Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

"Θορυβημένο" εμφανίζεται το ΚΚΕ από το "αντιρατσιστικό" (=νεοφασιστικό) νομοσχέδιο της κατοχικής κυβέρνησης

Μέχρι την Παρασκευή στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ρατσισμό που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους
Από Φιλύποπτο



Μέχρι την Παρασκευή θα είναι έτοιμο και θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που επιβάλλει ποινικές κυρώσεις εναντίον εκείνων που προκαλούν δημόσια ρατσιστικού χαρακτήρα βιαιοπραγίες. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπ. Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Το εν λόγω νομοσχέδιο, πίσω από τον τίτλο και με πρόσχημα την ποινικοποίηση της δράσης φασιστικών οργανώσεων, ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς για δίωξη οποιουδήποτε αμφισβητεί και αντιπαρατίθεται στην ιμπεριαλιστική ερμηνεία ιστορικών γεγονότων που γίνεται επίσημη κρατική ιδεολογία του συστήματος, όποιου αμφισβητεί τον αντικομμουνισμό της ΕΕ, όποιου έχει ως ιδεολογία τον επιστημονικό κομμουνισμό, όποιου αγωνίζεται και παλεύει για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης σε όφελος του λαού, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και την κυριαρχία τους, για ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Πίσω από την καταπολέμηση του ρατσισμού, κρύβεται η προσπάθεια για επιβολή με νόμο της ανάγνωσης της Ιστορίας σύμφωνα με την κυρίαρχη αστική τάξη και τις σημερινές πολιτικές της επιδιώξεις, όπως και της ποινικοποίησης της διαφορετικής άποψης που μπορεί να έχει κανείς για ιστορικά γεγονότα. Ουσιαστικά, ανοίγει η κερκόπορτα για να μπορεί η άρχουσα τάξη να επιβάλει ως μοναδική και «ιστορικά ορθή» την άποψη του ιμπεριαλισμού και να απαγορεύει διά ροπάλου κάθε άλλη άποψη.

Νομοθετούν δηλαδή την «ιστορικά ορθή» εκδοχή των γεγονότων που έγιναν στο παρελθόν, με κίνητρο την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων στο σήμερα, φέρνοντας την Ιστορία στα μέτρα τους, προκειμένου να υποτάξουν το λαό, ιδιαίτερα τη νεολαία, στην αστική ιδεολογία και πολιτική, διαστρεβλώνοντας την Ιστορία. Αξιοποιώντας τις χρήσιμες για το σύστημα φασιστικές οργανώσεις, στοχεύουν στο χτύπημα της ίδιας της πάλης του λαού, με χτύπημα στις πρωτοπόρες δυνάμεις της.

Κατά πληροφορίες, το νομοσχέδιο προβλέπει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, φυλάκιση από 3 μήνες ως και 6 χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ για όποιον από πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου ή του Διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή άλλον τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την καταγωγή και το γενετήσιο προσανατολισμό. Μ' αυτό δείχνουν να θέλουν να βάλουν φραγμό στη δράση φασιστικών ομάδων.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Με τις ίδιες ποινές θα τιμωρούνται όσοι με τον ίδιο τρόπο αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων του ναζισμού και του φασισμού. Όλα αυτά όμως ανάλογα με το πώς τα καθορίζει η ιμπεριαλιστική πολιτική. Αν στις πράξεις αυτές υποπέσει αρχηγός κόμματος, τότε περικόπτεται αυτομάτως, πέραν των άλλων ποινών, και η κρατική χρηματοδότηση προς το κόμμα.

Το ανωτέρω από εδώ: 902.gr1

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για το ρατσισμό

Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το νομοσχέδιο για το ρατσισμό. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που έχει δει το φως της δημοσιότητας, δεν είναι ούτε αθώο ούτε έχει πραγματικό στόχο την αντιμετώπιση του ρατσισμού, του ναζισμού και της Χρυσής Αυγής.

Στηρίζεται και ενσωματώνει αποφάσεις και νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ρατσισμού, στοχοποιούν και βάζουν περιορισμούς στην πολιτική δράση κομμάτων και κινημάτων που αντιπαλεύουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και την ΕΕ. Άλλωστε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως ρητά αναφέρεται, ενσωματώνει απόφαση – πλαίσιο της ΕΕ στην οποία γίνεται λόγος για επικείμενες πρωτοβουλίες ποινικοποίησης της λαϊκής πάλης. Αποτελεί προπομπό για επικίνδυνες διατάξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, τη δράση ριζοσπαστικών οργανώσεων και των κομμουνιστών. Δεν είναι τυχαίο ότι στη βάση αντίστοιχων νόμων και του ανιστόρητου κατασκευάσματος για την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού, που έχει γίνει επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, ποινικοποιείται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων σε αρκετές χώρες της ΕΕ, την ίδια στιγμή που φασιστικά κόμματα και ομάδες δρουν ανενόχλητα, συμμετέχουν ακόμη και σε κυβερνήσεις.

Ο λαός με τη δική του πάλη μπορεί να απομονώσει και να αχρηστεύσει τη δράση της Χρυσής Αυγής και των άλλων φορέων του ρατσισμού και όχι το σύστημα που τους γεννά, τους θρέφει και τους αξιοποιεί για να βάλει στο στόχαστρο τη λαϊκή πάλη και να χτυπήσει τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα».


Το ανωτέρω από εδώ: 902.gr2

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ συμβαίνει;


Υπάρχει τέτοια πίεση από την βάση ενάντια στην σιωπηλή στήριξη των επιλογών του 4ου Ράιχ ώστε να μην είναι σε θέση να την αγνοήσουν;

Υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις στην βάση του ΚΚΕ και η ηγεσία είναι αναγκασμένη να καλοπιάσει τους πλέον απηυδησμένους; (Άλλο ζήτημα αν υπάρχει περίπτωση να το καταφέρει);

Μήπως ακόμα και οι πλέον ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ διατηρούν παρ' όλα αυτά μια ελάχιστη δυνατότητα να αντιληφθούν ότι, αν ο ανοιχτός φασισμός επιτύχει την ολοκληρωτική εδραίωσή του, τότε το κεφαλάκι τους θα μπει και αυτό στον ντορβά, ως άχρηστο πλέον, και για παραδειγματισμό (κάτι που έχει συμβεί επανειλημμένα και στο παρελθόν).

Όλα αυτά μαζί; Κάτι άλλο;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7461
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP