Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Aπεργία καθηγητών και δημοσιογραφικό βραβείο χολής

Από Νέο ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ
Αυτή τη φορά η κυβέρνηση δεν θα επιστρατεύσει τους απεργούς καθηγητές(σχόλιο δικό μας : αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο). Όμως πολλοί δημοσιογράφοι και επιφυλλιδογράφοι στα φιλομνημονιακά ΜΜΕ έχουν καταταχθεί στην άτυπη στρατιά που δίνει τη μάχη της προπαγάνδας κατά των εκπαιδευτικών. Εθελοντικά ή επ’ αμοιβή, δύσκολο να διακρίνουμε.
Έτσι, πολλοί διεκδικούν το δημοσιογραφικό βραβείο χολής, γλειψίματος (στην κυβέρνηση) και ψεύδους, ανάμεσά τους ο Δημήτρης Μητρόπουλος. Στη στήλη του στα Νέα της Παρασκευής (έντυπη έκδοση) επαναλαμβάνει το χιλιομασημένο επιχείρημα ότι το κλείσιμο των σχολείων θίγει τους μη προνομιούχους και τους ασθενέστερους και υμνεί τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, επειδή «ασκεί τη μεταρρύθμιση με όρους συναίνεσης και συμμετοχής» -και μάλιστα τον χαρακτηρίζει «Ταλλεϋράνδο της πολιτικής». 
Επιπλέον υποστηρίζει ότι «τα σχολεία άνοιξαν χωρίς παράπονα για κενά ή ελλείψεις βιβλίων». Όχι, απλώς με μερικές χιλιάδες απόντες καθηγητές. Συμπτωματικά, την ίδια ημέρα στο Βήμα, ο Γιάννης Ζουμπουλάκης …. γράφει για το… κενό κωλόχαρτου στο 52ο Δημοτικό Σχολείο επί της Λιοσίων, όπου κόπηκαν: το ολοήμερο, ο σχολικός φύλακας, ο σχολικός τροχονόμος, το χαρτί Α4 και το χαρτί υγείας, το οποίο οι μαθητές πρέπει να φέρνουν από το σπίτι τους.

Φυσικά, δεν λείπει ο Μάρτης, δηλ. ο Γιάννης Πρετεντέρης από τη Σαρακοστή της ξινίλας. Στο άρθρο του για την απεργία των καθηγητών απαντά το Γραφείο Τύπου της ΟΛΜΕ, χαρακτηρίζοντάς το «ιταμή πρόκληση για την αγωνιζόμενη και αγωνιούσα εκπαιδευτική κοινότητα». Την ίδια ημέρα, η ΟΛΜΕ απαντά στον αρθρογράφο του Έθνους Ερρίκο Μπαρτζινόπουλο, ο οποίος της καταλογίζει «ιδιοτελή συνδικαλισμό» (βλ. στο σάιτ της ΟΛΜΕ για τον πρώτο και για τον δεύτερο βλ. στο ίδιο σάιτ)
Στην επίθεση κατά των καθηγητών συμμετέχει και ο Άγγελος Στάγκος, που στην Καθημερινή  μιλά για το «άθλιο σχέδιο ΟΛΜΕ-Τσίπρα».

Σοβαρός διεκδικητής του Βραβείου Χολής είναι και ο καθηγητής Γιώργης Γιατρομανωλάκης που σε άρθρο του στο Βήμα, στις 12/9, σχολιάζει τις επιστολές που έστειλε η ΟΛΜΕ σε μαθητές και γονείς (με το ίδιο θέμα ασχολείται και ο Τάκης Θεοδωρόπουλος στην Καθημερινή). Ο κύριος καθηγητής χαρακτηρίζει αυτές τις επιστολές «σπαραξικάρδιες» και δηλώνει ότι «σπάνια έχει διαβάσει γραπτά τόσο άστοχα από πλευράς πολιτικής και ιδεολογικής [...] και τόσο κακογραμμένα, απ’ όπου δεν λείπουν ούτε ανορθογραφίες». Πρόκειται, καταλήγει για μια στάση «παντελώς αντιδεολογική και ανήθικη», που «δεν ταιριάζει σε δασκάλους». Μήπως ο Γ.Γ. , που καταγγέλλει τη «γλωσσική και εκφραστική κακομοιριά» των επιστολών εννοεί «αντιδεοντολογική»; Ή μήπως εννοεί «δίχως ιδεολογία» ή «ενάντια στην ιδεολογία»; Άβυσσος η γραφίς του πανεπιστημιακού δασκάλου.

ΠΗΓΗ mao.gr

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP