Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Αντιμετωπίζουν τους εκπαιδευτικούς σαν κατάδικους - Μακραίνουν τις αλυσίδες της ομηρίας

Γράφει: Βασίλης Πετράκης, Εκπαιδευτικός
Επιδιώκουν να λιώσουν την αξιοπρέπεια ενός κλάδου.
Θέλουν τους εκπαιδευτικούς γονατισμένους!

Και ενώ το φάντασμα της απεργίας μετά το πρωτοφανές πραξικόπημα του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) αποτελεί παρελθόν, η επιστράτευση και οι τιμωρητικές εγκύκλιοι που την συνοδεύουν εξακολουθούν να ισχύουν.


Αυτοί που υποκριτικά μπροστά στις κάμερες απευθύνονται στο κλάδο, αποκαλώντας τους εκπαιδευτικούς «παιδαγωγούς και λειτουργούς» (με αυτούς τους τίτλους έκανε εκκλήσεις για την καταψήφιση της απεργίας ο υπουργός), στη πραγματικότητα τους αντιμετωπίζουν σαν κατάδικους.

Θέλουν να τους γονατίσουν και να τους παρουσιάσουν ως υπάκουους αμνούς, σε μια κοινωνία που προς στιγμήν πίστεψε, ότι οι εκπαιδευτικοί θα σηκώσουν το κεφάλι μπροστά στη σπάθα της επιστράτευσης.

Διατηρούν σε ισχύ μια εγκύκλιο που απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς να παρουσιάζονται στο σχολείο χωρίς να έχουν καμία δουλειά να κάνουν (μέρες πανελληνίων) και εάν αυτό δε γίνεται να παρουσιάζονται σε διπλανό!

Για τόπους όπως η Ικαρία, αυτό σε πολλές περιπτώσεις σημαίνει ότι θα πρέπει κάποιος συνάδελφος να διανύσει έως και 80χλμ (σε πολλές περιπτώσεις η κατοικία είναι πολύ μακριά από το σχολείο) για να πει απλά «παρών» μετά το πέρας των εξετάσεων. Ούτε τους κατάδικους δεν αντιμετωπίζει έτσι το ελληνικό κράτος.

Κι όμως συντηρούν την εγκύκλιο σε ισχύ και αφήνουν προφορικές οδηγίες και φήμες να σέρνονται στους διαδρόμους των υπουργείων και των περιφερειών. Έτσι, για να εμπεδωθεί η σιδηρά πυγμή της τρικομματικής κυβέρνησης.

Για να παρουσιαστεί ως «χάρη»
η «λογική διευκόλυνση» που θα κάνει ένας διευθυντής ή ένας προϊστάμενος, ώστε να μακραίνουν οι αλυσίδες της «ομηρίας» των συναδέλφων.

Όσο το υπουργείο και οι περιφέρειες δεν εκδίδουν μια σαφή ανάκληση αυτής της οδηγίας, οι αυθαιρεσίες, τα καψόνια και οι «χάρες» των προϊσταμένων θα δημιουργούν ένα όλο και πιο άσχημο κλίμα στα σχολεία.

Η ΟΛΜΕ έστω και τώρα οφείλει να προστατέψει το κλάδο απέναντι σε όλα αυτά, να στείλει ένα τελεσίγραφο στο υπουργείο, απαντώντας με κινητοποιήσεις σε αυτή την άθλια τιμωρητική τακτική, αλλά και στη τρομοκρατία της επιστράτευσης

ΠΗΓΗ:
http://www.alfavita.gr/


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7498
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP