στο πλαίσιο της αποδυνάμωσης αυτού του συμβουλίου», είπε.

 

 

 

 

Η κορυφαία Σύρια διπλωμάτις πρόσθεσε ότι η Συρία σκοπεύει να συνεργαστεί με τη Ρωσία για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

 

 

 

 

Όταν ρωτήθηκε εάν η Συρία θα αντιμετωπίσει τις κυρώσεις από κοινού με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, απάντησε λέγοντας: «Φυσικά, η Ρωσία μας υποστήριξε και αναμφίβολα θα την υποστηρίξουμε».

 

 

 

 

 


ΠΗΓΗ

https://www.globalresearch.ca/al-jaafari-us-could-sending-isis-ukraine/5777772 

 

 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP